![]() |
![]() |
![]() |
Разни помали проекти |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 14> |
Author | ||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||
А да не е случајно ова
![]()
|
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
Еве ја таа зградата кај МакОил во лисиче, скоро готова е.
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
Често поминувам ваму, ама не сум ја приметил дека ја доградуваат. Толку време стоеше без везе, па ваљда рефлексно погледот ми бегал настрана
![]() |
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
ова е зградата на бул. Србија кај бензинските која долго време стоеше како карабина?
го имам истиот коментар како кловер инаку не е лоша |
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
јас мислам дека е тешка грдотија и со задоволство би и го пратил lslcrew со хилтата
![]() |
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
денес поминав по должината на бул. Србија и ја видов зградава и мислам дека е сосема ок, но не е нешто којзнае што
баш ме интересира, што не ти се допаѓа pbanks? П. С. за жал не го носев правиот мобилен за да сликнам и од друг агол |
||||
![]() |
||||
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
|||
јас мислам дека треба да им ги вратат парите тие што ја проектирале и што ја изведувале, не од нешто друго туkу од жал и солидарност
Edited by beTon - 23-Oct-2008 at 02:30 |
||||
![]() |
||||
dacito ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
![]() ![]() |
|||
На pbanks ништо не му се допаѓа ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
@zabegan сега го приметив твоето прашање.
Жал ми е кога широки локации покрај битни булевари се трошат за вакви банални објекти како тој покрај бензинската на Макоил. Објектот би го класификувал во транзициона архитектура. Поткровјето на ваков објект, изборот на фасадни материјали, нијанса на стаклата, линиите на прекршување итн ми се едноставно ефтини. Не е крај на свет бидејќи на некој начин се работи за периферија но сепак. |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
се согласувам потполно
но сепак ми е сеедно бидејќи се работи за еден да речам див простор по должината на бул. Србија, да го насадеа во центар и те како ќе ми сметаше |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
![]() Дефинитивно иде и во таа нишка само да се комплетира.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Браво за велешани. Велес е град со прекрасна стара архитектура, и заслужува малку повеќе внимание од надлежните. Се надевам дека во блиска иднина ќе си го врати сјајот.
|
||||
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=15&PID=18569#18569 |
||||
![]() |
||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||
„Враќане во иднината“ Многу ме асоцира на Френк Лојд Рајт |
||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Мал Ринг... До шпанска амбасада, карши Хотел Јадран. Незнам како ни промакнало...
1 ![]() 2 ![]() |
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 14> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |