![]() |
![]() |
![]() |
Луна Корпорација |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 21> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Убава целина се оформува тука. Се надевам дека фасадите на трите објекти во изградба на аголот на Партизанска кои го дооформуваат целиот блок ќе бидат пристојни.
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Овие две фасади се едни од најмодернистичките во Скопје
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Не знам дали забележа дека фасадава веќе е нагрдена со еден клима-уред. Иако не се гледа на фоткава.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
е сега, колку и да сакаме народот и неговата култура да ги обвинуваме за се, ова е кривица на оние што го изградиле објектот... или треба да има соодветно место за клима уреди (како што се кријат во кутии и решетки) или објектот да има централно греење и ладење... |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
klima uredite ke bidat pokrieni so zastitni maski...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
СУПЕР!!!
|
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
super izleze, osobeno navecer koga svetat ekranite od vnatre
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
denes zabelezav deka klimite se pokrieni so maski vo boja na fasadata. super izlegoa, eden od omilenite objekti mi e ovoj definitivno
Edited by xnx - 06-Feb-2014 at 12:36 |
|
![]() |
|
СК ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Feb-2014 Location: СКопје Online Status: Offline Posts: 106 |
![]() ![]() |
да и мене ова ми е еден од омилените објекти.
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Bez skulpturi nisto ne priznavam!
![]() Sala na strana, no ovoj objekt navistina dobro izgleda. Edited by Denko - 05-Feb-2014 at 17:19 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Денес од пријател кој работи тука дознав дека цената на квадратен метар за становите се движела околу 2100 евра. Исто така ми рече дека внатрешноста на влезовите и во целина становите вределе за тие пари (а се разбира доста од тој аспект) и ми кажа дека подземната гаража за станарите ќе биде автоматизирана. Сеуште не сум сигурен дали е 100% за овој објект но според неговото објаснување токму за оваа зграда се работи и доколку може деновиве ќе ми обезбеди слики од внатрешноста на еден или два влеза.
И да не заборавам ,зградата имала пожарникарни скали. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Каде е ова. Изгледа ТОП.Конечно нешто ново, за разлика од оние штанцаните згради
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ovaa e vo kapistec na ul. kozara, od GMS proekt. da, super izgleda, megutoa koga ke vidis kako e stavena megu kukji 10 katnica ti se place kolku e korumpirana drzavava
Edited by xnx - 20-Aug-2014 at 22:21 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зградава е многу убава, но улицата пред неа е катастрофа!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 34567 21> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |