build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

А1 Арена (Спортски центар „Борис Трајковски“)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 2122232425 33>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
23 [25.56%]
6 [6.67%]
18 [20.00%]
16 [17.78%]
11 [12.22%]
8 [8.89%]
2 [2.22%]
3 [3.33%]
1 [1.11%]
2 [2.22%]
You can not vote in this poll
Total votes: 90   Average: 7.41

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Online Status: Offline
  Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #441 Posted: 02-Aug-2010 at 00:20
Back to Top
The Man View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote The Man Quote  Post ReplyReply #442 Posted: 02-Aug-2010 at 20:56
Ах Кловер, што би правел човек без тебе. Big%20smile Фала ти уште еднаш.
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #443 Posted: 17-Aug-2010 at 12:41
Македонија-Босна и Херцеговина кошарка, 14.08.2010, одлична атмосфета, полна до последно место сала, супер утакмица

Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #444 Posted: 18-Aug-2010 at 03:52
Требало да штракнеш повеќе фотки

Еве нешто што го регистрирав надвор... Претпоставувам се работи за паркингот кој ќе се користи за картинг патека. Забележал некој кога е поставена оградава?

Edited by Cloverstack - 18-Aug-2010 at 03:53
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #445 Posted: 18-Aug-2010 at 11:52
Незнам од кога е поставено, ама изгледа е за картингот. идејата им е супер, ама од друга страна поради катастрофалната собраќајна инфраструктура околу салата и премалиот број на паркинг места секогаш после мечевите има огромна гужва. Поради тоа мислам дека не треба да се узурпира паркинг кога во околината на салата има милион ниви кои се обраснати и можеа таму да го лупнат картингот
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #446 Posted: 18-Aug-2010 at 12:36

Се надевам за мечеви со поголема посетеност планираат да го демонтираат картингот и да го ослободуваат паркингот
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #447 Posted: 28-Oct-2010 at 12:39
Спортскиот центар „Борис Трајковски“ ќе добие картинг

Спортскиот центар „Борис Трајковски“ продолжува со промовирањето на нови спортски содржини, а една од нив од средината на следниот месец ќе биде и „Картинг“ патеката

Ратко Капушевски, директорот на спортскиот ценатр „Борис Трајковски“, на денешната прес конференција ја официјализираше изградбата на новата патека која ќе се наоѓа на јужната страна од комплексот, ќе биде изградена по најсовремените светски стандади и ќе ги запази највисоките безбедносни норми пропишани од меѓународните автомобилистички федерации.

- Учесниците во овој спорт и рекреативците индиректно ќе допринесат кон зголемувањето на личните перформанси во управувањето на моторни возила во општиот сообраќај што директно придонесува кон културата во сообраќајот. Овој објект е само еден чекор понапред и пред се место каде ќе постои пријателство дружење и спортски дух, а верувам и ќе продуцира многу кадри од областа на овој спорт. Во овој момент се работи на изведба на патеката, а за тоа сакам да и се заблагодарам на Владата која секогаш ги разбира потребите на граѓаните за спорт и рекреација и интензивно се залага за спортска продукција, истакна Капушевски.

Картинг центарот со СЦ Борис Трајковски е во деловно партнерство, а инвестицијата е од страна на приватен субјект кој располага со договор за франшиза со реномирана Картинг компанија од Италија која ќе биде промовирана на отворањето на Картинг центарот.

Широчината на патеката ќе изнесува седум метри, а должината 450 метри. Истовремено на патеката ќе можат да се движат најмногу шест картинг возила. Возилата ќе бидат од брендот „хонда“ со четворотактни мотори со зафатнина од 200 кубни метри и моќност од 7,5 коњски сили што ќе дава можност за развивање на максимална брзина од 70 километри на час.

Новина во однос на постоечките картинг возила кои се во државата е тоа што кај овие картинзи ќе има поставено „транспордер“ - уред за мерење на времето идентичен како и системот за мерење време кај болидите во Формула 1.

Според возрасната граница планирано е да има картинг возила за лица до 16 год и лица постари од 16 години.

Првично проектираната цена е 300 денари за пет минути возење и 500 денари за 10 минути користење на картинг возило.

Директорот Капушевски информираше и за идните проекти на спортскиот центар од кои како покрупен зафат го најави комплетното реновирање на базенот „Младост“ по кое тој ќе се ребрендира во пливачка арена „Борис Трајковски“, со што центарот ќе добие достоен репрезент за спортовите на вода.

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=58813
Back to Top
Plugger View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Plugger Quote  Post ReplyReply #448 Posted: 28-Oct-2010 at 13:14

Mislam deka 6000 za rakomet i 8000 za kosarka e previse mala ovaa sala. Trebase da ja napravat 15,000 da bide, treba da ima 4 tribini da se zgolemi salata.

Kako prvo ne mozheme da bideme domakini na evropsko prvenstvo so takva sala, koga se gradi mora asalno da se pravi ako bese za 6000 po pametno ke im bese Kale da ja sredat i taka sobira 4-5000 publika.
Back to Top
Dragan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dragan Quote  Post ReplyReply #449 Posted: 28-Oct-2010 at 13:58
Originally posted by Plugger

Mislam deka 6000 za rakomet i 8000 za kosarka e previse mala ovaa sala. Trebase da ja napravat 15,000 da bide, treba da ima 4 tribini da se zgolemi salata.

Kako prvo ne mozheme da bideme domakini na evropsko prvenstvo so takva sala, koga se gradi mora asalno da se pravi ako bese za 6000 po pametno ke im bese Kale da ja sredat i taka sobira 4-5000 publika.

Ми го зеде зборот од тастатура Smile, ја колку што знам за спортските објекти поготово арените дека треба да исполнуваат критериум а тоа е најмалку да имаат 10.000 капацитет па нагоре, па така каква таква важно ја имаме, и кале треба да се реконструира барем таму може да се замени со ракометни утакмици а борис трајковски да биде за кошарка само.
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #450 Posted: 28-Oct-2010 at 14:15
Karting?Au sto pobrgu!Ideata e super!
Back to Top
The Man View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote The Man Quote  Post ReplyReply #451 Posted: 28-Oct-2010 at 14:23
Планираната патека за картинг е минијатурна, а за цената не коментирам.
Back to Top
Plugger View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Plugger Quote  Post ReplyReply #452 Posted: 31-Oct-2010 at 10:31
Originally posted by The Man

Koja e cenata?
Back to Top
The Man View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote The Man Quote  Post ReplyReply #453 Posted: 31-Oct-2010 at 22:07
Originally posted by Plugger

Koja e cenata?

„Првично проектираната цена е 300 денари за пет минути возење и 500 денари за 10 минути користење на картинг возило.“

Види го постот на lslcrew погоре, има поопширна вест.

Back to Top
Plugger View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Plugger Quote  Post ReplyReply #454 Posted: 01-Nov-2010 at 18:15
Sea primetiv, pa toa e ziva prevara. 300 denari za 5 minuti pa na sto lici toa??

Ogan i plamen skupo e
Back to Top
cool69 View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote cool69 Quote  Post ReplyReply #455 Posted: 07-Nov-2010 at 05:57
Zdravo do site... Smile Me interesira za teretanata, ako znae nekoj sto bil da mi kaze koja e cenata za eden termin vo teretanata, ili dali voopsto moze da se zakase samo eden termin, posto vo cenovnikot na sajtot nema informacija za toa.. (?)
Back to Top
The Man View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote The Man Quote  Post ReplyReply #456 Posted: 07-Nov-2010 at 09:44
Originally posted by cool69

Zdravo do site... Smile Me interesira za teretanata, ako znae nekoj sto bil da mi kaze koja e cenata za eden termin vo teretanata, ili dali voopsto moze da se zakase samo eden termin, posto vo cenovnikot na sajtot nema informacija za toa.. (?)

Најверојатно не може, изгледа дека минимумот е 7 дена. За да не мора да одиш до таму, јави се на 3089 666 и прашај ги вработените.

Бев завчера во пинг понг клубот и оттаму се гледа големата сала... Нема да поверувате во каква состојба беше. Траги од светлечките факли на теренот, мали едвај забележителни вдлабнатини на теренот од фрлени столчиња, изронет бетон поради откорнување на столчињата, внатре имаше тим од 10 луѓе кои ја поправаа состојбата. А да...  и две искршени стакла пред еден од страничните влезови на салата, кај другиот влез не поминав. Ohno
Back to Top
cool69 View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote cool69 Quote  Post ReplyReply #457 Posted: 08-Nov-2010 at 15:58

Originally posted by cool69

Најверојатно не може, изгледа дека минимумот е 7 дена. За да не мора да одиш до таму, јави се на 3089 666 и прашај ги вработените.

Fala, se javiv... 200den za eden cas e...
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #458 Posted: 10-Nov-2010 at 14:05
ОД ФЕВРУАРИ ВО САЛАТА "БОРИС ТРАЈКОВСКИ"

Руси ќе нe учат да играме хокеј

Од февруари, во салата "Борис Трајковски" ќе биде отворена хокеј арена во која тре­не­ри од Русија ќе ги учат скопјани да играат хокеј и да ги совладаат вештините на уметничкото лизгање

Од февруари скопјани, во салата "Борис Трајковски" ќе играат хокеј. Надлежните од спорт­ски­от центар на големо работат за изградба на монтажна хокеј арена во која, пок­рај хокеј, ќе можат да се учат и тајните на уметничкото лизгање. Во тек е јав­на­та набавка за монтажното игралиште која треба да заврши за неколку недели, по што изведувачот ќе има рок до февруари да го оспособи теренот за лизгање.
"Хо­кеј арената ќе биде поставена надвор, веднаш до салата "Борис Трајковски". Ќе има димензии според сите светски стандарди за хокеј игралишта, што значи дека ќе можат да се одржуваат меѓународни натпревари. Игралиштето ќе биде мон­таж­но, и кога ќе се одржуваат натпревари ќе може да биде поставено внат­ре во салата", вели Ратко Капушевски, директор на спортскиот центар "Борис Трај­ков­ски".
За­дол­же­ни за обуките ќе бидат четворица тренери по хокеј и еден пар за умет­нич­ко лизгање од Русија. Во моментов се водат преговорите за ангажирање на тре­не­ри­те, кои ќе бидат искусни луѓе од овој спорт кои поседуваат сертификати за ра­бо­те­ње со млади категории од Европската хокеј федерација.
"Са­ка­ме да поставиме темели на овој спорт кај нас. Затоа одлучивме да ан­га­жи­ра­ме луѓе што се професионалци во оваа работа. Русија е, секако, една од земјите ли­де­ри во овие два спорта, па затоа решивме тренерите да ги ангажираме од таму. Ќе ја применуваме и светската пракса за тренинзи, односно еден тренер ќе работи со дечиња од 6 до 10 години, друг со деца од 10 до 14 години, третиот ќе биде за­дол­жен за оние на возраст од 14 до 16 години, а четвртиот за тинејџери, односно за возраст над 16 години", додава директорот Капушевски.
Кол­ку ќе чини овој проект, надлежните сe уште не кажуваат. Велат дека чекаат да за­вр­ши јавната набавка и тогаш ќе ја објават сумата за која ќе се набави хокеј аре­на­та. Сe уште не знаат ни која сума ќе ја побараат како надомест тренерите од Ру­си­ја.

http://www.vest.com.mk/?ItemID=FBB2A503148832438F0C50AF16B32535
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #459 Posted: 10-Nov-2010 at 17:12

Znachi nishto od ledenata palata vo Aerodrom. Wow, how surprizing! Normalno, za toa nemame pari, nema kulturna pridobivka za mladinata, arno ama ...

(enter random anti-Skopje 2014 comment here)
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #460 Posted: 10-Nov-2010 at 21:29
Очекуван ваков пост.

Прочита ли некаде дека во Аеродром е откажам проектот. Зашто таков начин на размислување. Никаде ова не го заменува проектот во Аеродром. Тексотв носи инофрмација за СЦ БТ, не за Аеродром, дане ги мешаме работите. Тоа во Аеродром останува дел од урбаниситчките планови, проект се презентираше, важечка најава е.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 2122232425 33>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.395 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.