![]() |
![]() |
![]() |
Авиокомпании и линии |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5960616263 244> |
Author | |
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
нискотарифната „Виз ер“ имаше барање за обавување летови од Скопје до Дубаи!???
![]() |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
gorazd ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 551 |
![]() ![]() |
Opst Haos :-)
dodeka Mojsovski gi "razgleduva" baranjata za navodno dopolnitelni letovi na flydubai , tie odamna imaat pusteno vo prodazba karti za treta frekvencija od Juni ili koga bese ( nije valjda da se raboti za 4ta i 5ta frekv. ) Sto se odnesuva do Wizzair tie neodamna podnesoa baranje da letaat od Kiev do Dubai, pa koj gi znae ... Inaku cudno soopstenie od agencijata na Mojso : " Дубаи се поврзува со Скопје Две фреквенции кон Дубаи од „Флај Дубаи“ и оперирање до таму од „Виз – ер“, агенцијата за цивилно воздухопловство работи на реализација на барањата на компаниите.... " |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Малку е нелогично WIzz да има желба да стане конкурент за Дуба во време кога има избор десетина дестинаации на кои ќе има монопол а се неопходни за SKP.
Господинот поглавица на агенцијата за цивилно воздухопловство во речиси сите излагања наназад постојано докажува дека воопшто не му лежи таа функција и има основно непознавање на јасни термини во оваа област. |
|
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Мене не ми е јасно зошто толку време одземаат вакви процедури за одобрување на летовите. Каква е таа процедура? Ајде јасно ми е дека кога МАТ леташе сакаше да држи монопол на своите рути и веројатно се завлекувало заради тоа, но сега?
Иначе и мене ми изгледа нереално Уиз да се пика за Дубаи, навистина не гледам потреба да има лет за таму секој ден (ако прифатиме дека Дубаи ќе има минимум 4 лета неделно). Многу подобро за нас сметам дека ќе бидат европските рути и нивна диверзификација. |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
Мое мислење е дека најмногу би имале бенефит со Париз, Москва и Мадрид особено Мадрид и Москва како преиферии на континтентот, и трансфер дестинации за секаде низ светот.
|
|
![]() |
|
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
Чартер лет Скопје - Будимпешта Во рамки на дводневната посета на македонската делегација на Унгарија, се зборувало и за отворање директна чартер линија меѓу Скопје и Будимпешта. http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=2B7853F702F68345809B1366EBFD267E Edited by Obedineta Makedonija - 21-Feb-2013 at 01:28 |
|
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
|
![]() |
|
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
Нека е аирлија !!
![]() ![]() ![]() |
|
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
|
![]() |
|
Goran ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 195 |
![]() ![]() |
Не знам зошто владата не се залага повеќе да се направи договор со авикомпанија која Би летала од Австралија до Доха и да има конекција дирекно Доха Скопје ке се намали летот од 21 до 22 часа се кратат најмалку 5 до 6 сати од најдобрите линии во овој момент ко Македонија а ке се скратат патните трошкови па иселениците ке доаѓаат почесто и ке има поголем прилиф на девизи.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зошто повторно чартер? Чартер е нешто што е привремено, а Будимпешта мора да биде редовна.
|
|
|
|
![]() |
|
gorazd ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Oct-2011 Online Status: Offline Posts: 551 |
![]() ![]() |
Pegasus pokacuva na 5 nedelni letovi od 30Apr.
skoro neverojatni 19 nedelni letovi do Istanbul |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Знае ли некој кои се главни дестинации со трансфер преку Истанбул?
И отприлика колку проценти од патниците кон Истанбул отпаѓаат на трансфер? Edited by Cloverstack - 02-Mar-2013 at 22:50 |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Вероватно Турција, екс СССР, Блискиот Средниот и Далечниот исток, Австралија па дури и Чикаго, Вашингтон ДЦ и други северно американски градови се крајните дестинации на ратниците кои летаат Скопје-Истанбул
|
|
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
za Turkish: glavna tranzit destinacija na skopskite patnici verojatno e Dubai (spored statistikata vo linkot)
@Clover Ima takvi brojki za Belgrad i Zagreb http://www.anna.aero/2012/12/12/the-big-leak-which-airports-are-on-turkish-airlines-route-network-shopping-list/ ( ako go najde nekoj toj turkish airlines dokument ke doznaeme I za Skopje I 5te najpopularni tranzit destinacii) Edited by gorazd - 03-Mar-2013 at 00:50 |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Дали некој у скоро време патувал према Брисел, ако да, која е најидеална и најефтина понуда и опција во моментов
![]() |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Wizz: Skopje-Stockholm-Skavsta
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
quote од мој пријател на LinkedIn кој работи во Wizz Air
Edited by pbanks - 06-Mar-2013 at 17:40 |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Ептен само иселенички ориентирани им се дестинацииве, што воопшто не ми се допаѓа! Сега имаме летови за Малмо, Стокхолм и Копенхаген и мислам дека некоја од нив со тек на времето ќе отпадне.
Втора работа: веројатно Виз нема да вклучи 3 нови дестинации, туку само оваа една кон Стокхолм, бидејќи на нивниот сајт ја има само таа, а веќе е време да се објават доколку постојат. Новиот летен возен ред почнува да важи наскоро. Што се случи со Будимпешта, Барселона и Рим останува нејасно. Edited by Andrej_LJ - 06-Mar-2013 at 19:59 |
|
|
|
![]() |
|
avijacijamk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Jan-2013 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 364 |
![]() ![]() |
Па која компанија би увела линија ако нема некаква финансиска поткрепа?Ако нема патници нема линија. |
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Што пишеш глупости ја знаеш ли каква беше состојбата пред неколку години кога Македонија имаше и визи? ![]() Па ова што се случи со Виз го прероди авиосообраќајот. Секогаш само да се кукало. |
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Што ти е со хистеричнава реакција?
Јас како корисник сум незадоволен од овие дестинации и го имам полното правно на тоа! Ти ли ќе одлучиш дали мене ми одговараат овие дестинации? Сеуште немаме никаков препород на авио сообраќајот бидејќи статистиката отчитува доста слаб раст. Исто така Виз имаше други дестинации како услов во тендерот, кој како и сите други во државава претрпе промени без образложение! Пази Боже слепо да прогледа... |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5960616263 244> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |