build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Останати теми > Останати теми
  Active Topics Active Topics RSS Feed: Демографија
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Демографија

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 5678>
Author
Message
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Staro Skopje View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 07-May-2013
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 1532
  Quote Staro Skopje Quote  Post ReplyReply #121 Posted: 06-Mar-2019 at 22:55
Државниот завод за статистика на Република С. Македонија ги објави прелиминарните податоци за четвртиот квартал на 2018, со што ги имаме приближните бројки за 2018: 21,666 живородени, односно 0.45% помалку од 2017, кога имало 21,763 живородени. Податоците се позитивни, имајќи предвид дека падот во 2017 година бил 5.64%, а последниот квартал во 2018 забележал раст, за кој се надевам дека навестува раст во 2019. Во Q1 промената била -1.59%, во Q2 -0.86%, во Q3 -3.61%, а во Q4 +4.58%. Најголем раст имале општина Пласница, 59.38% и Дебарца, 56.67%, а најголем пад Могила, 60.00% и Карбинци, 49.30%

Во Скопскиот регион растот на бројот на живородени бил 5.54%, а во Југоисточниот 2.42%. Останатите региони имале намалување и тоа Полошкиот 0.94%, Североисточниот 3.52%, Источниот 4.48%, Вардарскиот 5.33%, Југозападниот 6.08% и Пелагонискиот 9.54%.

Бројот на умрените бил 19,943, односно 1.99% помалку од 2017, кога умреле 20,347 лица.

Природниот прираст во Македонија во 2018 изнесувал +1,723, за 307 повеќе од претходната година.http://www.stat.gov.mk/PrikaziSoopstenie.aspx?id=9&rbr=2888

Edited by Staro Skopje - 06-Mar-2019 at 23:02
Градот убав никна, но го откорнаа
Back to Top
Graditelot View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17-May-2016
Online Status: Offline
Posts: 35
  Quote Graditelot Quote  Post ReplyReply #122 Posted: 07-Mar-2019 at 01:33
Чаир, Тетово и Куманово се рекордери.
Back to Top
kiriOK View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 11-Apr-2012
Location: Tamworth,UK
Online Status: Offline
Posts: 549
  Quote kiriOK Quote  Post ReplyReply #123 Posted: 11-Mar-2019 at 08:44
Прелиминарни податоци

2018/2017/2016 /2015 / 2014 / 2013

Живородени-Умрени

Makedonija 21.666-19.943 / 21.763-20.347 / 23.063-20.315 / 23.106-20.408 / 23.674-19.682 / 23.227-19.199

Grad Skopje 6.841-5.205 /6.509-5229 /7.086-5300 / 6.758-5.253 / 6.800-5.107 / 6.742-4.739
Aerodrom...850-689 / 765-717 / 889-688 / 903-679 / 854-660 / 776-558
Butel... 470-340 / 461-364 / 510-358 / 492-349 / 430-305 / 469-313
Gazi Baba ... 792-717 / 764-726 / 864-707 / 804-734 / 877-723 / 877-688
Gjorche P ..443-444 / 434-414 / 466-454 / 481-434 / 502-409 / 432-375
Karposh ...624-693 / 576-711 / 595-709 / 641-901 / 552-722 / 582-656
Kisela Voda ... 652-723 / 622-686 / 611-728 / 621-639 / 587-643 / 616-640
Saraj .....712-231 / 633-225 / 703-234 / 671-216 / 673-213 / 689-203
Centar ... 732-608 /765-631 / 886-682 / 735-606 / 727-686 / 741-626 / 644-619
Chair ... 1054-577 /1049-564 / 1.100-576 / 1.028-589 / 1.103-561 / 1.074-516
Shuto Orizari ... 441-174 / 434-182 / 462-162 / 382-180 / 492-185 / 486-164


Aracinovo ... 250-61 / 222-47/ 221-55 / 230-56 / 214-54 / 240-58
Berovo ..92-125 / 99-157 / 87-140 / 116-171 / 111-164 / 107-154
Bitolj ... 786-1136 / 852-1213 / 901-1.161 / 901-1.233 / 932-1.128 / 855-1.162
Bogdanci ... 76-92 / 76-115 / 69-79 / 74-126 / 66-93 / 72-95
Bogovinje ... 299-188 / 284-198 / 347-205 / 329-216 / 349-183 / 351-211
Bosilovo ..133-159 / 99-148 133-168 / 151-145 / 143-148 / 155-119
Brvenica ...162-141 / 157-127 / 166-139 / 182-130 / 186-126 / 189-126
Valandovo ... 98-130 / 119-122 / 124-131 / 96-125 / 122-144 / 106-122
Vasilevo .127-117 / 135-100 / 153-96 / 135-111 / 168-121 / 189-104
Vevcan ..13-20 / 21-28 / 17-23 / 19-28 / 18-27 / 15-30
Veles ......529-597 / 553-594 / 541-606 / 533-654 / 552-637 / 581-634
Vinica .....141-178 / 152-186 / 159-195 / 181-171 / 162-204 / 165-177
Vrapcishte ... 228-204 / 211-181 / 209-193 / 250-179 / 234-164 / 268-182
Gevgelija ... 238-284 / 243-267 / 241-276 / 236-274 / 212-251 / 213-257
Gostivar... 711-688 / 710-692 /740-612 / 830-612 / 916-588 / 846-592
Gradsko ... 28-33 / 37-33 / 39-47 / 41-50 / 42-45 / 43-38
Debar... 179-139 / 210-132 / 193-115 / 232-109 / 265-137 / 233-139
Debarca ... 47-99 / 30-102 / 37-83 / 26-96 / 26-63 / 31-98
Delcevo ... 112-190 / 129-187 /124-197 / 127-177 / 135-191 / 112-194
Demir Kapija ... 34-55 / 42-51 / 47-41 / 51-51 / 37-69 / 45-54
Demir Hisar ... 62-133 / 54-134 / 54-136 / 55-119 / 53-139 / 54-136
Dojran ... 30-41 / 23-43 / 38-44 / 28-30 / 33-44 / 37-41
Dolneni ... 162-150 / 186-152 / 154-157 - 197-131 / 240-145 / 213-152
Zhelino ... 336-134 / 319-183 / 339-147 / 344-143 / 391-130 / 371-129
Zelenikovo ... 99-42 / 73-29 / 95-30 / 80-47 / 79-37 / 72-30
Zrnovci ... 12-36 / 11-32 / 19-31 / 18-33 / 29-28 / 23-29
Ilinden ... 168-186 / 162-153 / 201-181 / 202-156 / 190-165 / 159-135
Jegunovci ... 100-115 / 98-121 / 106-112 / 99-108 / 113-98 / 103-114
Kavadarci ... 365-424 / 410-400 / 422-436 / 418-464 / 403-398 / 396-438
Karbinci ... 36-57 / 71-55 / 50-50 / 44-58 / 49-42
Kicevo ... 368-445 / 400-478 / 428-514 / 446-462 / 476-495
Konce ... 30-18 / 21-31 / 36-28 / 38-34 / 37-32 / 34-24
Kocani... 312-411 / 288-389 / 349-390 / 338-383 / 327-392 / 333-420
Kratovo ... 59-129 / 59-111 / 58-119 / 83-125 / 78-100 / 79-105
KrivaPalanka ... 127-198 / 136-183 / 166-189 / 171-221 / 194-201 / 177-199
Krivogashtani ... 36-84 / 50-92 / 56-84 / 51-109 / 44-63 / 54-85
Krushevo... 98-103 / 87-111 / 98- 115 / 114-118 / 103-97 / 129-103
Kumanovo ... 1123-999 / 1196- 1049 / 1,177-1.039 / 1.205-1.075 / 1354-1035 / 1321-991
Lipkovo ... 375-165 / 350-168 / 371-177 / 359-152 / 354-146 / 398-144
Lozovo ... 21-35 / 28-37 / 32-32 / 29-44 / 36-29 / 30-36
Mavrovo ... 56-75 / 58-65 / 54-78 / 65-71 / 74-69 / 79-68
Mak. Kamenica ... 53-71 / 50-73 / 63-73 / 44-76 / 64-76 / 46-54
Mak. Brod... 42-83 / 61-102 / 54-115 / 45-89 / 56-91 / 37-98 /
Mogila ... 36-97 / 87-143 / 60-87 / 59-105 / 52-120 / 56-78 /
Negotino ... 178-185 / 180-215 / 203-224 / 212-204 / 201-188 / 193-174
Novaci ... 24-43 / 24-46 / 30-62 / 35-66 / 27-71 / 30-70
Novo Selo ... 55-135 / 53-139 / 59-85 / 69-132 / 69-110 / 83-128
Ohrid ... 446-600 / 493-565 / 577-640 / 560-602 / 556-602 / 527-595
Petrovec ... 123-73 / 107-75 / 137-95 / 107-69 / 146-92 / 126-66
Pehcevo ... 36-77 / 38-79 / 29-70 / 43-70 / 41-70 / 45-63
Plasnica ... 51-41 / 32-43 / 54-39 / 81-42 / 64-37 / 62-21
Prilep ... 685-948 / 703-973 / 733-909 / 740-948 / 800-882 / 741-842
Probishtip ... 102-177 / 106-193 / 112-177 / 136-167 / 115-171 / 115-147
Radovish... 317-267 / 296-143 / 321-262 / 351-263 / 337-268 / 362-246
Rankovce... 33-59 / 43-57 / 38-54 / 41-45 / 28-60 / 40-47 / 36-64
Resen ... 103-206 / 137-222 / 127-209 / 140-206 / 149-219 / 135-220
Rosoman ... 42-33 / 44-50 / 43-62 / 51-54 / 39-48 / 35-33 /
Sveti Nikole... 153-1999 / 154-217 / 158-238 / 161-219 / 153-197 / 163-178
Sopishte ... 96-36 / 103-59 / 93-53 / 106-54 / 11-56 / 113-54
S. Nagoricane ... 39-77 / 36-70 / 37-83 / 35-75 / 46-84 / 34-97
Struga ... 624-495 / 628-459 / 697-427 / 674-497 / 677-434 / 650-434
Strumica... 632-527 / 633-631 / 664-589 / 690-596 / 706-562 / 665-556
Studenicane ... 501-109 / 476-116 / 488-113 / 508-122 / 493-117 / 493-93
Tearce... 213-168 / 229-160 / 220-157 / 235-150 / 240-177 / 236-185
Tetovo... 1148-737 / 1227-701 / 1.202-721 / 1.244-735 / 1233-682 / 1213-758
Centar Zhupa .. 36-30 / 48-39 / 50-27 / 52-24 / 59-34 / 59-26
Cashka .. 142-50 / 136-85 / 159-79 / 145-82 / 150-72 / 170-85
Ceshinovo .. 42-91 / 53-89 / 65-102 / 52-96 / 50-92 / 49-75
Cucer Sandev .. 155-76 / 149-82 / 156-76 / 118-73 / 155-61 / 149-77
Shtip .. 460-504 / 476-508 / 494-480 / 485-477 / 530-463 / 505-520
Back to Top
Staro Skopje View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 07-May-2013
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 1532
  Quote Staro Skopje Quote  Post ReplyReply #124 Posted: 31-May-2019 at 15:26
Што се случило во првиот квартал?

Број на родени: 4555 (-13.32%)
Број на умрени: 5631 (+3.66%)
Природен прираст: -1076 (-899)

Во четвртиот квартал лани имавме раст од 4.58%.

По региони:
Вардарски 300 (-20%)
Источен 322 (-3.59%)
Југозападен 427 (-8.96%)
Југоисточен 367 (-19.16%)
Пелагониски 457 (-6.92%)
Полошки 671 (-11.59%)
Североисточен 394 (-5.52%)
Скопски 1617 (-17.33%)

По општини:


Edited by Staro Skopje - 31-May-2019 at 15:33
Градот убав никна, но го откорнаа
Back to Top
ironm View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 07-Jun-2018
Location: Frankfurt
Online Status: Offline
Posts: 602
  Quote ironm Quote  Post ReplyReply #125 Posted: 31-May-2019 at 16:37
Покрај селењето на млади... народов ми се чини е западнат во толкава апатија изминативе неколку години бидејќи е отруен од политика, омраза, гнев, одмазда, нетрпение ... што ни до секс не му е дојдено, а не па до правење деца Big%20smile Не дека јас одам по дома кај народов и бројам колкупати имаат секс, ама навистина би ме изненадило во толку стресно општество како нашево луѓево да се заинтересирани за деца.
Back to Top
ehrlich View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 31-May-2012
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 773
  Quote ehrlich Quote  Post ReplyReply #126 Posted: 31-May-2019 at 17:05
Илјада луѓе за три месеци помалку само од природен прираст, плус надополнето со иселувањето, на пописот, и милион може нема да излеземе, како тргнало
Back to Top
Graditelot View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17-May-2016
Online Status: Offline
Posts: 35
  Quote Graditelot Quote  Post ReplyReply #127 Posted: 31-May-2019 at 17:20
Можно е претходната година да била извонредно плодна поради тоа што во предпредходните години поради бомбите имаше воздржување од правење деца.
Треба барем да речеме 10на години уназад податоци па да споредиме, вака не бива.
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 11-May-2011
Location: Скопје, Центар
Online Status: Offline
Posts: 1844
  Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #128 Posted: 31-May-2019 at 17:34
Ќе попишуваат луѓе во странство хахахахха
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
Back to Top
Staro Skopje View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 07-May-2013
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 1532
  Quote Staro Skopje Quote  Post ReplyReply #129 Posted: 01-Jun-2019 at 00:14
Еве го трендот од 2010 наваму. Во првиот квартал годинава е регистриран најголемиот пад на бројот на живородени во споредба со истиот квартал претходната година, 13.32%. На второ место е четвртиот квартал од 2011, кога падот бил 8.89%. Не знам зошто се случило небебетворство во април, мај и јуни лани, ама сериозен е падов. Неутралните податоци од лани се некаква утеха дека годинава нема да биде катастрофа, и покрај многу лошото прво тримесечје, но не знам дали ќе се поправи состојбата.

Светот треба наголемо да дебатира за иднината на човештвото. Дали ќе се ослонуваме на наталитет и имиграција, или пак економијата ќе ја движат роботи, што би поттикнало големи економски негодувања за повеќе бебиња и имигранти.Извор на податоците: http://www.stat.gov.mk/PrethodniSoopstenijaOblast.aspx?id=9&rbrObl=2
Градот убав никна, но го откорнаа
Back to Top
kiriOK View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 11-Apr-2012
Location: Tamworth,UK
Online Status: Offline
Posts: 549
  Quote kiriOK Quote  Post ReplyReply #130 Posted: 08-Jul-2019 at 19:18
Искочија родените по етникум за 2018

Македонци (До пред 2004 се вбројувани и родените во странство)

1992: 17.380 (52.3%)
1993: 16.666 (51.5%)
1994: 16.704 (49.9%)
1995: 15.853 (49.3%)
1996: 15.315 (48.8%)
1997: 14.290 (48.5%)
1998: 14.004 (47.9%)
1999: 13.308 (48.7%)
2000: 14.173 (48.4%)
2001: 13.299 (49.2%)
2002: 13.639 (49.1%)
2003: 13.353 (49.4%)

2004: 12.488 (53.5%)
2005: 11.923 (53%)
2006: 11.707 (51,8%)
2007: 11.807 (52%)
2008: 12.254 (53,3%)
2009: 12.490 (52,7%)
2010: 12.658 (52,1%)
2011: 11.544 (50,6%)
2012: 11.995 (50,8%)
2013: 11.550 (49,9%)
2014: 12.099 (51,2%)
2015: 12.308 (53,3%)
2016: 12.047 (52,4%)
2017: 11.260 (51,76%)
2018: 10.862 (50,1%)

Албанци

1992: 11.479 (34.5%)
1993: 11.353 (35.1%)
1994: 12.010 (35.9%)
1995: 11.607 (36.1%)
1996: 11.409 (36.3%)
1997: 10.491 (35.6%)
1998: 10.641 (36.4%)
1999: 9.838 (36.0%)
2000: 10.750 (36.7%)
2001: 9.604 (35.6%)
2002: 10.118 (36.4%)
2003: 9.766 (36.2%)

2004: 7.390 (31.6%)
2005: 7.230 (32,1%)
2006: 7.396 (32,7%)
2007: 7.392 (32,5%)
2008: 7.309 (31,8%)
2009: 7.454 (31,4%)
2010: 7.888 (32,4%)
2011: 7.727 (33,9%)
2012: 8.035 (34,1%)
2013: 8.137 (35,1%)
2014: 7.908 (33,5%)
2015: 7.604 (32,9%)
2016: 7.774 (33,8 %)
2017: 7.404 (34,03%)
2018 7.546 (35,37%)

Back to Top
Graditelot View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17-May-2016
Online Status: Offline
Posts: 35
  Quote Graditelot Quote  Post ReplyReply #131 Posted: 09-Jul-2019 at 05:14
Кога сега би се вбројувале и родените во странство како пред 2004
44% према 40% би бил односот.
Back to Top
nenad View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19-Dec-2009
Online Status: Offline
Posts: 629
  Quote nenad Quote  Post ReplyReply #132 Posted: 09-Jul-2019 at 13:39
nema potreba da se vbrojuvaat tie vo stranstvo, teško deka nekoj od niv ke se vrati da zivee ovde
Back to Top
Graditelot View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17-May-2016
Online Status: Offline
Posts: 35
  Quote Graditelot Quote  Post ReplyReply #133 Posted: 09-Jul-2019 at 14:55
Ок, тогаш обратно; кога актуелната методологија(секако дека е гатање на гравчиња, но приближно точно) би се аплицирала во 1992 година би било вака:

1992: Македонци 56,4%. Албанци:29,9%
2018: Македонци 50,1%. Албанци:35,37%

Тенденцијата е очигледна.

Edited by Graditelot - 09-Jul-2019 at 14:56
Back to Top
MKDSTRUGA View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 20-Jun-2018
Online Status: Offline
Posts: 32
  Quote MKDSTRUGA Quote  Post ReplyReply #134 Posted: 09-Jul-2019 at 15:17
Makedonci:

1992: 15.672
1993: 15.142
1994: 14.928
1995: 13.963
1996: 13.577
1997: 12.951
1998: 12.251
1999: 11.628
2000: 12.473
2001: 11.599
2002: 12.193
2003: 11.953
2004: 12.488
2005: 11.923
2006: 11.707
2007: 11.807
2008: 12.254
2009: 12.490
2010: 12.658
2011: 11.544
2012: 11.995
2013: 11.550
2014: 12.099
2015: 12.308
2016: 12.049
2017: 11.260
2018: 10.862

Vo ranite 90ti Makedoncite vo Makedonija imaa pomalce od 50% Novorodeni. Vo Makedonija togas se ragaa po 31k do 32k. Inace kako narod sme dosta stabilni posle 1997 se do 2017 a sme eden od retkite narodi vo istocniot blok sto vo demografski minus sme vlezeni po 1992 godina odnosno sme izdrzale vo plus se do 1999-2000. Dokolku bi imale realen popis kako narod demografski minimum sme doprele na okolu 10 promili ili TFR od 1,5. No sepak tolku se loso sprovedeni site popisi sto nemoze da se zbori relevantno.
Back to Top
Graditelot View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17-May-2016
Online Status: Offline
Posts: 35
  Quote Graditelot Quote  Post ReplyReply #135 Posted: 09-Jul-2019 at 16:36
Добро би било ако ги имаш бројките, и албанците да ги споредиме според истата, новата, методологија.
Back to Top
kiriOK View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 11-Apr-2012
Location: Tamworth,UK
Online Status: Offline
Posts: 549
  Quote kiriOK Quote  Post ReplyReply #136 Posted: 25-Jul-2019 at 00:48
Искочија податоците за витална статистика во детањи за 2018

Град Скопје

2017

Македонци: 3,327 / 3,864 = 51.47% од вкупниот број родени
Албанци: 2,232 / 722 = 34.53%
Роми: 508 / 202 = 7.86%
Турци: 90 / 57 = 1.39%
Бошњаци: 81 / 63 = 1.25%
Срби: 43 / 159 = 0.66%
Власи: 20 / 15 = 0.30%

2018

Македонци: 3,425/ 3,722 = 51.40%
Албанци: 2,400 / 721 = 36.02%
Роми: 521 / 175 = 7.81%
Турци: 101 / 65 = 1.51%
Бошњаци: 85 / 83 = 1.27%
Срби: 62 / 180 = 0.93%
Власи: 14 / 9 = 0.21%
Back to Top
Graditelot View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17-May-2016
Online Status: Offline
Posts: 35
  Quote Graditelot Quote  Post ReplyReply #137 Posted: 25-Jul-2019 at 02:19
Скопски Статистички Регион
Живородени - 2018 г.

Вкупно: 8020
Македонци: 3739 - 46.6%
Албанци: 3257 - 40.6%
Турци: 185 - 2.6%
Роми: 543 - 6.8%
Власи: 4 - 0%
Срби: 68 - 0.8%
Бошњаци 141 - 1.8%

Edited by Graditelot - 25-Jul-2019 at 09:41
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23-Apr-2013
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 12470
  Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #138 Posted: 15-Aug-2019 at 18:59
Во ЕУ лани се доселиле 228.000 луѓе од Западен Балкан

Во Европската Унија минатата година легално се доселиле 228 илјади граѓани на земјите од Западен Балкан – Македонија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Албанија и Косово, покажуваат податоците на Еуростат, кои ги пренесуваат регионалните агенции.

Од Албанија во 2018 година во ЕУ се иселиле 62 илјади граѓани, што е 2,2 отсто од вкупната популација на земјата, потоа следи Македонија со 2,1 отсто од вкупното население (24,3 илјади), а од Косово заминале два отсто од граѓаните (34,5 илјади). БиХ лани ја напуштиле 1,5 отсто од жителите (53,5 илјади), Србија 1,3 отсто (51 илјади) и Црна Гора 0,5 отсто (3 илјади).


Според податоците на Еуростат, жителите од земјите на Западен Балкан најчесто одат во Германија. Во таа држава минатата година се отселиле дури 19 илјади Косовци, по 16 илјади жители на БиХ и Србија, 11,5 илјади граѓани на Македонија и 1,5 илјади од Црна Гора.

Граѓаните на Албанија најчесто оделе во Италија, 23 илјади.

Во Европската Унија в0 2018 година вкупно биле издадени 2,67 милиони дозволи за престој за првото доаѓање од речиси сите земји во светот. Најмногу доселени се во Германија, 543 илјади, потоа во Обединетото Кралство, 450 илјади, во Франција 264 илјади, во Шпанија 259 илјади, во Италија 238 илјади и во Шведска – 124 илјади.

https://www.mkd.mk/svet/analizi/vo-eu-lani-se-doselile-228000-lugje-od-zapaden-balkan
_________________________________

Само лани државава ја напуштиле 24.300 луѓе, а ние уште веруваме дека Македонија има 2,1 милиони жители. На пописот ако имаме над 1,6 милиони треба да славиме.
За сè има вторпат
Back to Top
ironm View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 07-Jun-2018
Location: Frankfurt
Online Status: Offline
Posts: 602
  Quote ironm Quote  Post ReplyReply #139 Posted: 15-Aug-2019 at 19:15
Ја напуштиле 24.300 за кои државата знае и тоа е само бројката на иселени во ЕУ. Тоа значи дека бројот е многу поголем.
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 19-Feb-2008
Online Status: Online
Posts: 4493
  Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #140 Posted: 15-Aug-2019 at 20:06

Уште толку со бугарски пасош, плус неколку со хрватски или словенечки, плус уште 10-тина илјади по САД, Австралија, Нов Зеланд и слично, верувам дека една реалистична бројка би била околу 40.000 годишно.

Знам дека 7 мои добри другари, плус јас, сестра ми, и цела моја улица („младите“ на 20-35 години) живееме во странство, башка да не споменувам уште 30-тина луѓе од мојата генерација. Сами пресметајте...
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 5678>

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownThis page was generated in 0.107 seconds.

Copyright ©2007 - 2020  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.