build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Градска инфраструктура
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Клучка Континентал

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 23456 11>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Online Status: Offline
  Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #61 Posted: 20-Feb-2008 at 16:09

тоа ќе да е. И јас секој ден проаѓам таму и има активност. Не неаква спектакуларна ама до летоска веројатно ќе ја биде.
Back to Top
ProMKD View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ProMKD Quote  Post ReplyReply #62 Posted: 02-Mar-2008 at 22:54
ГРАДЕЖНИЦИТЕ НА КЛУЧКАТА ЛУТИ
Робуваме пет месеци без плата

Работниците на ГРО „Пелагонија“ што работат на клучката кај хотелот „Континентал“ ќе стапат во штрајк ако следната недела не им се исплатат заостанатите плати за изминатите пет месеци. Тие бараат и зголемување на личните доходи затоа што со пет илјади денари немаат за нормален живот. Исто така, работниците велат дека има потреба од вработување помлади работници што ќе ги заменат постарите. - Имам 63 години и не сум способен да се качувам по скеле. Треба да ме пензионираат и на мое место да дојде некој помлад - се жали еден од работниците. Тие се огорчени и од односот на работодавците за редовноста на исплата на платите. - Покрај тоа што не ни даваат плата веќе пет месеци, не ни ги намируваат ниту придонесите, па немаме ни сини картони. Веќе 36 години работам и не сакам никој да си поигрува со мене. Од платата од пет илјади денари, три илјади давам за сметка за струја. Децата ми се невработени. Се чувствувам како роб - вели еден од работниците.

Х.Б.

http://vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=5&tabid=1&EditionID=1332&ArticleID=85967

Edited by Cloverstack - 02-Mar-2008 at 23:31
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #63 Posted: 02-Mar-2008 at 22:58
Жалосно. Уште пожалосно е што ова садистичко однесување на работодавците се повторува втор пат
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote La Linea Quote  Post ReplyReply #64 Posted: 18-Mar-2008 at 00:32

Се поставуваат носачите на клучката „Континентал“

Носачите се лијат во фабриката „Карпош“ и ќе се монтираат вкупно 32

Градежните екипи на „Пелагонија“ деновиве започнаа со монтирање на бетонските преднапрегнати плочести носачи на клучката „Континентал“. Носачите се лијат во фабриката „Карпош“. Во моментов има поставено 4 носачи, а треба да се монтираат вкупно 32. Ова е претпоследната фаза во изградбата на подвозникот, по што ќе следува поставувањето на асфалтот, тротоарите и заштитната ограда.

Според информациите од Градот Скопје, потпорниот ѕид е веќе направен, а со завршување на подвозникот ќе започне и подготовката на сообраќајниците кои ќе ја врзуваат клучката со околните улици. Последна фаза од изградбата на овој капитален објект ќе биде кружниот тек кај хотелот „Континентал“, чија изведба ќе трае многу пократко од изградбата на подвозникот. Пред почетокот на изведбата на кружниот тек, откако ќе се асфалтира подвозникот, ќе се направи нов режим на сообраќајот, со што тој и практично ќе почне да се користи. Од Градот најавуваат дека до крајот на месецов ќе биде готова и споредната сообраќајница која ќе ја поврзе општината Гази Баба со булеварот „Александар Македонски“.

На објектот во моментов работат околу 80 работници на „Пелагонија“, а атмосферската канализација ја изведува „Козјак“ од Куманово. Засега, градските власти не сакаат да прогозираат термин за завршување на објектот, за кој велат дека многу зависи од временските услови, но и од условите во градот, како што се блокирање на улиците со протести и слично. Сепак, се надеваат дека доколку не се јавата некои непредвидени проблеми, клулката ќе биде завршена во предвидениот рок, во јуни годинава. (С.Н.)

Utrinski
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #65 Posted: 18-Mar-2008 at 00:35
La Linea ме претрка!!!
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #66 Posted: 18-Mar-2008 at 00:35
LOL
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #67 Posted: 30-Mar-2008 at 14:32
1 Во правец накај Автокоманда

2 Чудово полека добива форма

3

4

Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #68 Posted: 13-Apr-2008 at 15:03

Доцни изградбата на клучката „Континентал“

Во моментов во тек е втората фаза, се изведуваат подвозникот и приклучните сообраќајници

Клучката „Континентал“ ќе биде готова кон крајот на летото, иако според планот на градските власти требаше да биде завршена веќе во мај. Градоначалникот Трифун Костовски на вчерашната обиколка на градилиштето, заедно со градоначалникот на Гази Баба, Коце Трајановски, нагласи дека е незадоволен од динамиката на изградбата и дека ќе бара од изведувачот „Пелагонија“ да работи и за време на викендите. Костовски потенцира дека има разбирање за проблемите со кои се соочува градежното претпријатие, како и со објективните околности кои ја отежнуваат изградбата, но сепак, ќе бара да се испочитува новата динамика според која клучката треба во јули да биде подготвена за сообраќај.

За продолжување на градежните работи ќе биде неопходно и итно дислоцирање на привремените објекти во кои се сместени канцелариите на Црвен крст - Гази Баба, кои во моментов буквално се опколени со новите сообраќајници. За нив, градоначалникот вети дека Градот ќе плати привремено сместување под кирија, за да не се одолжува изградбата. Тој истакна дека Градот ја затворил финансиската конструкција за овој капитален објект, кој ќе чини меѓу 4 и 4,5 милиони евра.

Во моментов, во тек е втората фаза на изградбата на клучката, во која се изведува подвозникот и приклучните сообраќајници. Тоа е најдолгата и најтешката фаза од изградбата, која во моментов е 80 отсто завршена. Во третата фаза ќе се извадува кружниот тек, заради што ќе следува нов сообраќаен режим со затворање на улицата „Беласица“. Во последната фаза, во текот на август, ќе остане само да се изградат приклучните улици кон хотелот „Континентал“ и Скопски саем. (С.Н.)

Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #69 Posted: 13-Apr-2008 at 15:13
Samo finansiskiov del  e Ohno 
pocnaa so
Целиот проект чини 2,3 милиони евра, средства предвидени од годинешниот буџет.
 pa......
Изградбата на клучката почна во јули минатата година. Според процените на Градот, инвестицијата е вредна три милиони евра.
i sega.....
Тој истакна дека Градот ја затворил финансиската конструкција за овој капитален објект, кој ќе чини меѓу 4 и 4,5 милиони евра.
Samo meseci do kraj i neznaat konecna cena?????? I nee 5-10.000  nego pola milion  Bash
Svesen sum deka infrastrukturni zafati sekogash koshtaat poveke od predvidenoto ali 200% od pocetnata procenka e somnitelno.....
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #70 Posted: 13-Apr-2008 at 17:41
Цената е навистина сомнително висока, особено кога ќе се земе во предвид дека се работи за само еден насип и за само едно денивелирано вкрстување. А не е ни само буџетот толку многу пробиен, ова не е ни прво пробивање на роковите. Значи Костовски & Co. остануваат доследни на себе - на лошото планирање се надоврза и лоша реализација на проектов!

Bash Bash Bash
Back to Top
mitatos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mitatos Quote  Post ReplyReply #71 Posted: 13-Apr-2008 at 18:12
skoro site drzavni proekti se vleckaat vaka, budzetot e somnitelen zatoa sto seuste ne utvrdile kolku ke ukradat , ne samo sto e losa realiacija ,od koga pocna ide na loso i poloso
se nadevam nekogas ke imame prav covek na vlast, za razlika od ovie 17 godini ,nitu eden, ama bas nitu eden ne go gledal interesot na graganite ..
toa e toa

Edited by mitatos - 13-Apr-2008 at 18:13
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #72 Posted: 07-May-2008 at 21:04
Од понеделникот

1

2

3

4

5

Back to Top
vardar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vardar Quote  Post ReplyReply #73 Posted: 08-May-2008 at 08:12
Ова ептен се влече како што иде ни до август нема да го биде  Bash
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #74 Posted: 15-May-2008 at 23:09

За дваесетина дена нов режим на сообраќај кај клучката „Континентал“

За дваесетина дена ќе заврши првата фаза од изградбата на клучката „Континентал“ по што ќе се изврши и пренасочување на сообраќајот, информираат во Градот Скопје. Возилата ќе сообраќаат по новиот коловоз, а ќе биде затворен делот од булеварот „Александар Македонски“ по кој сега се вози, каде што ќе започнат градежни работи. Во меѓувреме, пред промената на сообраќајниот режим, ќе биде урната бараката каде што беше сместена општинската организација на Црвен крст - Гази Баба, а ќе завршат и последните зафати на надвозникот.

Во Градот се задоволни од новата динамика со која работи градежното претпријатие „Пелагонија“ и прогнозираат дека ќе се запази рокот за завршување на објектот. Пред завршувањето на првата фаза од изградбата, за која во Градот велат дека е најтешка и претставува 80 проценти од клучката, ќе се направат и жардиниерите од средишното зеленило, а околината на клучката хортикултурно ја уредува „Паркови и зеленило“. Во моментов, информираат градските власти, направено е и уличното осветление и поставени канделабрите. Улицата што ја поврзува Општина Гази Баба сосе булеварот е завршена и предадена во сообраќај.

„Во рамките на проектот за изградба на клучката ’Континентал’ ќе бидат направени и два дополнителни зафата, додека трае втората фаза од изградбата. Ќе се санира подземниот премин од хотелот „Континентал“ кон општината, каде што ќе биде поставена хидроизолација за да се спречи прокиснувањето. Исто така, целосно ќе биде реконструиран коловозот на булеварот ’Александар Македонски’ - од клучката до семафорите во Автокоманда“, информираат во Градот. (С.Н.)

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=82F20D4DBD8A1A4B97F8A047992D8E11
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #75 Posted: 15-May-2008 at 23:20
Многу споро некако. Досега 10 пати требаше да виде. Ова може реално за месец дена да се направи, ако се сака. Ама ај битно нека се направи.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #76 Posted: 15-May-2008 at 23:21
Originally posted by lslcrew

Многу споро некако. Досега 10 пати требаше да виде. Ова може реално за месец дена да се направи, ако се сака. Ама ај битно нека се направи.

Битно му се гледа крајот. Да ја сефтосаме и тука секцијата со Готови проекти
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #77 Posted: 15-May-2008 at 23:30
Како оди работава, побргу јас ќе станам градоначалник него ли што ќе се доврши клучкава. У таков случај знаете дека ја рушам... Ма у секој случај би ја рушел - довршена, недовршена, не ми праи разлика!

Big%20smile Big%20smile Big%20smile
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #78 Posted: 15-May-2008 at 23:35
Originally posted by Cloverstack

Како оди работава, побргу јас ќе станам градоначалник него ли што ќе се доврши клучкава. У таков случај знаете дека ја рушам... Ма у секој случај би ја рушел - довршена, недовршена, не ми праи разлика!

Big%20smile Big%20smile Big%20smile

Мислам дека имаме перфектен човек тука на форумов да го земеш во кабинет како градежен инспектор кога рушењето е во прашање
Back to Top
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #79 Posted: 15-May-2008 at 23:37
Аууу не, лсл е прерадикален дури и за мој вкус Big%20smile
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #80 Posted: 16-May-2008 at 00:12
Еееееј многу ми е криво што имам ваков впечаток оставено на форумов. Ако ништо друго барем тој збор радикален го мрзам. Ме потсеќа на патетичните радикали во србија./ Барем немојте со тој збор да ме опишувате!!! Инаку кога се работи за рушење, сум за!!! Ама за тоа што стварно треба да се руши, а не капитални објекти. Еднаш мислам дека установивме дака крушевсак може да се уклови и покрај клучката!!!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 23456 11>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.390 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.