![]() |
![]() |
![]() |
Возен парк (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 42> |
Author | ||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||
Во два збора, луската е зачувана а се друго е ново |
||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||||
![]() |
||||
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
|||
Pa fala bogu i nie da zememe nesto novo ....
sega vagoni koga ke ima novi ?? Vladimir nekoja informacija ?? |
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||
Баш така, фала богу, а најкасно за уште еден месец доаѓа и другата локомотива За нови вагони тешко, но за репарирани се надевам ќе има, малце Колска - Велес споро работи, но деновиве ќе гледам да идам до Велес па да видам до каде се тамо работите. Главно тргна ![]() |
||||
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
Конечно пристигна!
![]()
Знам дека во пракса локомотивава може да се рачуна како нова, само зошто после „толку децении“? Што со 442-ките што ги модернизираа пред некоја година? Или нив не ги модернизираа толку теменло? |
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Ај и јас да се приклучам кон честитките!
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Па добро не е тачно деценија, тие три локомотиви МЖ 442-001; 002 и 003 (поранешни 441) се теристоризирани и пуштени на 27-12-2001 година. Но како и да е мене ми изгледа ко векови ![]() ![]() |
||||
||||
![]() |
||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Незнам за која намера е постираше оваја локомотива која е во Гевгелија, но знај кога би проработела таа или било која од останатите уште две би бил посреќен од добивање една нова локомотива.
Денеска тие парни локомотиви се туристички трен во цел свет и носат големи пари. Иначе локомотивата JZ 61-011 e od proizvoditel Henschel со сер. бр. 19498 произведена во 1922 година |
||||
||||
![]() |
||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|||
Ја постирав зошто мислам дека е вистинско богатсво од причините што ги наведе. Гледам дека вандалите стигнале до неа... Фала за информациите, јас мислев дека сум прашал но само сум ја постирал сликата На крајот на краиштата, ако некогаш во Македонија се отвара технолошки музеј, ова би бил одличен експонат! Edited by La Linea - 18-Feb-2009 at 01:58 |
||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Ма една тура од Rail-фанови за изнајмена една композиција од 2-3 вагона со парна лок. на пример за релација Ск-Гевгелија-Ск би дале отприлике 15-20.000 ЕУР. Така да подобро да врти него во музеј ![]() |
||||
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Нова кенедиевка нема веке одамна но можам да постирам нешто. Еве што нашите момци работат - од ништо нешто Состојба пред, МЖ 661-236 ![]() И потоа, МЖ 661-236 ![]() Edited by Cloverstack - 19-Feb-2009 at 21:09 |
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
![]() http://i41.tinypic.com/2lxdphu.jpg Знаеш кога се испорачани првите кенедиевки во ЈЖ и во Македонија? Edited by Cloverstack - 19-Feb-2009 at 21:56 |
||||
![]() |
||||
polval ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Feb-2009 Online Status: Offline Posts: 177 |
![]() ![]() |
|||
Мислам дека првите лок. серија 661 (Кенеди) се набавени пред 1963. Воопшто, замената на парни локомотиви со дизел во Македонија е почната најрано. |
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Еве како изгледа противпожарниот воз на македонски железници!
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
polval ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Feb-2009 Online Status: Offline Posts: 177 |
![]() ![]() |
|||
Овие се некои стари слики, од време пред новата станица да биде пуштена во сообраќај.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Грешка си! Сликиве се од лани, од прен две три години! Ги пуштаат во случај кога има пожари во близина на пруги. Сега во Македонија има само два вакви вагона, само сега на сликата незнам дали е тоа еден вагон или се двата!
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Зградата позади ми заличи на Монополот , на првата слика позади се гледа Водно, тоа уште повеќе ме тера да мислам дека тоа е Монополот, а таму одамна нема колосеци. Меѓутоа можеби и грешам. А на сликата има 2 вагони, тука сум сигурен
![]() Edited by polval - 19-Feb-2009 at 13:42 |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
И мене ми заличе прво на монополот, ама може и да се сликани на станицата во велес, тамо има некои згради слични у позадина! За сликите сум сигурен дека се нови, само сега треба да увдиме која е локацијата!
Edited by lslcrew - 19-Feb-2009 at 13:51 |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Во право сум бил Велес е! http://tirekovmirece.com/index_Stara.php?tip=poveke&id=1838 Еве ја статијата од каде се сликиве оригинално постирани!
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Последната слика ако може во повисока резолуција... Интересна загатка, во секој случај
![]() ![]() Edited by polval - 19-Feb-2009 at 13:51 |
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 42> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |