![]() |
![]() |
![]() |
Музејски комплекс „Македонска Борба“ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 50> |
Author | |
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
pa vreme e malce da ubrzaat tuka no treba i so teatarot da se pobrza so fasadata tamu nekako kako da stoi cel projekt
|
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
То ѕидат го или лепат го? |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
Напредок во градбата
1. ![]() 2. ![]() Edited by dule - 04-Apr-2011 at 14:40 |
|
![]() |
|
Mobile ![]() Groupie ![]() Joined: 19-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Фала богу што ќе има избори, па ќе ја убрзаат изградбата на објективе, ако ништо друго барем фасадно, да заличи конечно на нешто..
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
kakva vasina torta e objektov ne mi se veruva... u grijaz ili kanela da ne ja dizajnirale?
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
<Fresno> ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 1161 |
![]() ![]() |
Интересно ми делува фасадава. Се надевам ќе има потенцијал да искомпензира за досадната форма на објектот.
|
|
![]() |
|
MKballer ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Nov-2007 Location: Detroit Online Status: Offline Posts: 93 |
![]() ![]() |
I love it!!
|
|
![]() |
|
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
Ќе видиме, ќе видиме. Скопје 2014 е поприлично декоративен и рустичен, па се додека не се заврши, барем од естетски аспект е рано да се коментира. За мене лично, Скопје 2014 нема да биде готов барем до 2015, се додека не го видам и последниот см2 партер уреден, поплочен, озеленет, осветлен. Не сакам готов објект во каллива и темна средина. |
|
..... .......
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
и тоа не зборам само за просторот околу објектите, туку околината во која им се приоѓа на објектите во радиус од најмалку 100 метри |
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Денес поминав, работеа 5-6 работници на фасадата
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Шпер а и овој доле кај фонтаната како да работи или желба си замислил :-)
|
|
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Тој е пасивен набљудувач на настаните...
![]() Инаку каде беше нишката за фонтаните да ставам една слика и таму? |
|
![]() |
|
![]() |
|
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
I ovdeka mislev deka ispaknatite delovi ke bea beli, a vdlabnatinite so nekoja posilna boja - oker ili nekoja posvetla zolta.
|
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=978 Ајде стави некоја слика, да видиме до каде се |
|
![]() |
|
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
![]() ![]() што е ова ? ![]() |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Гледам и скелиња околу потпорните ѕидови. Изгледа и околината ќе ја „стегнат„ малце. Вака графитите ептен ја грдат сликата.
|
|
![]() |
|
Mobile ![]() Groupie ![]() Joined: 19-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
не контам што е со ѕидов, графитиве као се бришат, немора нов ѕид заради нив само..ваљда.. хмм што се прави тука
![]() |
|
![]() |
|
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
или ке прават огромни жардињери во спрега со постоечкиот бедем или ми изгледа како влез / излез за некоја подземна комуникација.
Не верувам дека е за ограда, осветлување или само за графитите, бидејќи секој ѕид ке биде инспирација за нив, па така и новиов.
|
|
..... .......
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 50> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |