![]() |
![]() |
![]() |
Телекомунациска кула на Водно |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 19> |
Author | |
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
јас зборам за телекомуникацискиот дел,за тие рестораните не ни помислувам.ако има некој нека ги закупува кога ќе ги направат,и ако има интерес за тоа
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
А ако нема интерес, здравје
![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
Можи да се случи да нема интерес за некои паметни работи кај нас,за чаламење како да имаш ресторан на највисокото место во државата сигурно ќе има гужва.Гледајте што бидна со лаѓите во Вардар
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
Goran ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 195 |
![]() ![]() |
Ресторан кај што има најповќе магнетно зрачејне не се нормални.
Уште не доволно научно докажано дека ако си подложен на такво ненормално зрачејне нема да има последици по животот. Ја не би одел во тој ресторан глупости ресторан кај што има Антени. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
A na zgradive po gradovi kade ima po eden kup anteni a spijat lugje tamu?
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
За да ја разрешиме дилемата кој ја „проектирал“ Телекомуникациската кула на Водно, вредно е да се прочита денешниот уводник на новинарот Младен Чадиковски во „Фокус“. Тој го раскажува своето искуство од неговата посета на кинескиот град Далиан, заедно со делегацијата на чело со премиерот. На врвот на планината крај градот Далиан имало летечка чинија, која го симболизирала кинеското лидерство во светот на науките и достигнувањата.
Овој дел ќе го цитирам: „Тогаш, пред 5 години, коментирајќи ја летечката чинија, новинарите разменија троа мисла со премиерот Груевски. Тој рече, малку на шега, малку на вистина, малку прашувајќи, парафразирам, дали една ваква добро би личела и на наше Водно?!Набрзо се дообјасни, обраќајќи ми се, истакна резерва, затоа што, рече, кој знае како тоа ќе го прими А1...“ |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
јас знам за повеќе `вакви` случки,некои и не се реализирани,некои се,но сепак ќе си ги задржам за себе.вероватно има вистина во ова
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Ако ги знаеш и си се одлучил да не ги споделиш, тогаш подобро задржи си го за себе и делот каде што кажуваш дека воопшто ги знаеш!
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Ova ke se gradi po urnek, ili zemena ideja od "Avalski toranj". TK-kula so restoran turisticka atrakcija bla bla...
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
А да пресметаме малку, најпрвин жичара, па сега од левата страна на Водно се прави пат кон Сончев град, па Телекомуникациска кула на врвот, па Коце ќе ни прави скијачки центар, а јужната обиколница во иднина ќе ја градиме исто тука. Па добро бре, па да не е малку многу за Водно бре мајката? Толку труд и средства се вложиле за да добиеме шума што му е неопходна на Скопје, за сега за неколку години да ја уништиме.
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Настрана политичката дискусија, држи вода прашањето:
За која цел се гради оваа кула, ако за успешно да функционираат мониторинг уреди, потребно е истите да бидат оддалечени барем 600 метри до 2 километри од било какви предаватели за да даваат точни резултати, а знаеме дека оваа кула се гради помеѓу 2 предавателни столбови ? На Интернет страницата кон која води наредниот линк е објавен и видео клип поврзан со конкретната статија. http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=15&item=32050 СДСМ БАРА ОБЈАСНУВАЊЕ: ЗА ШТО ЌЕ СЛУЖИ КУЛАТА НА АЕК НА ВОДНО
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
не ми држи вода ова,бидејќи кога ќе се заврши кулата за некоја година кој знае кој ќе биди на власт.валда непланираат на противниците да им дадат оружје на тацна ако е точна констатацијата за што би се користела оваа кула
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Кога ќе се заврши кулава ќе ги замени двата предаватели, односно ќе бидат отстранети колку што јас разбрав.
|
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Да, но тука е и третиот предавател на Македонска Радиодифузија. Под претпоставкадека и него ќе го отстранат, следува заклучокот дека уште поотежната ќе биде работата за тие мониторинг инструменти бидејќи според сегашната ситуација, тие би биле оддалечени од предавателите неколку метри, а со преселување на предавателите од сегашните предавателни столбови на столбовите на кулата, тие мониторинг инструменти ќе бидат на еден ист објект со предавателите, со што нивната работа ќе биде уште поотежната. |
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
Како што јужно од Марибор нема друг кружен сообраќаен тек како тој кај Католичка Црква на булевар Митрополит Теодосиј Гологанов во Скопје, како што скопските двокатни градски автобуси се направени исклучиво само за Скопје, така и телекомуникациската кула на АЕК на Водно, според АЕК, е уникатна на Балканот.
http://www.telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=15&item=32082 АЕК Ѝ ОДГОВАРА НА СДСМ: „НАШАТА АНТЕНА Е УНИКАТНА НА БАЛКАНОТ“
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
на прашањето „За што ќе служи телекомуникациската кула?“ (плус сите приложени аргументи), брилијантниот одговор е „Уникатна е“
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
Daa bee i sFadbi ke se prajaaat tamu super ke bide
![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
А тоа не ме чуди, заштитен знак на оваа гранитура се такви изјави од типот:
Зошто го правите ова? -Зошто пак да не, -А другите што направија, -Барем се гради нешто и омиленото -Ќе привлечеме туристи |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |