![]() |
![]() |
![]() |
Sky City (Џеваир облакодери и трговски центар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3738394041 80> |
Author | ||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
би требало едни лифтови да одат до пониските катови(до првото стеснување),вторите до следното стеснување и трети до највисоките катови.
кој посетил некој од облакодерите низ белиот свет нека објасни како е таму |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Галеријата штотуку поставена на порталот:
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() |
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
Не знам за вас но мене третата слика ми изгледа многу моќно.
|
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
sashakv ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
|
Bi bilo najubavo da mozat temelite da izdrzat i da teraat do 80 spratoj,da ne gi praat drugite 2 zgradi
![]() |
||
![]() |
||
sashakv ![]() Senior Member ![]() Joined: 24-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
|
a za slikive,svaka cast majstore
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Mrakur ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 27-Jun-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
@gjoko:
http://www.avaloncommunities.com/new-york/new-rochelle-apartments/avalon-on-the-sound/pictures/ Jas konkretno imam ziveeno vo ovaa zgrada i mozam samo da gi pofalam proektite od ovoj tip kako i nasive sto se gradat. Dostapnos od se na edno mesto, odlicni gradbi, prekrasen pogled i ... a vo vrska so liftovite tuka imase 4 prilicno brzi lifta koj odat kompletno do gore, sto znaci od 0 kat do 20 kat ~10sec. |
||
Girl's that don't do girl's thats that s... I don't like ...
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Mene samo edno nesto me interesira,zosto neznam kako odit toa...kako i od kade so crevata turaat cimento,mislam kade e mesalicata za beton..nemojte da mi se smejete zosto neznam,ne mi e jasno ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Еве ги највисоките облакодери во Европа:
http://www.emporis.com/statistics/tallest-buildings-europe |
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
fala ti za odgovorot
![]() |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
фала Маркур за линкот,но сешак мислам дека кај облакодериве треба некако да ги поделат линковите.На пример во МТВ кај нас поделени се на парни и непарни катови.Овде би можело на пример едни лифтови да одат до првото стеснување,а други лифтови до горе
|
||
![]() |
||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|
немора да значи еве пример од една од највисоките згради на светот:
Edited by vladegf - 02-Jul-2013 at 06:49 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ФОТО: Високатниците во Аеродром се гледаат од Карпош
ИНТЕРЕСНО, ОД ТЕРЕН | 07.07.2013, 19:06 Ако живеете во зграда во Скопје на повисоките катови, мислам во било кој дел и ако нема голема зграда на исток од вас излезете на тераса и ќе ги видите двете висококатници, кои се градат во населба Аеродром, не ми се веруваше дека се тие па сликав и со зум, видете: ![]() ![]() ![]() http://zase.mk/foto-visokatnitsite-vo-aerodrom-se-gledaat-od-karposh/ |
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Треба да се направи една акицја. Добар дел од членовиве тука живеат во различни делови од градот пред се надвор од општина Аеродром. Да се иницираат сите да направат неколку слики од различни делови од Скопје. Од своите места ако се на повисоко или пак од поминување. На пример овие слики горе што се позади Капиштец, куливе изгледаат фантастично, а има толку агли и потенцијал за добри фотки секако додека се градат...
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
mackomk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 130 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Во 19:00 ден 8-ми јули се случи нешто чудно на повисоката кула.
Пумпата за бетон беше навалена/однесена во правец на пониската кула и на некои пет-десет метри од висококатницата прскаше бетон на сите страни. ![]() Дали намерно или не незна, но не изгледаше нормално, го запрев автомобилот кај базенот бисер и некои 2-3 минути гледав како прска бетон од преку 110 метри висина во сите насоки...(исто како што се случи кај тренад пред некое време) Бев предалеку за да сликам. Кој знае што се случило... |
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|
незнам како и што било но може да вршеле прочистување на пумпите бидејки тоа редовно се прави. Но незнам
|
||
![]() |
||
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
|
Kaj trend im se zatna pumpata i pukna betonot na site strani od cevkite.Na kulite dokolku toa prskalo od vrvot na pumpata (crevoto) bi trebalo da e procistuvalje, dokolku e od cefkite koj sto se pred vrvot togas e veke nekoj problem...
|
||
![]() |
||
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
|
Дечки уште од пред неколку дена почнато е со поставување на други два крана каде што треба да се градат другите две кули, едниот има веќе и рог и кабина а другиот е само долна конструкција засега.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3738394041 80> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |