![]() |
![]() |
![]() |
Реконструкција на Нова Македонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 7> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Ла Линеа можеби беше во право пред неколку месеци. Нова Македонија нема да изгледа лошо иако малиот дел го реновираа темелно а големиот само го "фејслифтуваа". Гледам дека не само што ја офарбаа туку и ги поправаат и прозорците. Деловите што се целосно поминати изгледаа прилично пристојно. Се надевам само дека ќе постават и илуминација на надворешниот дел тоа е навистина потребно.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Се сложувам пбанкс, објектов заслужува илуминација, ама некоја подискретна, да не паѓа во очи. Многу добро може да се вклопи доколку и големиот цилиндер (незнам како се вика) го направат ист како малиот, цел стакло.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Што подразбираш под поправање на прозорците? |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
па цилиндерот се скалилата. Мислам дека тоа нема да го дочекаш, очигледно такви интервенции на големиот дел нема да има. Можам само да замислам каква гужва ќе има во овој дел од градот во многу скоро време. Инфрастуктурата и сега е крахирана но што допрва не чека? Веќе ги имаме Рамстор и ЕУ. ИК Банка, НЛБ Банка и министерствата веројатно ќе стартуваат до крајот на годинава. А не очекуваат и Резидор и Equest. Јас стварно незнам како постоечката инфраструктура ќе се справи со тој инфлукс на луѓе и коли. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
па алуминиумските компоненти над и под прозорците беа прилично деформирани, излитени, оштетени итн. Колку што приметувам и нив ги доведуваат во ред и ги фарбаат/полираат/нешто-во-тој-фазон. Има реновирани секции кои изгледаат навистина пристојно. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Како бе, како ќе се справи. А кружниот ток кај католичка?! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Шала на страна, се надеам дека навистина некој размислува на тема Јужен Булевар и дека крајно време е да се покрене тој проект, мада у фази како што имам објаснувано по други нишки... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве ги скалилата што ги збориме
![]() А ова е дел од големиот дел на зградата веднаш до грдосијата на Бојо ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
мислев дека нема стаклото да се вклопи многу, но сепак ова ќе изгледа убаво
Edited by zabegan - 06-Sep-2008 at 11:23 |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мислам дека требаше да смислат подобро решение. Не ми се допаѓа баш стаклото премногу ми е нападно во однос на остатокот од зградата.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
е да, плус го нарушува оригиналниот изглед на зградата
мислам дека најбезбедно ќе им беше на целиот објект само да ги сменат стаклата и да ја офарбаат фасадата и толку, не мораше друго да чепкаат |
|
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Мене ми е ОК, на граница помеѓу нападно и убаво. А да не биде дека само критикуваме владини проекти, ми се допаѓа и начинот на кој се реновира и големата зграда. Освежена, офарбана, исчистени и поправени прозорци, мислам дека тој дел баш ќе биде убав. Вакво освежување и треба дефинитивно и на МРТВ.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Какви им се сега оние циглички на долниот дел од скалиштето. Стварно забегаа а многу убаво почнаа. Инаку има уште еден момент кој го немаме фатено на фотографиите на горите делови наредија вегетација што ми се допаѓа и му наликува на објектот.
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
izgleda prekrasno |
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
абе да не ја префрлуваат владата во НМ
![]() ![]() |
|
![]() |
|
dacito ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
Мене исто така ми делува многу убаво
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
и мене не ми се допаѓаат циглите на дното, зашто толку го комплицираат тој цилиндар
можеби ако и другиот го направат вака ќе биде подобро ![]() скалите се успешно направени, но мислам дека тоа што најмногу смета е што ги прекинува белите линии на фасадата, премногу е рефлектирачко и затоа изгледа и нападно, исто и циглите не се совпаѓаат со линиите |
|
|
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Мене супер ми изгледа!
Само се надевам ќе го средуваат и големиот дел (ако не се лажам претходно во нишката прочитав дека НЕМА), а ако не тогаш ќе личи на голема импровизација |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 7> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |