![]() |
![]() |
![]() |
Парк „Гоце Делчев“ - Делчево |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | ||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() Posted: 11-Sep-2010 at 13:26 |
|
Изготвен е проект за уредување на просторот мегу новата црква и спортскиот центар во Делчево. Со проектот е предвидено целостно уредување на кејот и просторот околу споменикот Гоце Делчев. Предвидено е осветлјување, пешачки патеки со 2 моста на трите езерца со фонтана. Во рамките на паркот ќе бидат поставени јарболи со знамиња на земјите членки на ЕУ, Македонија и општина Делчево.
Edited by Makedonij - 13-Sep-2010 at 10:27 |
||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.delcevo.gov.mk/ |
||
|
||
![]() |
||
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
|
Се е убаво само не ми се допаѓаат јарболите на земјите-членки на ЕУ..
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Просторот од река Габровчица до Спортскиот комплекс во ДелчевоИзградба и уредување на препознатлив и репрезентативен центар на Делчево. Конечно урбаниот дел на општината ке започне да го добива својот заслужен изглед , онака како што му доликува на градот кој го носи името на Великанот на Македонската револуционерна борба- Гоце Делчев.Проектот започнува со реализација најдоцна до март 2011 година, веднаш штом дозволат временските услови.![]()
http://www.delcevo.gov.mk Edited by Makedonij - 23-Feb-2011 at 15:52 |
||
|
||
![]() |
||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|
Исто и мене ![]() Edited by Тркало - 06-Mar-2011 at 15:27 |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Ах бре евроскептици, таман некој се обиде да ја донесе Европа во Кочани вие му викате СТОП!
![]() ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
|
Фала му на Бога што ова не е во Кочани. ![]() Edited by FT - 06-Mar-2011 at 21:04 |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Абе ова, можеме јас и Филип да го направиме. Не, навистина, рендеров како на Sketch Up да го правеле.
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
А за знамињава... Ако е како во Струмица, јас навистина не ја разбирам смислата. Ако мислиме да покажеме пред некој нешто, како почит, ако сакаме ние да се гледаме во ЕУ, ако ни пријат знамиња како во Струмица, ако се залажуваме, или се само како декор, хмм.. незнам, можеби е добро, ама мене некако ми нема смисла. Дали има во некоја друг држава од ЕУ, знамиња од Македонија по плоштади, паркови и слично.. Тоа не е проблем... Мене проблем ми прави тоа што се создава некоја тенденција на секој плоштад да се вејат знамиња од ЕУ и нејзините држави...
Да е тематски плоштад, или парк, прави голема смисла, ама таков би требало да има еден во државава, два, еве... А не во секој град да имаме по едно вакво нешто... |
||
|
||
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
jarbolite ubo ke bese da ne lebdea
![]() |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Според мене многу аматерски рендер. Што се однесува до знамињата навистина непотребно. Особено ако се знае дека во моментално со ништо не можеме да се идентификуваме со Европа ако треба да се стават некакви знамиња тогаш треба знамињата на Македонските градови и евентуално на некој партнерски град од странство.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ете гледаш, а јас помислив дека ги ставиле на улица. Ама сега кога прочитaв и видов, според сенката, јарболите навистина лебдат..
![]() ![]() Edited by FoSsiL - 06-Mar-2011 at 22:23 |
||
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
An honest mistake ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Механизираните екипи на ЈПКД Брегалница Делчево, започнаа со подготвителните и земјани работи околу изградбата на новиот парк со фонтана пред споменикот на патронот на Делчево, и идеологот на македонското револуционерно движење, Гоце Делчев.![]() Изградбата на новиот парк следува како дополнување на активностите за доизградба на крстилницата Св.Наум, во рамки на една од најимпозантните цркви која се гради во Источна македонија, црквата Св.Кирил и Методиј во близина на центарот на Делчево, покрај реката Брагалница. Во оваа фаза планирано е целосна доизградба на крстилницата, како и целосно партерно уредување на просторот околу истата, кои што градежни активности ке се надоврзат на оние околу изградбата на фонтаната и паркот пред споменикот. Целокупната финансиска конструкција за изградбата на паркот пред споменикот на Гоце Делчев е обезбедена од сретства од Буџетот на општина Делчево. Со почетокот на изградбата на овој парк кој е само еден дел од целокупното техничко решение кое се однесува на просторот на целиот потег од река Габровчица до Спортскиот комплекс во Делчево, започнува да се решава поголем дел од партерното и хортикултурното уредување на централното градско подрачје во Делчево, кое што отсекогаш стоеше како неискористен и неуреден простор, иако се наоѓа во самиот центар на градот. Со комплетна изградба на паркот пред споменикот, и сукцесивно на останатите содржини предвидени со основниот проект, Делчево навистина ке добие еден мултифункционален и репрезентативен простор, кој ке го карактеризира центарот на градот. Реализацијата на овој проект е дел од Програмата на Градоначалникот на општина Делчево, г-динот Горан Малешевски. http://www.kurir.mk/republika/proekti/36752-Se-gradi-parkot-pred-spomenikot-na-Goce-Delcev-vo-Delcevo |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Благодарност за сликите на К.А. Edited by Makedonij - 03-Apr-2012 at 07:35 |
||
|
||
![]() |
||
Environmental ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 06-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Новиот лик на плоштадот:
http://delcevodenes.com/content/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA |
||
Conservation is a state of harmony between men and land.
|
||
![]() |
||
Environmental ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 06-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Parkot Goce Delchev vo delot pred crkvata e zavrshen:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Conservation is a state of harmony between men and land.
|
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
Симпатично паркче. Не сум бил никогаш во Делчево, но паркчево ми е убаво димензионирано. Се надевам тревата ќе се прска, а ќе се насадат и дрвцата, вака ми е малку голо.
|
||
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
фина и пристојна изведба, без многу изведување глупости... плус убаво оди во целина со црквата (само уште да ја доправат)
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |