![]() |
![]() |
![]() |
Телеком арена (арена Филип II Македонски) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3738394041 209> |
Author | |||||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||||||
i vo stadionot sega so anticki simoboli. STO IMA SPORTOT RABOTA SO SIMBOLITE
vladata da PRESTANE so ovie, deka stvarno preteraa!!!
|
|||||||
![]() |
|||||||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
||||||
me plasi moze stadionot nema da dobi licenca za igranje na natprevari tokmu pradi ovi raboti
|
|||||||
![]() |
|||||||
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
||||||
тие не сфаќаат дека ако таа цела маса на навивачи направат бунт на стадионот т.е нереди може да се случи некој да настрада поради тие статуи иако бидат добро прицврстени.
|
|||||||
![]() |
|||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||
Не ми е јасно како некој би настрадал од статуите при некаков „бунт“ повеќе отколку што би настрадал од нешто друго.
Причината зошто не треба да има статуи на стадионот е дека ваљда градиме современ стадион, а не некаква античка арена. Таа причина е повеќе од доволна. Edited by Cloverstack - 13-Jun-2009 at 11:42 |
|||||||
![]() |
|||||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||||||
abe kade si videl ti stadion so simboli ?
ako ste vidile, togas postirate da vidam kade... malku po malku mi bega interessot za stadionot Edited by Cloverstack - 13-Jun-2009 at 16:30 |
|||||||
![]() |
|||||||
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
||||||
јас мислам дека сепак не е безбедно статуи да се постават , а и тоа е стадион , таму се игра фудбал............ не се одржуваат гладиаторски борби
|
|||||||
![]() |
|||||||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
||||||
ПОГЛЕД Гладијаторска арена
Ќе се претвори ли Градски стадион по неговата
реконструкција во гладијаторска арена или во импозантен фудбалски
храм!? Со оваа дилема се соочува јавноста по шпекулациите дека по
реконструкцијата на објектот ќе никнат лавови, сонцето од Вергина,
војници со копја и штитови, дваесетметарски скулптури... Античките
обележја на спортскиот комплекс би се оправдале со неодамнешното
преименување на стадионот во „Филип Втори“. Демек, џабе било името на
објектот без симболики на македонскиот војсководец. http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=4FB5157724C28C4394299CDD168B1790 Edited by pbanks - 14-Jun-2009 at 13:44 |
|||||||
![]() |
|||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
mene mi izgleda malku navalena tribinata kon zapadnata, sto vikate vie??
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
i mene mi izgleda vaka, sakav i porano da prasam no ne bev siguren dali imav pravo
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
poubo e starata da se urne i da se gradi nova
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
тоа е затоа што едниот крај на Јужна е повисок од другиот , и од страничните две трибини едната ке биде повисока а другата пониска т.е помала
|
|||||||
![]() |
|||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||||||
Од каде вакви тврдења па сега?! Имаш како да го поткрепиш ова? И доволно веќе на секоја нова слика наоѓате по некоја нова маана, дали било пониско, повисоко или по западно, се слушнав, само не нешто паметно. Нормално е од различни агли и од дисторзијата на леќата на апаратот да изгледа нешто чудно. |
|||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
@ my Macedonia & Dragan
Дајте дечки, каква наваленост па сега? И зошто побогу би се рушела совршено добра трибина која што може да се доведе во топ форма со многукратно помала инвестиција отколку изградба на нова. Дајте малку посериозно... @ Raisinloaf Од каде сега таа информација? Нема врска, јужна и на двата краја има по 31 ред. На 31-от ред од источната страна фалат 5-6 седишта, веројатно се извадени/откорнати и не се заменети... тоа е единствената разлика помеѓу источниот и западниот крај на јужна. |
|||||||
![]() |
|||||||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||||||
Би ги замолил дотичните да се воздржат од постирање на вакви банални коментари со некакви проценки од око. А за оние кои сакаат да одговорат на сличните недоумици, може пред одговорот да стават едно „Јас мислам дека...“
|
|||||||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Во ред јас само дадов мое мислење на мене така ми се гледаше на сликата , сега отидов на гоогле и на сликите видов дека сум грешка
|
|||||||
![]() |
|||||||
extras ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||||||
Uste malce kaj i da e!!!!
Ja cekame Spanija na 12-ti Avgust , voedno i otvaranje na "Severna" |
|||||||
![]() |
|||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||
Истат слика од претходно само малку поголема и со акцент на северната, ане на цел стадион....
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
СЕВЕРНАТА ТРИБИНА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ДО ИЛИНДЕН ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ ЈА ПОСЕТИ НАЦИОНАЛНАТА АРЕНА ФИЛИП ВТОРИ Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски денеска ја посети Националната арена Филип втори. Целта на посетата на Националната арена е увид во активностите за изградба на Северната трибина.
Edited by lslcrew - 20-Jun-2009 at 20:31 |
|||||||
![]() |
|||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||
Edited by lslcrew - 21-Jun-2009 at 15:33 |
|||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3738394041 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |