![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2324252627 33> |
Author | |
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Tc mavrovska i t-mobile se primeni
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Да, и пак ми го одбија МОБ... третпат ќе пробам!
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
А, мавровка и т-мобиле ми ги примија иако ништо не сменив од претходните верзии
![]() |
|
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
![]() Нормално ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Гледам и твоиве модели се прифатени
![]() |
|
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Ќе го биде Широк Сокак. Ако не годинава...
![]() ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сите сме во hiatus моментов. 100º!
|
|
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
ne sum znael deka i spomenikot mozes da go parvis vo 3D
plostadot vo albanija(spomenik skenderbeg)
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Нормално дека може, ама ти одбра многу лош пример, скулптурата не е 3д модел туку е една единствена обична 2д површина на која е залепена текстура
![]() Е сега претпоставувам дека да се измоделира детално цел споменик во скечап за гугл земја не би било баш најпрактично од повеќе аспекти, но веројатно може да се направи добар компромис... 30-40 полигони и вешто залепени текстури за добар севкупен 3д ефект. Edited by Cloverstack - 16-Aug-2010 at 17:57 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
toa e pola pola!Toa kade si stoi e e 3D a spomenikot 2 D!Barem eden ne mozeme da imame??bilo koj? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Планирав да ги цртам спомениците на плоштад веќе подолго време, ама многу тешка работа е да ги суредам со повеќе полигони, а да биде чисто 2D некако не ми се допаѓа, макар го прифатиле идиотите од Google. Видете ја статуата на слободата во Њујорк да видите што е 3D скулптура! |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Благодарение на новите слики решив уште една стара грешка да исправам:
Еве ја подобрената (се надевам) верзија на Global: ![]() ![]() ![]() ![]() Не знам дали е подобар моделот на изглед, ама дека е поточен тоа сум 100% сигурен. |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тоа бе мајсторе
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Ако има некој член од Струмица желен да помогне, би го замолил да го слика малку стадионот одоколу да добијам подобра претстава што всушност цртам ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Струмичани, ај малку слики од стадионот!
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Или вака: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Damjanovski ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 14-Sep-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Здраво дечки, го пратам форумов веќе подолго време ама денеска прв пат се регистрирав. Морам да ве пофалам за работата, само напред thumbs up од мене и имам едно прашање. Колку време ќе ми треба да научам да правам 3d објекти и дали воопшто е можно со оглед на тоа дека немам некое си којзнае какво ИТ познавање? Би сакал да научам па и јас да придонесам малце. Сори ако имам некои трето-оделенски печатни грешки (и/ј к/ќ итн) ама малце време имам поминато во школо на македонски. Поздрав
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Добредојде Дамјановски! Најпрво да ти се заблагодарам на интересот и пофалбите.
Не е којзнае колку тешко да научиш како се прават згради во SketchUp. Имаш среќа што наскоро (ние од build.mk) ќе организираме еден неформален и бесплатен курс по моделирање и текстурирање за популаризација на (повторно, неформалниот) проект Виртуелна Македонија, со крајна цел да имаме што повеќе 3Д објекти во Google Earth. За почеток можеш да погледнеш туторијали на YouTube. |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Од кај го промашив постов... ![]() |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2324252627 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |