![]() |
![]() |
![]() |
Skopje City Mall |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 44> |
Author | |||||||||||
Alien ![]() Newbiе ![]() Joined: 23-Dec-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||||||||||
![]() Со тоа што ние се фативме за делот, трошоци за материјали (суровини) и конкурентност. Кај нас нема многу светски марки (пред се мислам на квалитетни брендови), токму заради тоа што нема доволна куповна моќ кај нас. Edited by Alien - 23-Dec-2010 at 19:24 |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
||||||||||
Не знам дали е влезен во сопственичката структура, или со некој вид партнерство, ама не ми се верува. А тоа што има исти/слични производи не е никаков доказ, тоа во 90% од маркетите е истата роба. |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||||||||||
decki kolku so razbrav od predhodnite tekstovi za aleksandrija ili skopje city mall se spomnuvashe i nekoja stanbena zgrada so 15-6 kata.ke se gradi ili se smenija planovite?
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||||||||||
Ќе се гради, моментално ја проектирале.
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||||||||||
![]() |
|||||||||||
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
||||||||||
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||
Немора ода судски спордасе толкува како да е нешто .....безврска. Истот сега и со евн што беше. Ако има спорови треба да се разрешуваат. Што праиме ако предходно имало спорна постпка.
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
nylon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 168 |
![]() ![]() |
||||||||||
Ќе кажам само: Колку далеку во глупоста може да отидат А1. Чисто политички мотивирана вест. Како владата ја загрозува изградбата на Сити мол!??
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||||||||||
Груевски: За ова прашање ве упатувам во Министерството за транспорт
„Јас мислам дека судскиот спор е завршен, ама проверете си во Министерството за транспорт и врски“, вака премиерот Никола Груевски денеска објасни зошто неодамна фрли лопата за изградба на голем трговски центар на локација за која со години министерството за транспорт и врски води судски спор со српската компанија „Делта Холдинг“. „За ова прашање, за деталите ве упатувам во Министерството за транспорт, тоа е задолжено за ова прашање, она што јас го знам и на Основен суд и на Апелација е завршено. Значи решението е извршно, меѓутоа за повеќе детали ве упатувам на министерството за транспорт“, вели Никола Груевски, претседател на владата. Стаса одговор и од транспорт и врски. „Нема судска забрана за располагање со земјиштето. Станува збор за градежно земјиште кое е вратено на поранешните сопственици во постапка за денационализација на земјиштето. По стекнување на правната сопственост, сопствениците на земјиштето извршиле дооформување на парцела во законска постапка согласно законот за градежно земјиште“. Случајот сега е кај Врховниот суд. Неодамна во ексклузивно интервју за А1 ТВ, вториот човек во „Делта Холдинг“, Дејан Рациќ, најави дека ќе ги искористат сите правни лекови за да си ги заштитат своите интереси. „Тоа е под голем знак прашалник. Ние сигурно ќе бараме нашите права да се заштитат и тој дел од земјиштето кое нам ни беше доделено, не може да се додели на никој друг, додека не заврши спорот со нас“, изјави Дејан Рациќ, генерален директор на „Делта реал естејт“. Инаку, голем дел токму од оваа локација, во скопската населба Карпош пред повеќе од четири години кога на власт беше СДСМ и беше доделена на „Делта“, но со доаѓањето на власт на ВМРО-ДПМНЕ тој договор беше раскинат. Компанијата покрена судски спор против министерството за транспорт и врски, кој се уште нема завршница. Токму правната несигурност е таа која ги одвраќа странските инвеститори од Македонија, а ваквиот бизнис амбиент, беше критикуван и од ЕК, нотиран дури и во извештајот. http://www.time.mk/read/NONE/24618dfa42/index.html |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
vidi nylon donekade i ja se slozuvam so tvojot stav za a1 ama kazi mi koj ja napravi celava ovaa rabota koj go raskina dogovorot so delta i toa odma po doaganje na vlast.pak vinata e kaj nasata vlada.oni ja napravija celava ovaa zbrka ja sig ne sum kriv za celava ovaa rab ili ti i koj bilo drug celava rab t.e celata zbrka e kaj nasata vlada.toa e moe mislenje.....
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
||||||||||
Нема потреба од вакви нагаѓања @axel,освен ако не си запознат со договорот подетално. А и дускусија за вакви шпекулации не им е место на форумов. |
|||||||||||
build.mk, гради форумска историја
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
drugar ti za site diskusii so ucestvuvas vo niv imas prvicni soznanija i detalno si zapoznaen so situacijata.ne be druze. ovaa rab ne e od vcera ili zavcera tuku od 2006-ili sedma taka ness.i ja ne kazav nesto sto steti na ugledot na forumov i ne si legitimen faktor da mi ukazuvas so i kako da pisuvam. povtoruvam toa e moe MISLENJE!!!
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
nylon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 168 |
![]() ![]() |
||||||||||
Види не сакам да судам дали владата требала да го раскине договорот или не. Јасно е дека кај нас не функционира системот, па и продажба на државно земјиште е полотички мотивирана одлука.
Но не ми е јасно како тоа владата ја загрозува изградбата на Сити мол? ("Владата ја загрозува изградбата на „Сити мол“?", А1, 09.01.2011) Поентата ми беше да ја потенцирам крајната непрофесионалност на А1, прекршувањето на етичките, а можеби и правните принципи. Мислам дека на вестите на А1 треба да се гледа со голема воздржаност и да не се пресудува веднаш. |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||||||||||
01.
![]() 02. ![]() 03. ![]() 04 ![]() |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
||||||||||
Зашто и gmall не е со ова темпо??
|
|||||||||||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
||||||||||
Навистина брзо работат!
![]() Да се надеваме дека по изградбата ќе донесат и некои нови марки на облека кои ги нема низ Македонијава, едно Imax 3D кино и конечно да видиме некаква конкуренција на McDonalds. ![]() Edited by Мартин - 10-Feb-2011 at 16:02 |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
||||||||||
vaka li ke izgleda ovoj kopmpleks ? |
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
dada spaceman toj e oficijalniot render ako ne dojde do nekoi izmeni vo megjuvreme
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
||||||||||
ako ispadene navistina vaka kako sto e na renderov, jas mislam ke bide ubedlivo najubav trgovski vo mkd! ne deka ima nekoja golema konkurencija od konzervata ramstor i onaa golema utka od vero
|
|||||||||||
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
a neli trebase so se ovoj kompleks da se izgradi i crkva zaedno ili greska sum ?
|
|||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 44> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |