![]() |
![]() |
![]() |
А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 33> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Поентата ми е за одржување треба одржливост. На пример имаме развиен угостителски сектор бидејќи во него постои одржливост, луѓе по цел ден дремат на кафиња, и има логика да се инвестира и во подобра услуга, и во ширење на мениата, и во поубав амбиент итн... За да има одржливост на спортски објекти пак треба да има активни спортски клубови, финансиски способни спортски клубови, поагилно образование кое ќе ја стимулира спортската активност кај младите, посовесни родители кои ќе ги стимулираат своите деца (наместо да им трупаат пари само за кафиња и јадење фаст фуд) итн итн... Изградбата сама по себе е најлесниот елемент од целата работа, особено ако зборуваме за вакви "генерички" спортски објекти. Токму бидејќи е најлесна фаза, затоа е атрактивна за политичарите. |
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Објектот ми се допаѓа , ѓи има сите атрибути на еден современ објект .
Сега би било добро да се направи проект за изградба на олимписки затворен базен кој ќе биде исто така современ . |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
За време на вчерашниот концерт за Тоше:
![]() Edited by Cloverstack - 25-Jan-2010 at 23:50 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Што е со празниот паркинг, а разбрав податок за 9 илјади продадени карти.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Ова е сликано кога уште се полнеше салата. Паркингот потоа беше преполн (и лево се гледа дека во тој дел од паркингот е веќе полн)
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Да ја збогатиме нишкава со технички податоци
Немам скенер, па извлеков најмногу што можев од апаратот. Доколку некој е заинтересиран за поголем квалитет, нека пише пм
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Edited by Cloverstack - 25-Feb-2010 at 01:12 |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Се надевам не се сериозни. Ова дополнително ќе го унакази просторот кој допрва треба да се развие. И како ќе организираат автопазар, кој кај нас значи и правење крш од околината, ѓубре, палење пластика и картони за загревање,до најексклузивниот хотел и единствената пристојна спортска сала. Па побогу, ваквите објекти се од општествено значење и не треба да се самоисплатливи. Што ќе биде пак со стадионот тогаш, Бит Пазар да не планираат на помошните игралишта да го пренесат. Лудост и се надевам нема да се оствари. Edited by UrbanFreak - 25-Feb-2010 at 01:07 |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
ovie ne se normalni.pa daj neka napravat stocen pazar.a vnatre zelen pa kje zarabotuvaat mnogu a za sport sto ni e gajle kje se snajdat.ima skolski sali tamu kje treniraat i kje igraat
|
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Не би имал проблем со идејата да биде автопазар, освен што пазарот треба да функционира баш во недела, кога се играат голем број на спортски натпревари и се одржуваат концерти... што ќе биде во оние денови кога ќе се поклопат настаните со автопазарот?
|
|
![]() |
|
madox ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 16-Jul-2009 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Ovaa ideja avtorot treba da ja patentira, takva inventivnost nema vo cel svet!
![]() |
|
![]() |
|
zokidac ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2009 Location: MKD Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
ke gi ispoparkiraat starite avtomobili od koi teche se i seshto, gjubre kolku shto sakas i shto li ushte ne, idejata e fenomenalno selska
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да ги имаме и овие фотки од изградбата:
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Ова е од 2008, се надевам дека досега им текнало да направат нешто во врска со подлогата за одбојка наместо само да залепат 3 линии со лента во боја. Не дека менува нешто во играта оваа шареноликост, но ќе бидеме домаќин на квалификационен турнир па веројатно треба да има и подлога само за одбојка. Нема потреба од линии за секој можен спорт на теренот.
![]() ![]() Edited by гитардемон - 20-May-2010 at 02:03 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
Мислам дека и салава добро дојде. Искомбинирав 2 фотки,една при градба и друга со финиширана градба.
![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
јако ееее |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
само може уште малку да се среди.... и мислам дека може и без онаа во градба...некако ми е многу проѕирна.... и мислам дека малку се гледа еден кран.... но ваква каква што е сега исто така ми се допаѓа.... има посебна смисла е вредност се на се јакоооооо |
|
![]() |
|
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
Фала FoSsiL
![]() Целта ми беше да ги доловам тие два момента во градбата,па барав соодветни слики кои ќе креираат една слика,за среќа најдов доволно слични во нишкава.
А за кранот и јас му се мислев дали да го отстранам...па си реков нека стои,и така му дава убав градежен шмек
![]() |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
дали некој знае кога се планира да се пушти кугланата и теретаната во употреба? Имам влезено и опремени се веќе уште пред 2 месеци, незнам што се чека. А човекот што ме внесе веќе не е таму и немам веќе инфо
![]() |
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
изгледа некој ми го прочитал мислењето од предходно и одма има резултати. Имено пуштена е нова страна за салата (сега не се вика веќе сала, туку Спортски центар Борис Трајковски и мислам дека и нишката треба да се преименува). Имено утре ќе биде официјално отварање на пинг-понг клуб, фитнес и аеробик центар во чиј склоп има ултра модерни сауни, конгресна сала и куглана( штета не е bowling, туку европско куглање)
Во план им е да се гради и билјард клуб и за мое екстра изненадување, картинг стаза еве и веб сајтот кој е многу професионално изведен, со цени за користење на сите услуги, контакти, слики. Едноставно неможам да поверувам. Има и најава дека базенот ќе се среди, па зошто да не биде тоа навистина така, после овој добар потег http://www.scboristrajkovski.gov.mk/ Edited by Cloverstack - 11-Jun-2010 at 15:08 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1920212223 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |