![]() |
![]() |
![]() |
Сообраќајна сигнализација и информативни табли |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2728293031 39> |
Author | |
Skopjanecot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
Да ги биваше за БИЛО ШТО*, немаше да работат у државна институција...ова е награда за лепење плакати...алал вера ![]() *Sorry for the large font, but I cannot possibly emphasize this enough...една од моите најголеми фрустрации |
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
Arthur Schopenhauer |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
проработеа овие електронскиве табли кај Палма аеродром и кај Орце николов средното школо.
![]() бонус: Пред Бисер и Капитол поставен е семафор на пешачкиот кој сеуште не е во функција |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
на пешачкиот премин кај Бисер во Аеродром се поставени семафори, најверојатно ќе има на сите вести, ама еве ексклузивна информација од мене
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
баш убаво... најлесно им е семафори да стават и мирна глава... ај на секои 50 метри ако не да почнеме семафори да ставаме
![]() |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
Да не се запре само на оваа раскрсницата, на сите да стават, да не добиле попуст на набаваните семафори, чим олку лесно ставаат семафор.
После споменици по глава на жител, очигледно го подобруваме и стануваме лидери во регионот, ако не и пошироко (како што се изразуваат политичарите) по број на семафори по глава на жител. Секоја чест на Коце, очекувам годинава да стави семафори и на пешачкиот премин кај Порта Влае, таман автобуската сега ја преместија и што убаво ќе дојде, автобусот првин на семафор да стои, а после на автобуска, милина, како што е веќе практиката низ цела Партизанска ![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Со сите тие семафори се губи смислата на булеварите - брза врска меѓу различните делови на градот. Ама толку им сече на одговорните за сообраќај во Скопје.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
WhyNot ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 114 |
![]() ![]() |
многу е ретка практиката во поразвиените земји да има пешачки премини на сред булевар (надвор од раскрници). Ако некој мене ме прашува треба повеќето од нив да се тргнат и луѓето да почнат да пешачат, а тие што ептен мора да останат да бидат фино синхронизирани со тоа што би биле отворени во двете насоки истовремено.
инаку катастрофа е тоа што се случува кај сениќ или кај битпазар каде нинџи скокаат од каде им текне и преминуваат булевар... а полицијата си ги гледа, гледа... |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ќе бидам малку против своите сфаќања, ама морам да кажам дека семафориве конкретно кај Бисер се во ред како привремено локално решение
тука, од кога постои Бисер, имаат испогазено стотици луѓе, уште од времето кога пешачкиот премни беше обично изгазено место со срушена ограда и поставени камчиња да не газиш во кал, до денес, сега барем во тоа ќе има ред |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
На Партизански одреди пешачките семафори кои не се на раскрсница се стварно претерани зашто ти како пешак досега имаше можност да ја поминеш улицата во интервалите кога возилата застануваа на семафор. И според мене, тука се потполно непотребни.
Но онаму кајшто се најпотребни ги нема, а пред се мислам на пешачкиот премин кај Рамстор и на раскрсницата МТ Гологанов со Московска. |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Најди ја грешката
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Skopjanecot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
![]() Јас не гледам грешка тука. Напротив гледам како супер функционира партиско вработување и исклучиво тие со најдобри интелектуални способности одат напред. Сега и официјално - да се знае: You're now leaving (living) Macedoina! ![]() ____ Edit: Македојна (заборавив на Македонски да напишам) Edited by Skopjanecot - 18-Feb-2014 at 13:15 |
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
Arthur Schopenhauer |
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Јас мислам дека на тој што го напишал ова од силното дудлање му се заматил умот. |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Па "дудлање" е интелектуална способност која те поттикнува да напредуваш колку што знам јас. Затоа сите лоши кадри ги бркаат у странство. Да се исчисти средината и да остане само најфиното, најпрофесионално јадро. Со "другиве" Швабите нека си "берат гајле". |
|
Arthur Schopenhauer |
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Ovaa delnica e polna so pogresna vertikalna signalizacija. Se nadevam deka pogresnite znaci se odstraneti, no siguren sum deka eden znak seuste stoi. Od koga delnicata Radovis-Stip iznesuva 14km (vidi vo videoto 16:53)?
Ne mi se veruva, deka na 500m i 250m nema znak za Radovis. Edinstveniot znak e na samiot izlez, pardon posle izlezot! ![]() http://www.youtube.com/watch?v=9nevC3BJH1Y Edited by Denko - 03-Apr-2014 at 00:24 |
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Dobro, tolku li im e skoloto na soobrakajnite inzeneri ili stedat na materijal?!
Na avtopat soobrakajni znaci se postavuvaat na dvete strani od kolovozot. https://www.youtube.com/watch?v=J5vhFJ0Di4s |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Дека неписмени токмаци изиграваат сообраќајни инженери тоа е јасно... и прекрасно е документирано во оваа и во други нишки на форумов. Од друга страна дека се штедело не ми се верува, но можеби се крадело... Во случајов чудно е тоа што на неколку места има и прописно поставени знаци од двете страни. Како ли решиле да направат такви исклучоци на само неколку места?!? Кој ги знае како... Тоа говори дека овде не функционира никаков систем. Па побогу, колку и да бил неписмен тој што го правел проектот за сигнализацијата, или во другиот случај колку и да се крадело, логично би било да се држат до воспоставен систем. Ако решиле да ставаат знаци замо од една страна, тоа е системот, колку и да е погрешен, логично би било да се држат до него. А вака испаѓа дека ставале знаци како ќе им прднело, без никаков проект, без никаков план, туку според моментално расположение. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Ај бе вие за тоа се фативте -> http://off.net.mk/lokalno/makedonshtina/beshe-prashanje-na-den-koga-i-semafor-kje-ni-kidne
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Кој идиот го наместил ова постољето за камери пред семафор, не ми е јасно, али и Трендо не ми е јасно како е толку глуп и не сфатил што објавува. Семафор има, ама е зад ова 20-метарско постоље за камери.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2728293031 39> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |