|
![]() |
|
Спортски објекти (општо) |
|
Post Reply
|
Page 123 19> |
| Author | |||||||||||||||
Cloverstack
Admin Group
Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
Quote Reply
#1 Topic: Спортски објекти (општо)Posted: 01-Feb-2008 at 08:00 |
||||||||||||||
|
Освен нишките во овој субфорум, посебна нишка има и ски центарот што се гради на Кожуф, проект во кој спортската компонента е значителна:
Ски Кожуф Edited by Cloverstack - 29-Oct-2010 at 17:03 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
pbanks
Admin Group
Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
Quote Reply
#2 Posted: 07-Feb-2008 at 00:05 |
||||||||||||||
|
Во нормали услови ова би била убава вест, но со горчливиот вкус на популизам неможам соодветно да реагирам на ова (ако воопшто се работи за нешто сериозно).
Еден сомнителен момент во текстот. Се зборува за локацијата пред Базен Младост накај Илинденска. Зошто сомнително. 1. Скоро се зборуваше дека Кондоминас сеуште поседува дел од таа земја и бара обесштетување за остатокот заради пропаднатиот проект City Plaza 2. Често има тврдења дека дел од таа земја е предмет на денационализација или е денационализирана 3. Едно време постоеше информација дека Меркатор е во игра за таа земја ![]() 4. Еден голем дел таму е веќе околчен што е веќе евидентирано на форумов. Како веќе да се спрема нешто да се гради.
Извор: Утрински весник |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
mitatos
Senior Member
Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
Quote Reply
#3 Posted: 07-Feb-2008 at 00:09 |
||||||||||||||
|
da se nadevame deka i ova ke se izgradi
) sum razmisluval i porano za vakvo nesto,ama ete konecno na nekoj mu teknalo |
|||||||||||||||
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
La Linea
Senior Member
Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
Quote Reply
#4 Posted: 07-Feb-2008 at 00:16 |
||||||||||||||
Па и не е важно дали е популизам или не, туку во прашање е дали може да се свати ова нешто сериозно? Мали се шансите до крајот на 2009-та да се изгради нешто репрезентативно, како што новинарите ни пренесуваат. Колку време требаше да се изгради еден Лумикс, а не спортска сала што ќе вклучи -затворен базен - голема сала -сала за зимски спортови Добро, рокот не може да се земе здраво за готово, секогаш се поместува и по неколку години. Да се надеваме дека ќе испадне нешто и дека спорот со земјиштето ќе се реши брзо, ако постои. |
|||||||||||||||
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
Cloverstack
Admin Group
Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
Quote Reply
#5 Posted: 07-Feb-2008 at 00:22 |
||||||||||||||
![]() Па добро де, салата и базенот се веќе таму. Само ова за зимски спортови ќе било ново, на тоа се мисли. А за најавате не знам што да искоментирам... Се добива впечаток дека сме некоја многу богата држава па ги штанцаат проективе... Убаво звучи ама дали е сериознo тоа е веќе друго прашање. Во секој случај ништо нема да може да ги испере ако продолжат со црквата на плоштад и сличните глупости... Според мене се им паѓа во вода! Edited by Cloverstack - 07-Feb-2008 at 00:31 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
pbanks
Admin Group
Quote Reply
#6 Posted: 07-Feb-2008 at 00:23 |
||||||||||||||
|
@La Linea
Популизмот е проблем бидејќи се промовира во просек по еден релативно голем проект на месец дена во просек. Театар, градска куќа, катедрала, музеј, меморијал еден, меморијал два, дотација за музеј, дотација за спортска сала, дотација за автобуси, археолошки ископувања, наколни населби, филхармонија, стадион.................... сала за зимски спортови. До крајот на мандатот има уште 2.5 години. Рок кој е прилично лесно да се пробие за македонски стандарди. Замисли го следново сценарио. Сите овие проекти почнати, ниеден незавршен а ДПМНЕ губи на изборите. Колку време може да ни остане раскопан градот? Милениумски крст, зградата на Македонска банка, Печатница Гоце Делчев, неизградената фонтана на плоштад се само дел од проектите кои биле жртва на вакво сценарио. Идејата како идеја е супер, а и локацијата (покрај Борис Трајковски) ми се свиѓа. Но како дел од големата слика ми отвара само сомнежи. Edited by pbanks - 07-Feb-2008 at 00:24 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
blejdsk
Senior Member
Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
Quote Reply
#7 Posted: 07-Feb-2008 at 16:28 |
||||||||||||||
|
Jas mislam deka Vladata e seriozna vo site proekti i deka ke se zavrsat poranao ili pokasno, i ne e vo red sekoj proekt da se sporeduva so brzinata na izgradba na proektot Lumiks koj pred se go gradi privatna firma.
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
La Linea
Senior Member
Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
Quote Reply
#8 Posted: 11-Feb-2008 at 16:22 |
||||||||||||||
|
Еве, во Ново Лисиче се работи на новото теренче за кошарка мислам
![]() Edited by pbanks - 03-Mar-2008 at 09:33 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
ProMKD
Senior Member
Joined: 25-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 244 |
Quote Reply
#9 Posted: 19-Mar-2008 at 04:58 |
||||||||||||||
|
Сега и 25 Тениски центри со по 4 терени...наводно..знам дека сум песимиста за овој проект ама немам доверба во ваквите спектакуларни најави. Од немањето еден стадион за фудбал - наеднаш ќе имаме 35 спортски сали, 25 тениски центри, Борис Т салата... абе ние до 2015 ќе бидеме светска сила во спортот!!
http://a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90900 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
lslcrew
Senior Member
Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
Quote Reply
#10 Posted: 22-Sep-2008 at 11:48 |
||||||||||||||
Edited by Cloverstack - 15-Sep-2009 at 21:44 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
kire85
Senior Member
Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
Quote Reply
#11 Posted: 22-Sep-2008 at 17:19 |
||||||||||||||
![]() ovie stvarno naumile da ja ostvarat idejata na dzingo za hokej vo makedonija ![]() |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
lslcrew
Senior Member
Quote Reply
#12 Posted: 03-Oct-2008 at 11:32 |
||||||||||||||
Edited by lslcrew - 03-Oct-2008 at 11:33 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
pbanks
Admin Group
Quote Reply
#13 Posted: 03-Oct-2008 at 11:45 |
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
lslcrew
Senior Member
Quote Reply
#14 Posted: 03-Oct-2008 at 11:53 |
||||||||||||||
|
Џуро абе зашто одма така со скептицизам кон ова?! Ја сосема го поддржувам ова. Маврово, а посебно Кожуф допрва ќе се развиваат. Што ќе им смета и една скокалница плус. Само не ми е јасно дали е правно издржано владата да ги прави, пошто нели тамо има приватен капитал.
Инаку Планица е најголема скокалница кајшто се прават скокови од по 200 метри. Незнам дали знаете ама јас имам слушнато една приказна демек Скокалницата требало да се гради на Шапка. И тогаш во Македонија имало само еден човек којшто бл стручен за вакви објекти, но бил нешто болен. И наводно инвеститорите или у тоа време држават ли незнам кој, наводно неможеле да чекаат да оздрави овој и отишле у Словенија. Малку не ми веродојтојна, пошто нели можело и друг стручњак да пратат. Но знаејќи ја нашата потценете положба во таа федерација, не ми е ни чудно да се десило овакво нешто. |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
pbanks
Admin Group
Quote Reply
#15 Posted: 03-Oct-2008 at 12:09 |
||||||||||||||
Не е скептицизам. Како прво мене не ми е јасно зошто се треба да иде преку влада? Кожуф го тера приватен инвеститор, Маврово исто а Шапка ја чека тоа каде и да е. Е сега и друга работа. Што е со скијањето? Таму се успеавме па ќе станеме најголеми скокачи? Мислам... она што мене не ми де допаѓа е лутањето на сите страни. Се губи фокус. Далеку од тоа дека сум против скокови или градење на скокалница. Супер нека има. Ама чекор по чекор. Погледни го женскиот ракомет. Трифка таму фрли многу пари и вистински го издигна. Но битен беше фокусот ако сеа он се расплинеше и инвестираше во милион спортови ефектот верувај немаше да биде исти. Значи отвараш поглавје. Проаѓаш низ него, го затвораш па дури потоа отвараш ново. |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
dacito
Senior Member
Joined: 24-Sep-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 131 |
Quote Reply
#16 Posted: 03-Oct-2008 at 13:08 |
||||||||||||||
|
Еј како ми се приспа, замалку ке заспиев на работно место, ама овие од владава од шарки ме извадија...
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
lslcrew
Senior Member
Quote Reply
#17 Posted: 18-Oct-2008 at 02:27 |
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
lslcrew
Senior Member
Quote Reply
#18 Posted: 02-Nov-2008 at 19:37 |
||||||||||||||
|
Во дневните весници излезе оглас за прибирање јавна набавка-работа за изведување на карпата за планинарење. Инаку за оваа карпа сум слушнал дека ќе била најголема на балканот!
https://oglasi-izvestuvanja.finance.gov.mk/ViewACPP.do?acppId=3736 |
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
lslcrew
Senior Member
Quote Reply
#19 Posted: 03-Nov-2008 at 01:42 |
||||||||||||||
|
Ги изшмукав некако клиповиве од АМС. Тениските терени се ставени заедно со карпата за палнинарење!
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
lslcrew
Senior Member
Quote Reply
#20 Posted: 03-Nov-2008 at 01:43 |
||||||||||||||
|
Еве ги и 50-те спортски терени.
|
|||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||
Post Reply
|
Page 123 19> |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |