![]() |
![]() |
![]() |
Гаранција за нов стан |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
edikojsi ![]() Newbiе ![]() Joined: 14-Jan-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 10-Mar-2011 at 09:42 |
Може ли некој да ми каже со кој законски акт е регулирана гаранција на нов стан? Имам проблем со вградени елементи во стан кој е купен пред 1 год и 4 мес и не сум сигурна дали имам право на жалба. Во договорот пишува дека гаранцијата на станот и вградените материјали и елементи е согласно важечките законски прописи во земјава!?
|
|
![]() |
|
Zelenikovo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2017 Online Status: Offline Posts: 1631 |
![]() ![]() |
колку знам нема, него ќе се правдаат на суд дека вградиле материјали со одобрена стандардизација од институтот за стандардизација, а тоа го пишувало на етикетата на добавувачот на материјали, за да кога ќе побараш вештачење да излезе дека ко такви биле увезени од земја која нема стандардизација или оак истата е проформа, та единствено што ќе добиеш како утеха е репарација, но не и рефундирање на кеш, а кое и да го дочекаш фирмата веќе ќе биде во стечај ... затоа купувајте од проверени фирми и гиганти, но и ним додека им извлечеш кеш ќе остариш ... нека ме поправи или дополни некој ако грешам ... Edited by Zelenikovo - 28-Nov-2017 at 22:49 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |