![]() |
![]() |
![]() |
Виртуелнa Македонија (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 33> |
Author | |
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
МТВ е лош модел. Добро, не е толку лош, ама му треба добра доработка. И да беше моделот добар, не е цел текстуриран. Незнам каква е политиката, дали може некој да го земе и доработи моделот...
Моделот на Олимпискиот базен е одличен, само незнам дали авторот незнаел дека треба да се штиклира она "the model is real and should be included in Google Earth". Приметете ги само графитите 1987 Комити Брацо ![]() |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Абе во постарата верзија на стадионот јас имав ставено знамиња Чкембари
![]() ![]() (сега проѕирниот дел од покривот е навистина проѕирен, северна има поттрибински простор (колку што можев), и јужна е поинаку текстурирана. Следно е на јужна да се направи поттрибински простор, но тоа ќе биде кога ќе имам време. Еве: ![]() ![]() ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Even better ![]() А имам замерка на текстурата на делот за гледачи, мислам треба да се преработи попрецизно (мада можеби не сум во право - немам осет како оди текстурирање и какви проблеми се јавуваат) Edited by Cloverstack - 09-Jun-2010 at 19:51 |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
![]() Одлично напредува стадионот. За текстурата на гледалиштето се согласувам дека треба да се доработи. Меѓутоа текстурирањето е со последен приоритет, џабе се текстурира додека не е моделот готов. Ќе се поправи, не е проблем. Јас навивам за Вардар (и локално за Бутел 3та лига), меѓутоа ова е национален стадион и воопшто не ми пречи ако додадеш транспаренти од Чкембари. Само би сакал да има и од Комити, Војводи, Кумани, Лавови, Мајмуни, Ајдуци, Ѓаоли, Фаланга, Гемиџии, Вампири, Паткари, Рибари, Лозари, Винари, Абре-Убре (сега Багабонти), Багери, Кратери, Касапи, Сејмени, Пирати, Романтичари, Фантоми, Овчари, Патриоти, Клошари... ...претерав! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Комити ко ќе си го напрајш сам!
![]() ![]() Инаку стадионот нема да се појавува во Google Earth во ваква форма, бидејќи има премногу полигони, па за жал морам да го упростам (во google earth само прости/упростени модели примаат). Значи може било каква текстура, но да нема многу полигони. А тука само редовите за седиштата од ум вадат со полигоните. Ќе се обидам некако да ја подобрам оваа последната верзија, па ќе видиме. Што се однесува до текстурирањето, закосен и заоблен објект е многу тешко да се текстурира прецизно. Но alexgizh е подобар во таа работа, па ако сака ќе го оставам него ![]() Edited by гитардемон - 09-Jun-2010 at 20:52 |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Cloverstack, дали ова е подобра нијанса за саат-кулата? (бидејќи рече дека е темна, а знам дека е темна бидејќи од под сенка беше сликана)
![]() Мене некако ова премногу ми личи на пустинска маскирна униформа ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Мене ми изгледа супер, но ти како битолчанец сепак треба најдобро да знаеш
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Алуминка е одобрена
![]() |
|
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
@ гитардемон
bravo za stadionot
@alexgizh
good jop, se gleda deka e eksaktno raboteno, samo prodolzi kako dosega
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А како ви се допаѓа ова?
![]() ![]() ![]() Дај ај сликајте ми ги Рамстор и НЛБ додека сум во форма ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
narodnata banka e super! Treba vo vlezot da rabotis uste nesto ili se e napraven!!
ko da fali nesto vo vlezot???!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не се гледа на сликава, инаку има на влезот тоа што треба. Туку не го направив депендансот (тој малиот, нискиот дел до високата кула) бидејќи не можев да фатам добри слики. Мислам дека и вака е ОК. |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
гитар, ми ја украде намерата да го направам комплексот банки
![]() немаш друга работа ти изгледа а? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Уф, да знајш колку имам за учење... Ама ако, нешто да ми ги оттргни мислите. Веќе 7 дена ![]() |
|
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
во такми моменти, човек е најпродуктивен за овие работи. |
|
![]() |
|
S.P.Q.R. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Prilep Online Status: Online Posts: 212 |
![]() ![]() |
Одлична работа гитар и alexgizh
![]() |
|
Македонија е во дилема дали да одбере ужас без крај или ужасен крај
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Уште ова, и доста е.
Темна текстурата, од слика под сенка ми е. Ако има некој посветли слики од блиску, нека пушти. ![]() ![]() Цело Скопје ви го нацрта битолчанец бе еј! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
гитар ми го предаде МОБ да го доработам, па сабајлево го стегнав малце и еве резултати (моментално е сеуште во рана фаза):
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Па кога немате ништо в Битола за цртање
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Клизачи!
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |