![]() |
![]() |
![]() |
Надградба на Куманово - Табановце |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 9> |
Author | |
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Зошто би имало патарина лол
Ќе зголемат цена ако треба за 10 денари на веќе постоечките ! |
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Колку што можам да видам на ГЕ во Табановце нема куќи од страната кајшто се гради новата делница. Или ова е можеби некоја клучка?!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Многу спора ми изгледа изградбата. Се работи на повеќе фронтови. Некако малку чудно, но може би и подобро така што се работи поле проблемите со експропријацијата што се јавија на неколку локации. Дополнително се работи под сообраќај, а има преслекување на стариот асфалт каде што новиот дел е веќе завршен. Сликите се сликани во два правци, првите 14 се во правец накај Табановце, другите 33 во правец накај Куманово. Се извинувам за квалитетот на сликите, сликани се преку нечисто стакло, битно се доловува статусот на изградбата.
01. ![]() 02. ![]() 03. ![]() 04. ![]() 05. ![]() 06. ![]() 07. ![]() 08. ![]() 09. ![]() 10. ![]() 11. ![]() 12. ![]() 13. ![]() 14. ![]() 15. ![]() 16. ![]() 17. ![]() 18. ![]() 19. ![]() 20. ![]() 21. ![]() 22. ![]() 23. ![]() 24. ![]() 25. ![]() 26. ![]() 27. ![]() 28. ![]() 29. ![]() 30. ![]() 31. ![]() 32. ![]() 33. ![]() 34. ![]() 35. ![]() 36. ![]() 37. ![]() 38. ![]() 39. ![]() 40. ![]() 41. ![]() 42. ![]() 43. ![]() 44. ![]() 45. ![]() 46. ![]() 47. ![]() Edited by lslcrew - 25-Apr-2010 at 03:49 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Слика 42. и 46. изгледаат како да си применил некој back to the 60's ефект. Сликај автобус на ЈСП и југо низ твојата шофершајбна, и никој нема да ти верува дека сликата не е од 1960
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
Зошто неможам да ги видам фотографиите после 37тата?
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Изгледа ти прегорел цинцилаторот на федерфуфната ![]() Можеби го имаш истиот проблем како мене ако имаш firefox. Пробај да смениш табови, или фати го од страна скрол-барот и лизгај до најдоле, пробувај така нешто. Мене знае да ми испадне ако му направам финта - ќе стиснам(ако моментално се наоѓам на пример, на 4-та страна од нишката) ќе стиснам на 3-ка , но нема да го пуштам копчето од маусот туку ќе ја тргнам стрелката од 3-ката па ќе го отпуштам маусот некаде на страна. Мајсторија |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Мене бавниов прогрес не ме изненадува бидејќи од старт беше најавен некој неверојатно долг рок за оваа кратка делница.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Истиот проблем со фотките ја го решевам со кликање на менито Пост Оптионс. Во конкретниов случај воопшто немав проблем, се јавува кај многу големи галерии.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
The_Night_Hawk ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() Поздрав од новиот член од Бањалука! Со месеци веке гледам,читам и барам информации во врска со сите видови на сообракај... Вашиот форум многу ми се бендиса, како што зборуваат во Штип, каде што ми живеат роднини... ![]() Да за првпат не бидам здодевен, имам едно прашање. Кога ке се целосно заврши(глуп израз,ама Балкан е ова) делницата на автопат од Табановце до Куманово? Секоја година се мачам со автомобили или автобус од Грделица во Србија до накај Куманово(Макпетрол)... Има ли шанса пред Илинден да градежни работи на полн профил на делницава завршат? Се извунувам поради мојот македонски,ако згрешив... ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Поздрав, добредојде ![]() Според она што го имаме забележано на форумов почетокот на изградбата бил 20 септември 2008 година со најавен рок на реализација од година ипол. Рокот е очигледно веќе пробиен а според последните слики што ги има погоре на страницава, скептичен сум дека ќе им успее да завршат до Илинден 2010, но до Илинден 2011 мислам дека сигурно ќе ги немаш проблемите Табановце-Куманово ![]() |
|
![]() |
|
The_Night_Hawk ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-May-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Уште еднаш поздрав од Бањалука...
Со години веке читам што се случува со македонски патишта, а секоја година сум тука кај вас во татковина... Не ми се верува дека се уште нема прогрес на делницата Табановце - Куманово. Еден другар од фирма беше пред десет дена во Скопје, службено, и ми кажа дека во муабет со лугето од медији(новинари сме и двајца) има слушнато дека делницава може да се пушти во промет дури пред Илинден!!! Малку невозможно ми изгледа вака со овие фотки од април,али сепак живеам во Босна каде што се е можно кога изборите се поблиску... Конкретно кај нас(офтопик,пардон) делницата на автопат од 35 километри која беше одредена за комплетирање во 2012,сега ке биде завршена, до октомври... Впрочем, да не одам повише во офтопик, има ли некоја шанса да се побра со тие 8 километри,дури имам читано некаде да министерот Јанакиески има кажано за некои хрватски медиууми,дека планираат за НОЕМВРИ ГОДИНАВА отворењето?! Што е вистината? Фала однапред... |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
TNH, би сакал да имав некаква попрецизна информација, но кога веќе тргнало со пробување на рокови, единствено сигурно е дека ништо не е сигурно. Единствено што можам да ти понудам е овој извадок од интервју на министерот Јанакиески за МИА, од пред 10-тина дена:
|
|
![]() |
|
anton ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 05-Aug-2010 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
sakam
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
???
|
|
![]() |
|
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Си сака човекот бе
![]() |
|
![]() |
|
anton ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 05-Aug-2010 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Случајно наидов на форумов и бидејки темата ме засега на некој нацин,та сакам да написам некој збор и јас.Зивеам во Долно којнаре и автопатот ми поминува блиску до куката,така да некои работи ги гледам и знам
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Уште кога се градел автопатот -братство-единство,едната лента, беа направени некои грески сто сега по автоматизам се повторени.Беа оставени три подвозника над селото сто требасе да овозмозат нормална циркулација на селаните и нивните земјоделски масини кон нивите и понатаму до соседното село Речица.Едниот на север од селото кај селските гробиста сто еве сега го прават иза другата лента, го прават година дена така да зимоска и кога е дозд со возило немозе да се стигне до гробистата.Замислети ги маките на селаните кога има закоп.Вториот односно средниот подвозник е направен на селскиот пат сто оди кон селските ниви и понатака до спортскиот аеродром Адзитепе се до Резановце.Тој е оставен толку тесен и низок сто и песакот мора да се наведне за да помине.Третиот е појузно тој е посирок и повисок но сепак комбајн или натоварен трактор немозе да помине Интересантно за овој подвозник е сто тамо непостоел пат па селаните и ден денеска мора да одат по нивите покрај автопатот за да излезат на оној пат за Резановце Досега бесе една лента и немасе ограда,мреза, па лугето во зорт минуваа преку автопатот со комбајни и трактори , како ке биде во иднина кога ке немозе да се мине преку автопат кој знае.Усте понасевер од селото кај Терминалот велат се прави поголем подвозник со излез и влез на автопат но дали ке мозат да го користат селаните незнам.И дамозат да го користат би требало да има пат покрај автопатот сто ке ги поврзува двата селски пата за да мозат селаните да стигнат до своите ниви. за другуте проблеми другпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
anton, можеш ли да ги посочиш овие премини кои ги спомна на google earth или google maps?
Штета што ситуацијата е таква, но не е непоправлива и доколку се има воља може да се корегира. Зарем нема ни проект за сообраќајните врски во регионот каде што поминува автопатот? Со оглед на тоа дека кредитот е земен од ИБРД која е под капа на Светската банка, верувам дека сите можни детали биле прочешлани и ревидирани пред да биде одобрен, инаку тие не би дале кредит за несериозен проект. Во секој случај не е на одмет ни малку притисок од локалното население, чисто колку да ги подразбуди надлежните, инаку по правило тие се што можат би бутнале под тепих. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 9> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |