![]() |
![]() |
![]() |
Сообраќајна сигнализација и информативни табли |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 39> |
Author | |||||||||||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Се менуват семафорите на раскрсницата Чуповски / Д.Груев
![]() |
|||||||||||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
||||||||||||
ne mi e jasno sto ustvari e frkava so semaforive,sto menjaat t.e sto e lanter.
![]() ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||||
![]() Се шалам, Лантерна е друг збор за ламба, исто значат. |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||||||||||||
значи не се менуваат семафорите туку лантерните?
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
||||||||||||
pa neka pisat prosto lamba i gotovo,ne za vakvi kako mene da dumaat sto e...
![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Сепак ја како аргумент плус би ја навел и видливоста на овие семафори. Инаку, ЛЕД диоди не прегоруваат, совен ако не се подложени на пробивен напон кој нема начин да биде доведен во семафорот. Edited by lslcrew - 10-Dec-2008 at 11:49 |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||||||||||||
абе слушнале овие за сообраќаец?
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
ima i sobrakajci ama tie povise ja pravat guzvata,ama vo vakvi momenti koga ne rabotat semaforite mora da ima,inace koga rabotat semaforite i koga on ke se tupne prai guzva nevidena.ama denes bese nesto nevidena guzva,ne se izdrzuvase,maka nevidena
![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||||||||
И порано сум ја слушал оваа теорија дека кога сообраќаец го регулира сообраќајот на некоја крстосница само правел повеќе гужва. Тоа нормално нема врска. Ти можеби се шегуваше, но за жал има премногу луѓе кои се навистина убедени дека е така.
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Гледам новинаров дури се потрудил и да пребара по интернет малце нешто за LED (light-emitting diode), на што направил исклучително креативен превод:
![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
За жал морам да те демантирам, кај нас дури ни ситуацијата на ова поле не е розова. Не знам што е причината на пример во овој случај кај транспортен центар (а не е единствен) и дали напонот сепак некако успеал да дојде до диодите или е нешто друго, но ова е неприфатливо. Овде наскоро ќе има повеќе прегорени диоди него такви кои работат. А што е уште потрагично семафориве се релативно нови. Мислам дека некој некаде на форумов прокоментира баш за неквалитетот што го испорачала фирмата задолжена за ова, ама не можев да најдам каде... ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
ne stvarno mislam taka,barem do takov zaklucok imam dojdeno,porucek koga luge si idat od rabota nedaj boze da stoi soobrakaec i on da regulira soobrakaj sve zakrcuva,za mene e toa taka moja zabeleska.
|
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
Сообраќајците воопшто не прават повеќе гужва. Единствено сум приметил дека користат поголеми интервали за разлика од оние на семафорите, па ако семафор го чекаш по минута, сообраќаец ќе го чекаш 5 мин, ама затоа па уште од далеку ако пропушта твоја колона, знаеш дека ќе пројдеш. А овие што преголреле вероватно се должи на временските услови. Гарантирам, дека диода не може да се амортизира и да прегори од долга употреба. Ова е поради неоддржавање.
А што се однесува до новинариве стварно треба некој да им одбива од плата за вакви работи. Што да кажам.....Full Flavour Emiting Diode. |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Сигурно не е проблемот во ледот, туку во склопот кој домашната фирма го прави.
|
|||||||||||||
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Тешко нам ако ова е футуристичко
![]()
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=E195F2AA8205AC4D8F08EA6A12D820D8 |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
![]() Кај ја ископава оваја слика со панелите ко илустрација за напојување на семафори ![]() |
|||||||||||||
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
||||||||||||
Прашај го авторот на текстот ![]() |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
Вие изгледа не сте прошле а Орце Николов. Оваа слика е токму од тие семафори тамо што треба да бидат. Значи не се напојуваат семафориве со панел како оние што беа на автопатите, него напојува на страна од овој големиот панел. Не е грешка сликата, од општина карпош се грешка у паметот!
edit: Со линеа еднаш на факултет го зборевме, ама не сме го сликале уште! Edited by lslcrew - 12-Jan-2009 at 00:18 |
|||||||||||||
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||||
Колку знам има панел соларен поред бараките во дворот на Машински или поставиле на некое друго место близу улица ???
Ако е така тогаш брзо крајот ќе му се види |
|||||||||||||
|||||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 39> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |