build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Останати теми > Останати теми
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Topic ClosedПротест: Не го силувајте Скопје!!!

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 45678 11>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
La Linea View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
#101 Posted: 29-Mar-2009 at 00:12
Originally posted by beTon

патем колку што можам да видам од клиповите најнапред постои с'скање од "мирно" расположените арх. востаници, убаво се гледа кој и како се впушта во толпата, небаре доколку внатре влетаа со транспарент ќе ја освојат маркицата, сетне тоа не е провокација.

беТон, бидејќи не беше таму, ќе ти простам за ширење дезинформации. Па еве со цел да не остане вистината искривена , обрни внимание на 4 секунда. Тука почна се:

http://www.facebook.com/group.php?gid=61204922527#/video/video.php?v=61462009900&ref=share
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

#102 Posted: 29-Mar-2009 at 00:30

Еве го клипот Линеа

Back to Top
UrbanFreak View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#103 Posted: 29-Mar-2009 at 01:21
Originally posted by lslcrew

Гледам сте ја исрпеле дискусијава! Денеска не видовме ништо различно освен политика. Веќе било какви идни дебати околу црквава ќе бидат ислишни. Се што ќе се каже веќе, потенцијано може да фрли некого во еден од двата коша. Еве јас јавно ви соопштувам дека веќе нема да изнесувам никави ставови околу овој контроверзен објект. Ова не значи нити неутралност, нити воздржаност, него едноставно отсуство на став, толкувајте го неизграден став! Еве од мене една црвена линија, дечки терајте со дебатава за црквава, за другите урбанистички прашања тука сум!

--------------------------------------------------------------
Ова ми личи како кучињата лаат, караванот врви. Во случајов на кучињата не им беше ни дозволено да лаат, туку беа загушени во старт. Не ми е јасно каква врска воопшто има кој е организаторот, точно се знае и од клиповите се гледа која е КОНТРАБАНДАТА составена од рекетари, избацивачи и маалски насилници, кој денеска се однесува како Црнокошулаши, претепувајќи и фрлајќи клетви на се што не се согласува со нив. Сепак во оваа околност им честитам на студентите за храброста, а за Милчин и компанија, барем имал доблест лично да се појави и да ја поддржи узурпацијата. За разлика од него власта ги прати своите рекетари.
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#104 Posted: 29-Mar-2009 at 01:44
Денес фанатиците на ВМРО ми истепаа една другарка од Архитектонски факултет заедно со нејзиниот дечко. Девојка ми не отиде заради работа, а јас поради обврски со научни трудови. Сепак, требаше да бидам таму, многу ми е криво што не отидов. Не само јас, требаше да дојдат уште неколку десетици мои други што имаа исто мислење. Па да се тепаме како што треба, машко на машко, двометраш на двометраш, а не да тепаат студентки, да се нафрлаат илјада фанатици на 30-тина луѓе кои ГО НАЈАВИЈА ПРОТЕСТОТ. Дури и да бил Милчин, Сорос о остали, луѓето МИРНО протестираа и го искажаа своето мислење. Ех, само да и случеше нешто повеќе на другарка ми, ЌЕ ГИ БАРАВ ОД СНИМКА БУДАЛИТЕ, по дома ќе им одев!
Back to Top
ArchiTechTone View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#105 Posted: 29-Mar-2009 at 01:46
Благодарност до сите што дојдоа, се извинувам доколку бевте “вовлечени“ во нешто што не го очеккувавте, но искрено, никој не ја очекуваше шпанската инквизиција!

Бетон, провоцирање на верници за време на пост? сериозно? да не треба да ги затвараме и месарите! сепак провоцираат... убаво си кажа ЛСЛ, ова веќе нема никаква врска со црква и верници. Излишно е да повторам дека и помеѓу студентите имаше верници...

Не знам дали има поголем пример за инструментализираност од тоа што се случи денес. Никој од таа игнорантна паланка не застана да праша, за што тука навистина се протестира. Само дојдоа да направат инцидент, и толку.  Ако тоа не е инструментализираност, не знам што е. Бидејќи не си зел учество во протестов, би те замолил да не шпекулираш тенденциозно, и да не лепиш безвезе етикети, а гледам дека милуваш да го правиш тоа. Тоа што немам(е) увид во презимињата на фалангата што не бираше по што удира, не значи дека и таму немало сочни презимиња на кои можат да се налепат дузина обвинувања.

Во редовите на студентите имаше редари, иако редари на мирен протест не може да прават ништо повеќе од тоа да делат бонбони на пример... Ќе повторам, протестот беше мирен, и како таков беше најавен во полиција. Тоа беше една од причините зошто протестот мораше да остане во рамките на плоштад. Јас нема намера ни да пробам да го објаснувам она што не сакаш да го видиш во видео материјалот што културно ти беше презентиран. Само ќе додадам дека е симптоматично што немаше ни една ТВ екипа од “другата“ страна. Симптоматично е што ќе се испитува одговорноста на студентите, додека другите “спонтано“ се собрале....

Зошто овој контра протест не беше организиран друг ден на пример, или после избори? еве ние направивме грешка, сакавме да се напраиме фраери, да правиме галама, сакавме да провоцираме или шотијазнам. Зошто контра протестот не заврши до 12h кога беше најавен другиот протест? Зошто “верниците“ чекаа да ни ги објаснат нивните ставови со тупаници?

За јанко не ни сакам да коментирам! Прво пошто е шарлатан и марионета, после зошто самиот тој е излезен од 103ка, џаначкото соросоидно радио што ја расипува младината. Тоа што таква личност може да “регрутира“ “верници“ повеќе кажува за “верниците“ отколку за него... И на какви “кредибилитети“ трза мнозинството.

Во една крајна линија, целта беше постигната. Парцелата на црквата беше до даска наполнета! искрено, ни ние немаше да ја наполниме толку доброBig%20smile штета што никој од “верниците“, нема да се осврне на затката која ја направија со самиот протест. Не е ни за изненадување, подалеку од “партија“ и етикети немаат ни капацитет да погледнат....

Edited by ArchiTechTone - 29-Mar-2009 at 08:35
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#106 Posted: 29-Mar-2009 at 02:07
фала им на тие кои се погрижија Архи востанието да биде погрешно разбрано од страна на пошироката јавност, фала им на оние кои се погрижија остатокот од светот да гледа на сето ова како обично дивјаштво, фала им на сите што овој протест го обележаа како обично партиско препуцавање, фала им на сите што направија еден обичен мирен протест да изгледа како „Бандите на Њу јорк“, повелете и другпат
мислам дека оваа благодарност е доволно христијанска за разлика од крвничката одмазда на таканаречените „Верници“
не сакам овој пост бетон да го сфати како навреда или подбивање
само ме интересира дали ако беше таму ќе имаше малку поразлично мислење, клиповите со кои располагаме не покажуваат ништо

Back to Top
алек View Drop Down
Groupie
Groupie

#107 Posted: 29-Mar-2009 at 02:28
ова денес ми искочи ко некоја SOUTHPARK епизода

Back to Top
ArchiTechTone View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#108 Posted: 29-Mar-2009 at 02:40
Дрпано од ФБ-статус на другар... Одличен говор! Морав да го пренесам...

Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

#109 Posted: 29-Mar-2009 at 02:57
Originally posted by алек

ова денес ми искочи ко некоја SOUTHPARK епизода

Во кој смисол?
Back to Top
алек View Drop Down
Groupie
Groupie

#110 Posted: 29-Mar-2009 at 04:07
duri i mali deca mozat da donesat pravilen stav za nestata kako treba da se odvivaat, bazirani na cista logika, megutoa cela celata ostanata raja e zatruena od propaganda na vladata i crkvata
klasicno scenario za south park epizoda
Back to Top
GreatMakedon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#111 Posted: 29-Mar-2009 at 10:29
Jas sebesi se smetam za pravoslaven makedonec (iako nesum mnogu religiozen veruvam vo boga) no sepak mislam treba da se prestane so gradenje na crkvi i krstovi sekade kade sto ke mu tekne nekomu bidejki kako sto trgnale rabotite vo makedonija ke imame poveke crkvi nego narod. Dokolku vo nekoja naselba stvarno ima potreba od crkva, neka se napravi.. no ne mislam deka na plostad vo skopje na nekomu ke mu bide od itna potreba crkva, osobeno ne na onakvo tesno mesto i osobeno ne crkva kako onaa na renderon.
Nie sme navistina glup narod so stari svakanja, lujgeto capet po kal no pari za crkva odma najdvat. Za tie idiotite sto napagaa nekolku dusi sto mirno stoeja vo mesto, nemam zborovi osven -tragedija-

Edno prasanje, posto ne ziveam vo MK nesum zapoznat so nekoj zborovi,
sto vi znaci "sorosoidi" ?

Edited by GreatMakedon - 29-Mar-2009 at 10:31
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#112 Posted: 29-Mar-2009 at 10:48
Види незнам дали знаеш дека постои светска фондација СОРОС која спознорира невладини организации во повеќе земји и слично. Е сега кајн во Македонија фондацијата е малку понаклонета кон моменталната опозиција, кон левата идеологија, и како некој вид јавна тајна е дека голем дел од парите се наменети за ширење таканаречена "западњачка пропаганда". И сега радикалното крило ова го осудува, десниларите се поконзервативни и многу многу нејќат странски агенции и фондови. Е од тамо произлезе тој збор Соросоиди. Десничарите такво име користат за левичарите. А пак левичарите за десничарите користат збор Македоноиди. Идвата израза се навредливи и се на некој начин мешанива од зборт идиот+македонец, или пак идиот+сорос. Да немаш забуни овде станува збор за двете крајнолевичарски и крајнодесничарски сили. Оние кои се нашле измеѓу се само жртва на случувањата на ова "сред село".
Back to Top
GreatMakedon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#113 Posted: 29-Mar-2009 at 10:54
Imam slusnato za SOROS no mnogu malku znaev, fala za objasnuvanjeto Islcrew... me bunese terminot 'sorosoidi'.
Back to Top
алек View Drop Down
Groupie
Groupie

#114 Posted: 29-Mar-2009 at 11:34
Незнам само зашто се ова излегува и антирелигијски.

И јас себеси се сметам за верник (можеби не незнам каков, зашто не поднесувам попови и свештени лица кои ја злоупоетребуваат идеологијата на самата религија) , меѓутоа не сум за црква на плоштадот и можам да потврдам за уште најмалку 7-8 лица кои се православни верници но беа излезени вчера со став против црквата.

Значи да се разбереме се работи какко ПРВО: против било каков објект на таа маркица, од урбанистички причини кои незнам колку пати се наведени на форумов, а полсле како ВТОРО: доаѓа самата намена на верски објект знаејки дека има две преку вардар на радиус не поголем можеби од 300м, што значи намената црква не дршжи, ТРЕТО: кога веке правиш црква, таа самата по себе треба да генерира некаков плоштад, а не да направипш црква на плоштад само заради тоа што најпознатите светски плоштади имаат црква (значи обратен пристап на нештата ), ЧЕТВРТО: самата естетика на црквата, во која има премногу канони, се пркоси со се она што веке постои на самиот плоштад, ПЕТТО: кога веке се оди накај верски плоштад се знае какко треба тој да изгледа, формата на целиот плоштад треба да ти ја нагласи перспективата кон црквата, сaмиот плоштад посебе да ти го насочи погледoт кон неа и да и даде најголемо значење на неа, а не оваја како задскриена во некое тесно грло, и ШЕСТО последни но според мене и најпровокативно : нашата црква на плоштад ја гради владата од една причина која сто можам да ја увида, а тоа е дека на плоштад ке пишува -ктитор (основач) на црката е никола груевски или вмро - се едно кое и да стои од овие две, а мора да стои а како што знам најчесто има и некоја фреска и од основачот.

Ова е само мој став произнесен од факти кои ми се мене познати, за нивна точност бујрум ја имате цела интернет мрежа, и крајно е сеедно дали целиот протест бил инициран од некоја опозиција, или само она си го употреби целиот настан за предизборни поени
Back to Top
алек View Drop Down
Groupie
Groupie

#115 Posted: 29-Mar-2009 at 11:54
И само да додадам и уште еден цитат врзан со оваа тема - не го силувајте Скопје - и врзан со сите ново-антички и ново-средновековни објекти кои се јавуваат по градов.

"Невозможно е да се оживее во нас духот и начинот на чуствување на античките Луѓе (овде оригинално пишува грци). Напоритеза за таквото аплицирање на нивните принципи, на пример, во доменот на пластиката, создаваат само облици слични на античките. Делото засекогаш ќе остане без душа. Таквото поддржување наликува на она на мајмуните. Појавно,движењата на мајмунот се исти како оние на човекот. Мајмунот седи, држи книгапод неговиот нос и ќе ја листа со замислен изглед. Меѓутоа, таа мимика е лишена од секакво значење."

= Василиј Кандински =
      (1866-1944)
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#116 Posted: 29-Mar-2009 at 12:38
да додадам нешто, кога градиш црква треба целиот народ да биде задоволен од неа и да ја користи како нормална црква
што корист има народот од црква ако пола од него ја гледа како политички инструмент и истата ја одминува со револт
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

#117 Posted: 29-Mar-2009 at 14:27
Еве едно убаво резиме на настанот.

http://jasnesumjas.blogspot.com/2009/03/blog-post_28.html

Особено ќе го потенцирам овој цитат.

Се надевам дека вистинските Христијани ќе ја осудат омразата и насилството и дека ќе се оградат од силувачите на демократијата кои го злоупотребија името на бога во партиски предизборни цели. Ако не се оградат, и тие ќе станат соучесници во насилството и омразата.

Токму на ова се однесуваше мојот апел вчера кој понесмасно го формулирав

Originally posted by pbanks

Јас не сум тука да судам на никого кој се осеќа како христијанин, но доколку навистина се инсистира на почит за религиското убедување, истата почит треба да биде оправдана. Бидејќи никој не тепаше во име на атеистите, петоколонашите, комуњарите, хомосексуалците и што уште не (според епитетите кои организатиорите на протестната група ги заработија деновиве) но денеска се тепаше во име на христијанството.

За среќа апсолутното мнозинство Христијани на форумот се оградија од она дивјаштво од вчера. За жал тоа не го направија сите Ohno

Еве го целиот текст...

Силување на демократијата

Жарко Трајаноски

Еве ги моите првични согледби за тоа што се случи денеска во центарот на Скопје:
1) Две неформални групи граѓани (Прогресивен млад синдикат и Прва Архи Бригада) се обидоа да го остварат своето уставно загарантирано право на мирен протест на плоштадот „Македонија“. Протестот бил благовремено пријавен во полиција и закажан за во 12 часот.
2) Друга помногубројна група на граѓани (која на моменти дејствуваше во форма на разулавена толпа) организирано го попречи протестот. Групата беше мобилизирана од страна на провладини медиуми, посебно од Јанко „Јади Бурек“ кој однапред ги жигоса протестантите како „збирштина геј и атеисти“. Групата граѓани (дел организирано донесени со автобуси од повеќе градови од Македонија) беше предводена од свештеници.
3) Целта на втората група (опишани како „Крстоносци“) не беше да организира паралелен протест, туку да го попречи остварувањето на правото на мирен протест на Прогресивен млад синдикат и Прва Архи Бригада. Имајќи предвид дека дел од „Крстоносците“ употребија сила и закани за да го спречат уредно најавениот протест, тие извршија кривично дело „Спречување или смеќавање јавен собир“ („Тој што со сила, сериозна закана, измама или на друг начин ќе спречи или ќе смеќава свикување или одржување мирен јавен собир, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.“)
4) Кога обете групи се најдоа на плоштадот еднододруго дел од „Крстоносците“ почнаа да манифестираат националистички говор на омраза извикувајќи „Шиптари, Шиптари...“. Иако разгорувањето на национална нетрпеливост е сериозно кривично дело, никој од присутните полицајци не реагираше, ниту пак се обиде да ги уапси разгорувачите на омраза и национална нетрпеливост или да ги издвои од групата.
5) Откако „Крстоносците“ видоа дека полицијата не реагира ниту на отвореното разгорување национална нетрпеливост, ниту на организираното попречување на протестот, дел од нив почнаа и физички да се пресметуваат со протестантите од Прогресивен млад синдикат и Прва Архи Бригада. Употребата на физичка сила се случуваше пред очите на полицајците, кои не презедоа никакви мерки против лицата кои со клоци, боксови, шамари, закани, и разни форми на пихолошко насилство се нафрлија врз помалубројната група, главно млади студенти и граѓани.
6) Според А1, полицијата најавила „пријави за организаторот на протестот односно студентите зашто немале редарска служба. За другите не, зашто спонтано се собрале.“ Ако е точно ова, тогаш полицијата отворено се става во служба на насилството и насилниците, обидувајќи се да ги инкриминира жртвите на кривичните дела, и да ги жигоса како нарушувачи на јавниот ред и мир. Практично, полицијата беше соучесник во сторувањето на кривичното дело „Спречување или смеќавање јавен собир“, пасивен набљудувач на насилството, и активен учесник во јавното инкриминирање на повредените организатори - жртви на организирано насилство.
7) Премиерот Груевски го осуди инцидентот, „подвлекувајќи дека ВМРО-ДПМНЕ не е инволвирана во инцидентот“. Остануваат неодговорени прашањата: кој организираше со автобуси спонтан националистички „контра-протест“, и што бараа бројните активисти на „демохристијанската“ партија кои беа препознаени во групата контра-протестанти?
Ова што се случи денес беше уште едно силување на демократијата од страна на лажните Христијани кои наместо мир и љубов, промовираа омраза и насилство.
Се надевам дека МВР ќе престане да го поддржува насилството, дека ќе ги идентификува насилниците од видео снимките, дека ќе ги уапси сторителите на кривичните дела попречување јавен собир и разгорување национална нетрпеливост, и дека ќе преземе мерки против полицајците кои не реагираа согласно нивните овластувања.
Се надевам дека вистинските Христијани ќе ја осудат омразата и насилството и дека ќе се оградат од силувачите на демократијата кои го злоупотребија името на бога во партиски предизборни цели. Ако не се оградат, и тие ќе станат соучесници во насилството и омразата.
Верски објекти не се градат со декрет, со омраза, со насилство, со газење на законите и вршење притисоци врз судството.
Со сила црква не бидува!

Edited by pbanks - 29-Mar-2009 at 14:28
Back to Top
evolutionary View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#118 Posted: 29-Mar-2009 at 14:40
Originally posted by lslcrew

Види незнам дали знаеш дека постои светска фондација СОРОС која спознорира невладини организации во повеќе земји и слично. Е сега кајн во Македонија фондацијата е малку понаклонета кон моменталната опозиција, кон левата идеологија, и како некој вид јавна тајна е дека голем дел од парите се наменети за ширење таканаречена "западњачка пропаганда". И сега радикалното крило ова го осудува, десниларите се поконзервативни и многу многу нејќат странски агенции и фондови. Е од тамо произлезе тој збор Соросоиди. Десничарите такво име користат за левичарите. А пак левичарите за десничарите користат збор Македоноиди. Идвата израза се навредливи и се на некој начин мешанива од зборт идиот+македонец, или пак идиот+сорос. Да немаш забуни овде станува збор за двете крајнолевичарски и крајнодесничарски сили. Оние кои се нашле измеѓу се само жртва на случувањата на ова "сред село".

Каква врска може да има еден магнат како Сорос со екстремните левичари? СДСМ и сличните се божем социјалдемократи а и тоа е далеку од крајна левица. Можеш да ги наречеш неолиберали али со крајна левица те молам немој да ги мешаш.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone
Back to Top
evolutionary View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#119 Posted: 29-Mar-2009 at 14:52
Zbog arhitektonskog divljanja vlasti
Objavljeno: Ned, 29. 03. 2009. 11:19
KRIŽARSKO-STUDENTSKI RAT U SKOPJU
Križarsko-studentski%20rat%20u%20Skopju
Skoplje
PHOTO: WIKIPEDIA
U trenutcima dok su se studenti okupljali na najavljeni protest, sa dvije strane su im prišle dvije veće grupe ljudi koji su, nalik na procesiju, nosili križeve i sličnu vjersku ikonografiju, pri čemu je nastala masovna tučnjava

Piše: Diana Mladenovska

Masovna tučnjava u sred Skopja izbila je u subotu poslije podne između studenata Arhitektonskog fakulteta i grupe još uvijek neidentificiranih građana zbog oprečnih stavova oko izgradnje pravoslavne crkve na centralnom gradskom trgu. Priopćeno je da u sukobu nema ozbiljnije povrijeđenih, ali ima prijava za maltretiranje, guranje i verbalne napade.

Studenti Arhitektonskog fakulteta u Skoplju su, kako je najavljeno, protestirali na trgu “Makedonija” zbog planirane izgradnje crkve ali i drugih sličnih vladinih projekata pokrenutih i realiziranih u zadnje vrijeme u glavnome gradu Makedonije. Naime, aktuelna vlast u zadnje vrijeme u udarničkom maniru podiže čudna zdanja i spomenike koji se, prema mišljenju dobrog dijela stručne javnosti, no i laički gledano, ne uklapaju u gradsku arhitekturu i nagrđuju grad zbog čega se i protest nazvan “Prvi arhitektonski ustanak” održao pod sloganom “Ne silujte Skopje!”

Planirano je bilo da studenti i njihovi istomišljenici naprave živi zid na prostoru predviđenom za izgradnju crkve, no u trenutcima dok su se još okupljali na dogovorenom mjestu, sa dvije strane su im prišle dvije veće grupe ljudi koji su, nalik na procesiju, nosili križeve i sličnu vjersku ikonografiju pri čemu je nastala masovna tučnjava. Policija je prema svjedočenjima očevidaca prilično pristrasno reagirala na situaciju, pa je čak i tjerala studente da se raziđu, a neki od “vjernika” su glumili novinare i pokušavali uzimati izjave i snimati studente.

Na masovku su se odmah naljepile i vlast i oporba optužujući se međusobno za umiješanost u skandal. Premijer Nikola Gruevski, osuđujući ovo nasilje je prozvao oporbu kao organizatora studentskog protesta izravno optužujući bivšeg gradonačelnika skopske općine Centar Miroslava Grčeva, inače žestokog kritičara sličnih vladinih projekata. Gruevski je pri tome negirao da je među onima koji su podržavali izgradnju crkve bilo članova njegove stranke, VMRO-DPMNE.

“Mislim da se radi o projektu Miroslava Grčeva koji se suprotstavlja svim vladinim projektima. On je član SDSM-a, bio je gradonačelnik Centra i na ovaj način pokušava pomoći svojoj stranci”, rekao je Gruevski.

No, Grčev ga je odmah demantirao. “Spontano samoorganiziranje studentske mladeži koja je mirno i pitomo htjela poslati svoju poruku je pregaženo od strane dobro organizirane falange vjerskih i stranačkih fundamantalista”, kazao je on podsjećajući kako država nema pravo na gradnju crkve budući su njh dvije jasno razdvojene ustavom .

Reagirao je i oporbeni SDSM tvrdeći da je u masi koja je napala studente bilo i premijerovih osobnih zaštitara. Traži se ostavka ministrice unutarnjih poslova Gordane Jankulovske.

“Danas se u Makedoniji desio fašizam u režiji Gruevskog i VMRO-DPMNE-a.. Nemaju pravo, u ime Boga, tući makedonske građane”, rekao je potpredsjednik SDSM-a Jani Makraduli.

Arhitektonski ustanak je, kao što je najavljeno, trebao skrenuti pozornost javnosti na “neopravdano, nelogično i proizvoljno određivanje građevinske parcele predviđene za crkvu”. Studenti su željeli kazati da je centralni trg javni prostor koji pripada svim građanima.

http://www.e-novine.com/sr/region/clanak.php?id=24381

Edited by evolutionary - 29-Mar-2009 at 14:52
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone
Back to Top
gotsomekicks View Drop Down
Senior Member
Senior Member

#120 Posted: 29-Mar-2009 at 17:44
Се надевам само дека ќе има организирано уште еден протест, овој пат не за црквата на плоштад, туку против континуираното замолчување на студентите. Неможе секаде студентите да се авангарда и општествен двигател, а кај нас пацери што се јаки само на фејсбук. Тие малкуте кои излегуваат да го искажат својот став или се игнорирани или тепани.

Последните неколку протести каде излегоа масовно студентите кај нас беа од националистички карактер. Катастрофа.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 45678 11>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.520 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.