![]() |
![]() |
![]() |
Гема II |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2345> |
Author | |
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
епа ќорав сум што да правам
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
@46&2
некој во оваа нишка и спомна дека off the record ГЕМА го имаат купено и плацот кон Партизанска и дека објектов ќе се докомплетира. |
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
@pbanks
Го знаев тоа одамна дека го имаат купено местото ама се гледа дека ниту старите куќи не се срушени таму а камоли да почна ле со градба па затоа прашав дали има некој инфо кога би почнале со тоа Гема бидејќи ми изгледаат како озбилна фирма.
За тоа колку луѓе ја сакаат зградата ќе видиме кога ќе ставиш за гласање Edited by 46&2 - 07-Sep-2008 at 15:56 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Еве еден куп слики со мобилен. Не се лоши ама не се ни нај нај
![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() Edited by pbanks - 19-Oct-2008 at 17:24 |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Добрата страна:
- ми се допаѓа фасдата и тоа што се одлучиле за ненападни бои. Особено ме радува тоа што решила да вметнат одлично решение за капењето од климатизерите. Лоша страна - предниот дел, навистина испадна многу лоша импровизација на оригиналниот рендер ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Уште еден позитивен момент е почитувањето на градежната линија. Не секој ден може да видиме ваков простран уреден тротоар покрај нова зграда. Замисли само како ќе биде покрај Аркадија ![]() Воопшто убаво е да се помине покрај зградата, приземјето делува пристојно само да не ја види човек во гро план каде за жал се гледа дека естетски е тотална утка. |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
barem za ovaa imav nadez deka ke go krasi debar maalo ama eve uspeaa da ja userat do kraj...
|
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Мене ми се допаѓа зградава би и дал 7-ца
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Анкетата ќе биде кај и да е ![]() |
|
![]() |
|
gotsomekicks ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 305 |
![]() ![]() |
И мене лично ми се допаѓа како излезе зградава, Кире зашто мислиш дека ја заебаа??
Сеа треба да отидам таму со свои очи да ја видам убаво од сите страни, али според фоткиве би и дал 8ца. |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Да, зградава не е лоша ама не е вклопена (барем засега) во околината.
Многу ми штрчи пошто до неа има само едноспратни кепенци...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
pa ne znam dali stvarno vaka e planirana ili napraile nekoi izmeni ali na renderot mi izglease mnogu bolje..... |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Мене вака повеке ми се допаѓа отколку на рендерот
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дечки поставена е анкета за објектов па искажете го вашето мислење
![]() Повеќе или помалку го кажав моето мислење погоре на страницава како надополнување на она на Ла Линеа со кое исто така се сложувам. Главниов проблем со зградава ми е естетски, мене лично не ми се допаѓа. Ако на тоа ги надоврзам позитивните работи за кои веќе говоревме доаѓам до една прилично неутрална оценка на нашава скала (1-10). ... 5ка ![]() |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
7
Иако заслужува најмногу 6-ка од многу очигледни причини, добива 7 од мене бидејќи многу ретко можеме да видиме зграда која во исто време има достоен изглед, и уште подобро приземје, толку простран тротоар на кој е спречено паркирање и најважно од се - елегантно решен проблемот со капењето на климатизерите. Кровот + предницата се најголеми виновници за тие -3 бодови. |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Од мене 6-ка
И јас тежнеев накај 5, но потемелно се размислив и мислам дека дел од негативноста кон овој објект ми потекна поради тоа што не ги исполни очекувањата на рендерот (поготово застаклениот дел над влезот и изоставување на лаците на приземјето према Ленинова). Другите работи веќе беа образложени - негативно лошиот покрив, а позитивни се тротоарот, климатизерите, столпчињата, мислам гледам и илуминација... значи се внимавало на деталите што е за поздравување (за жал напраиле утка во неколку покрупни работи) Во целина објектот не е којзнае што, но е пристоен. Иако не сум воодушевен, сепак ќе бев пресреќен доколку ова беше стандардот за градење во Дебар-Маало. 6-ка по мојот критериум е солидна оценка на скала од 1 до 10. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ја бев првиот што гласаше 6-ка. Пред се ми пречат премногу оштрите агли на полукружниот дел како и прозорите што пред се одговараат како за на супермаркет или на трафика, жолтата боја и оној хелиодромот горе. 6-ка ја дадов како преодна оценка.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Една од главните негативности спрема мене. |
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Од мене зградата доби осмица. И порано се произјаснив дека зрадава ми се допаѓа и ги напишав позитивните работи па за да несе повторувам само ќе ги напишам работите кои не ми се допаѓаат кај неа (секако тие се многу помалку од позитивните):
-Кровот кој не требаше да биде зелен (не одговара со целиот концепт)
-Не ја изградија втората лепенка(која очигледно требаше да биде по сличен терк
-Металнот прстен на аголот на зградата (како аура ми е)
![]() Повеќе ми се допаѓа конечниот изглед отколку рендерот. Мислам дека почна да се претерува со рефлектирачките стакла на станбени згради и мило ми е што тука се откажаа на време од таа идеја.
Се на се доста солиден објект за кој не треба да заборавиме дека е станбена зграда а не деловен простор. Значи треба да се има друг критериум при гласањето.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Па искрено не сум сигурен за наменава на објектов иако и јас влечам кон тоа дека е станбен. Штета што не беше наведена таа информација на таблата пред градилиштето. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2345> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |