![]() |
![]() |
![]() |
Хиподром и Ченто |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 5> |
Author | |
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() Posted: 24-Dec-2009 at 23:47 |
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=A04B69EBE231814EB3330A51393E364F |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
Никој не сака да гради станови Ниедна компанија не е заинтересирана да гради станбени и деловни објекти во Хиподром. На повикот за јавно наддавање на Министерството за транспорт и врски, кој заврши минатата недела, не се јавила ниедна фирма, поради што се одложува и јавното наддавање закажано за деновиве. Во текот на наредните денови повикот ќе биде повторен, информираат од Министерството. Согласно со деталниот план „Маџари-Хиподром“, повторно ќе бидат понудени десетте локации државно градежно земјиште во населба Хиподром. (С.Н.) http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=52EAEF07804A06408230C3E741C8690B |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
http://www.build.com.mk/?p=2727 Edited by Cloverstack - 10-Apr-2010 at 00:57 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
прекинете со станбените комплекси, ПРЕКИНЕТЕ ВЕЌЕ АМАН!
ако ништо друго, барем теши што е перифарна локацијата и што почнуваат да се расчистуваат нелогичните индустриски комплекси за нови урбани содржини |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Забеган, сметаш дека има доволно станови на пазарот? Кога последен пат си се заинтересирал колкаваа е цената на метар квадратен станбен простор? Од каде потребата за вакви клизачи? Дефинитивно си на автопилот...
Што замерка најде на самиот факт што ќе се градел станбен комплекс? Да беше на неприкладна локација, ќе те подржев, ама за оваа локација, треба да се надеваме дека проектот навистина ќе се реализира и дека целиот тој простор ќе се исчисти од индустрија, на која не и е местото таму. ----------------------------------------------------- Индустриската зона во овој дел дефинитивно со текот на времето стана чир на градот и треба да замине во историјата. Ама со оглед на бучавата од Те-То, се прашувам колку е атрактивен реонот за станбена изградба, барем оној што е непосредно околу термоелектраната-топлана... Овој најавен комплекс ќе биде практично во скут на Те-То. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
и не ми смета што имаме голем број на станбени објекти, туку што воопшто немаме други видови на објекти и комплекси, немаме деловни комплекси, немаме културни комплекси, ниту пак административни, а за такво нешто како поделба на комплекси на градот, воопшто не сме ни слушнале... едноставно секој нов бришан простор го пополнуваат со станови, а потоа прават турлитава со додавање на нови содржини нема буквално никаква организација на новите простори сите градови си ги планираат просторите уште од самите почетоци, кај нас се е спонтано и само се даваат нови предлози без некој посебен план |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Оваа зграда на влезот од Скопје (нас. Ченто) мислам дека досега не била постирана на форумов.
![]() за поголема слика кликнете на линкот http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=9&with_photo_id=89935743&order=date_desc&user=21091 Edited by Џоле - 09-May-2013 at 12:28 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Фотографијава е тазе или постара ? Јас ја помнам зградава во ваква состојба уште од пред 3 години кога поминував таму и ја помнам како ваква. |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Мислам дека е релативно тазе, бидејќи девојка ми живее зад неа, па пред една недела поминував од таму... Колку што знам, имаат финансиски проблеми, бидејќи ги продавале становите за илјада и нешто евра за квадрат, што е многу за да живееш на влезот од Скопје. И така, нема доволно заинтересирани, па не можат да ја затворат финансиската конструкција. Но ова се само муабети, не знам дали се точни.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Фотографијата гарант е тазе, ама нема никаква разлика помеѓу оваа и фотографија од зградава пред 3 и кусур години, толку долго се нема чепнато ништо...
Пред некој ден поминав таму, ја загледав зградава и баш се прашував што ли се случува овде ама мене ми изгледа за пропала инвестиција... ![]() |
|
![]() |
|
irena.1 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 31-Dec-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Зградава е баш на самиот автопат, така?
ако е таа што мислам не е ни чудно што не се продаваат становите |
|
irena
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да, баш е на автопат... искрено, не знам кој ќе купи стан тука, по цел ден да му фрчат возила под прозор.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во Ченто (зградата што се гледа од автопатот на источниот влез од Скопје)
![]() DSC01005 by george k. 1981, on Flickr |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
нова зграда во населба Ченто (сликав со мобилен)
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
станбена зграда во Ченто
![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Станбена зграда во населба Ченто. Немаше табла со крајниот изглед на зградата, па ќе чекаме да видиме како ќе излезе.
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Инаку, градежните работи на зградава што се гледа од автопатот продолжија со засилено темпо по долгогодишниот застој.
![]() Еве ја, се гледа и од овде... ![]() Edited by Џоле - 02-Aug-2014 at 19:47 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во Ченто...
![]() ![]() И ова десно: ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
нас. Ченто
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
овие што ќе седат во овие згради кога ќе ги прашаат дали им сметаат колите по автопатот ќе им одговорат со ``нееееееееееее` вртејќи ја нагло главата од лево на десно
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 5> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |