![]() |
![]() |
![]() |
Плоштад Филип Втори - Автокоманда |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 8> |
Author | ||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||
Абе заштитна ограда знам дека постои ама не е поставена ниту верувам дека ќе ја постават ![]() Што се однесува до бучавата
Еве тука се осврнувам на тој проблем иако го немам убаво образложено... Повторно се враќам на она дека алтернативните центри треба да се убаво смислени и да се гордост на цел град а не само ради реда. Не гледам никаква потреба да има плоштад во Автокоманда по секоја цена доколку условите тоа не го дозволуваат. Ако пак треба постои плоштад во Гази Баба нека се најде соодветна локација за него... Се планираа некои нови населби кај Хиподром нека биде центарот таму, нека се осмисли асален плоштад со соодветни објекти околу него. Но и зошто да има плоштад во Автокоманда/Гази Баба воопшто или во било која друга скопска општина по секоја цена? За да дотичните градоначалници си играат град во град? Скопје е интегрална целина и како таква треба да се третира... А постоечката административна организација треба под итно да се укине и со нејзе во историјата да однесе се што потсеќа на неа, од плоштади како овој па до оние знаци што ги сретнувам на секои 100 метри, Добредојдовте во Општина XXX/Општина YYY ви пожелува среќен пат. Малку ја проширив темата но се обидувам да образложам зошто сум толку негативистички настроен кон вакви фрлања на пари во ветер. |
||||||||
![]() |
||||||||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
|||||||
![]()
tocno ako nemoze da se najde lokacija kako sto treba ne treba da se gradi kaj sto ke se stigne,sepak treba da zadovoluva nekoj normi vo pogled na zivotnata okolina.a sepak nekoijsi malecok plostad bi trebalo da se naprai vo poodalecenite mesta od centarot.
na pr. hipodrom e idealno mesto za plostad bidejki e dosta odaleceno od centarot ama zboram ako se gradi novava naselba,prvat ja slusam ovaa informacija za novava naselba i neznam kaj bi se naogala tacno, ama veke ako se pravi i ako sakaat plostad toa treba da go resat uste vo samoto proektiranje na naselbata i pak moe mislenje bi trebalo da se naoga vo sredina na naselbata,kukite da bidat odaleceni od plostadot,da ne gi delat samo 2metra,tuku da ima nekoja zelena povrsina i okolu plostadot da se nasadat drva itn. itn. Edited by Б.Ѓ.Т - 09-Dec-2008 at 02:01 |
||||||||
![]() |
||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||
![]() За планираната нова населба кај Хиподром највеќе имаме постирано во нишката „Урбанистички планови“ |
||||||||
![]() |
||||||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||||||
![]() Морам да ве прашам, како не-скопјанец: тој хиподромот навистина е терен за тркање на коњи со трибини, или само така останало името? Има некогаш трки, или не? ![]() |
||||||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||||||||
![]() |
||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||
Јас не сум бил но колку што знам да се користи за јавање рекреативно. Трки нема а не верувам дека има и трибини. Има и еден помал хиподром во Волково. |
||||||||
![]() |
||||||||
anDarko ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12-Oct-2008 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|||||||
има трибина, како нема
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
|||||||
mislam deka postojat i nekoj unisteni tribini,barem imam takvo sekavanje od edna ekskurzija vo neznam koe oddelenie beshe
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||||||
Значи нема за трки туку само за еквестеријан? Кажете ми и доста е оф-топик. Само добро е некој да ми најде слики јас немам најдено нигде, нека ги стави во фотографии.
|
||||||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||||||||
![]() |
||||||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
||||||||
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
|||||||
Very nice square! But wasn't there supposed to be a fountain in the middle? And what is that empty container on the vergina sun?
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]() Yes there was a fountain planned but as usual thats left for the "second phase"
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]() Ме интересира дали овој плоштад има клупи? Пошто некако имам впечаток дека само кај нас имаме плоштади без клупи. Додуша има и по светот такви, ама таму има толку фонтани и места да седне човек што не се потребни клупи. |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
|||||||
ja kolku sto izboriv na slikive ima 22 klupi
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
Да да има еден куп клупи, можеш да го видиш тоа на сликите од мојата последна фото тура.
Edited by pbanks - 17-Dec-2008 at 15:23 |
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]() Дури сега ги заприметив, извинете! Епа не ми држи вода тезата дека немаме клупи на плоштадите во Македонија, пошто изгледа само во Битола е тоа така... Додуша едниот плоштад ни е паркинг, а другиот е... плочки! Ама сега можеби со статуата на Филип ќе заживее ![]() |
||||||||
|
||||||||
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
|||||||
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D4E1128CEA73344C9609CA787AE3DE6C |
||||||||
![]() |
||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||||||
голем бил плоштадов, ја мислев помали димензии ќе има
|
||||||||
![]() |
||||||||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|||||||
Главното прашање, ЌЕ ИМА ЛИ ЧУВАРСКА СЛУЖБА? Затоа што од ова за месец дена нема ништо да остане, садниците ќе ги испокрадат, клупите ќе ги испокршат. Се надевам дека некој паркот ќе го чува.
|
||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 8> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |