build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Комерцијални
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Веро Центар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 2122232425 32>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
1 [1.45%]
0 [0.00%]
6 [8.70%]
6 [8.70%]
11 [15.94%]
12 [17.39%]
10 [14.49%]
15 [21.74%]
4 [5.80%]
4 [5.80%]
You can not vote in this poll
Total votes: 69   Average: 4.68

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Swimmer View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Suspended

Online Status: Offline
  Quote Swimmer Quote  Post ReplyReply #441 Posted: 31-Aug-2010 at 23:51

А некој добро да го испосликаше ? Smile

Back to Top
Andrej_LJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Andrej_LJ Quote  Post ReplyReply #442 Posted: 01-Sep-2010 at 00:01
Колку Веро и Рамстор за едно 3-5 години ќе треба да ги рушат поради атрактивната локација за офис центри и неатрактивността на содржините во сегашните молови не сме свесни. Да дојде еден вистински мол, кој што ќе нуди стварни марки и содржини (кино, боулинг, аква и спа центар...), овие два ќе останат со празни раце. Инаку Рамстор се отвори пред околу едно 5 години и видете колку не сме помрднале НИ МЕТАР од тоа што е мол, како тој изгледа и што треба да содржи истиот. Идентични содржини и дизајн.
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #443 Posted: 01-Sep-2010 at 01:15
Андреј свесен си сепак дека станува збор за посран животен стандард. Кој ќе ти гради кино и куглање кога тоа една партија/билет за филн чини повеќе од скоро сечија дневница?

Јасно ми е сè и те поддржувам во cè, арно ама треба малку време за таа работа. Чекај, допрва секој трет ќе работи во мултинационална корпорација Со на таксист (земено како пример за социјален случај кај нас) плата нема куглање, кино и Pizza Hut, Domino's и KFC. Јасно ти е, ама и ти ќе да си dreamer ко мене
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
Andrej_LJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Andrej_LJ Quote  Post ReplyReply #444 Posted: 01-Sep-2010 at 01:22
Точно знам што сакаш да кажеш, но тука не е главната пречка. ПицаХат и сите чуда ги има во Софија веќе повеќе од деценија, па стандардот не е далеку повисок од нашиот. Неможе цените во Скопје да се исти на оние во Загреб или Љубљана (за второто ТВРДАМ дека се!). Треба малку на земја да слетаме дека во Скопје неможе кино или оброк во КФЦ да е повеќе од 2 евра, едноставно трошоците кои ги имаат газдите се неспоредливо пониски кај нас. Пак забегавме во дриимер темите, поентата ми беше дека кај нас газдите можат да имаат супер заработувачка и истовремено да имаме пристапни цени, приспособени на животниот (не)стандард на Македонците, не на Евројејците, какви што ние не сме.
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
Back to Top
Tuvok View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Tuvok Quote  Post ReplyReply #445 Posted: 01-Sep-2010 at 03:06
А колку фино ќе беше да имаше IMAX кино во него. Таквото кино сигурно ќе имаше промет бидејќи за разлика од обични филмови, 3D малце потешко се гледаат дома, а се повеќе се прават 3D филмови. Малку оф топик ама мислам дека тоа можеше да се стави во објект со оваа површина.
Back to Top
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote maestro Quote  Post ReplyReply #446 Posted: 01-Sep-2010 at 09:39
Поминав прееска низ Веро (за жал не успеав да сликам ништо) и ќе кажам дека е ОК. Нешто слично на Рамстор, само посовремено.

Маркетот на Веро не ми изгледа толку голем колку што се најавуваше, ама супер е среден и внатре во маркетот има пекара на Специјал.

Food court-от ми се допаѓа (масите и столовите за седење се прилично добри), а дефинитивно белег на центаров е покривот.

Само не ми се допаѓа што има премногу празен простор на приземјето, се надевам дека ќе се искористи како кај Рамстор, за мини продавници (или пазарски речено, тезги ).

Моја оцена: 7/10.
Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote UrbanFreak Quote  Post ReplyReply #447 Posted: 01-Sep-2010 at 09:44
Администратори, ајде ставете гласање
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #448 Posted: 01-Sep-2010 at 12:58

Нека легнат импресии неколку дена па ќе го ставиме.

Во меѓувреме http://www.build.com.mk/?p=4903

Originally posted by build.mk

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #449 Posted: 01-Sep-2010 at 13:17
Што направија со улицата позади? Ја асфалтираа ли?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #450 Posted: 01-Sep-2010 at 13:36

Има уште 60на слики со разноразни билдерски детали кои подоцна ќе ги поставам тука на форумот

Инаку да, асфалтирана е и приклучена на бул. Кочо Рацин
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #451 Posted: 01-Sep-2010 at 14:14
Cheersуште да продолжуваше кон "Никола Карев"... туку ај да не барам преку леб погача )
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Back to Top
Tuvok View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Tuvok Quote  Post ReplyReply #452 Posted: 01-Sep-2010 at 15:37
Незнам зошто ама мене ми делува дека проектов е утка кога ќе споредиме со со локацијата и површината на која се градеше.
Back to Top
lupo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lupo Quote  Post ReplyReply #453 Posted: 01-Sep-2010 at 15:46
Objekt radi reda! Kolku da se opravdaat deka ima grcki investicii vo Makedonija... Unhappy
...kaj si kapelo pak ke si kape...
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #454 Posted: 01-Sep-2010 at 16:15

Ај објасни.
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #455 Posted: 01-Sep-2010 at 16:45
Originally posted by Tuvok

Незнам зошто ама мене ми делува дека проектов е утка кога ќе споредиме со со локацијата и површината на која се градеше.

Сличен впечаток добив и јас. Еве ги двете работи кои може најбрзо и најјасно да се воочат:

1. Огромен дел од просторот е празен простор. И иако таквото пространството е пријатно и премиерно за еден ново изграден трговски центар кај нас, сепак се си доаѓа со своја цена. За сметка на тоа, бутиците се премногу мали, минијатурни; единствените две продавници кои се простираат на поголема површина се New Yorker, кој е на два ката и е солидно опремен, и Jumbo исто така на два ката и уште поголема површина од New Yorker. Преголема површина е одделена и за некакви барови, ресторани за брза храна и кафичи. Значи искористеноста на овој атрактивен простор е катастрофална, содржината е слаба, и се согласувам со некои од коментарите дека беше потребно да направат барем 2 кино сали или некаков простор за рекреација. 

2. Веро супермаркетот внесува неколку новитети кои ги нема многу по супермаркетите кај нас. Од нови типови на колички, вакуум цевки на касите за пренос на пари, до белгиски вафли и инстант кнедли. Може за жителите на ЕУ ваквите „новитети“ им изгледаат смешни, но во Македонија каде изборот на продукти е слаб како и темпото на воведување нови, особено оние од познатите марки, речиси се се смета како новитет. Маркетот е голем и снабден, па тука трговскиов добива еден +

За оценка и јас би почекал, уште не сум сигурен што да мислам. Сега за сега 4 е максимум што би дал

P.S. И јас имам некои слики но не се ништо поразлични од тие на Pbanks, така да ќе се воздржам од постирање

Edited by La Linea - 01-Sep-2010 at 16:47
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #456 Posted: 01-Sep-2010 at 17:00
Уште не можам да ја сфатам изјавата на Веропулос или Теодосијадис (кој беше?) кога рече дека тоа што приземјето ќе било паркинг, а не простор за продавници, ќе било предност плус за купувачите!? Не сфаќам, и нема да сфатам.
Back to Top
Tuvok View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Tuvok Quote  Post ReplyReply #457 Posted: 01-Sep-2010 at 17:08

Тоа и ми беше муабетот. Ова испаѓа како на Веро да им било доволно да имаат маркет и нивните канцеларии, ама кога веќе се јавиле за трговски направиле нешто колку да направат. Таков трговски не може да се задоволи само со два добри дуќани и други мали. А и што е поентата да има толку места за јадење кога самиот трговски нема доволно содржини за да ме задржи подолго внатре. Изгледа така ќе биде кај нас работата на секој изграден трговски по една позната продавница, а другите колку да пополнат простор.
Вака колку за споредба за трговски центри во регионот и приближно слична површина за градење може да го споредиме со Mall of Sofia. Па видете ги содржините таму видете ги кај нас.

http://mallofsofia.com/

Edited by Tuvok - 01-Sep-2010 at 17:08
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #458 Posted: 01-Sep-2010 at 17:12
Па добро, секогаш има простор за други фирми. Ако се реши некој познат бренд да влезе во Македонија, секогаш некој локален може да биде набркан од Веро или Рамстор
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #459 Posted: 01-Sep-2010 at 18:43
Неколку забелешки имам за трговскиов. Прво надворешен изглед и местоположба комплет тој аспект веќе го имаме проценето и горе доле е оценет како згрешен. Може би неколку стотина метри повнатре некаде во маалото ќе беше паметно,  значи тоа расчистено. Друга работа е со ова приземјето паркинг, подрум нема, продавнцити нагоре. Малку конфузно ми делува. Внатре како е планиран не ми се допаѓа. Има неискористен простор огромен, атриуми ли се што ли се два. Е сега едниот со ескалаторите ајде некако проаѓа, ама тој другиот над супермаркетот воопшто н еми е јасен, а и тие дуќаните што се осамените таму на крајот некаде над супер-маркетот. Угостителскиот дел ми е некако предимензиониран што мислам дека после кратко време стоејќи така празен веро ќе се обиде да најде некој начин да го искористи тој простор. Угостителски објекти да станат дуќани, а и другиот празен простор ќе се обидат да го пополнат со некои штандови, тезги нешто како за штампање маици, накит некој, сувенири и ситнурии од тој тип. Па кај што е толку голем, па гледа према народна банка и наместо да биде како тераса со поглед, дали према центар или према Вардар каде што во иднина треба да има клучка и Вардар, па да има некој динамичен поглед, тука погледот е затапен со висока зграда пред тебе. Нема логика. Џамбо сеуште не ми е јасно сеуште, за него очекувам пазарот да го пристисне, да се пренамени тоа во скоро време. Толкав простор слободно ќе го пополни едно кино и дополнителни дуќани. Од новитети освен New Yorker и две три нови брендови пиво, посебно нешто и нема. А има и еден проблем со сообраќајното решение доле со паркингот, па збунети возачи слободно проаѓаат со возила буквално пред влезовите на трговскиот, нешто што не смее да се случи. Ова го видов на влезот од кај народна банка. И кога на се ќе се додаде тоа дека и малку посериозна фирма како веро се вклучила во трендот бекатон, од мене има една максимум тројка, а скоро ако му откријам уште некоја маана може и двојка да биде. А не видов ни дека има нешто кафиќ или дискотека, нешто што би донело и ноќен живот. Буквално не асоцира дека е објект што му е местото тука. Кога Скопје за некоја година ќе добие уште некој трговски и уште некој мол, се на се мислам дека овој ќе биде на дното на листата. А можно и за некои десетина години да се гледа на него како атрактивно градежно земјиште што и нема да биде нешто многу скапо. А и кровот кога ќе го погледам, како во аеродромски терминал да сум, а не во трговски. Може би во иднина низ тие двата атриума да се пробијат некои деве по повисоки згради до кај седум, осум, девет ката деловен простор што мислам дека ќе го извади. Не дека е до толку лош како што го опишав, ама ќе му оставам простор да се изрегулираат потребите на граѓаните и понудата и некои детски болести за неколку месеци, па да си го заземе местото.

Edited by lslcrew - 01-Sep-2010 at 19:07
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #460 Posted: 01-Sep-2010 at 19:28
Колку што јас располагам со бројки, народна банка според моделот на алекс треба да е 55 метри, а веро според слободна проценка треба да е 19 метри, а тоа е и некоја common висина во дуп-ови. Да ја земеме за точна. Така да тоа е разлика од 36 метри. На три дела кога ќе се подели тоа се по 12 метри. Така да некои две згради на висини од 19+12=31 метар и 19+12+12=43 метри може да внесат некоја игра, кога веќе се пропушти шансата за порта на подолг период, да се направи некоја формација што ќе ги стави и народна банка и веро во заедничка целина. Атриумите не се затвараат комплетно, само половината. Останува простор за дневна светлина.

Edited by lslcrew - 01-Sep-2010 at 19:30
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 2122232425 32>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.201 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.