Резиденцијални објекти |
Post Reply | Page <1234 59> |
Author | |
vardar
Senior Member Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
Quote Reply #21 Posted: 20-Oct-2008 at 23:20 |
супер куќа блејдск
Колкава квадратура?
Иначе празниот ѕид не изгледа лошо али ако ти смета или ти изгледа премногу едноставно можеш да си ставиш вакво нешто
|
|
pbanks
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
Quote Reply #22 Posted: 21-Oct-2008 at 14:58 |
Јас можеби би ставил и некоја тераса горе инаку е сосема коректен објектот.
Блејд ако не е тајна во кој дел од Скопје мислиш да го градиш ова? |
|
pbanks
Admin Group Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
Quote Reply #23 Posted: 21-Jan-2009 at 13:50 |
Проектирање: ДСЦ Дизајн Година: 2006 Иградба: Во тек Локација: Водно |
|
dejan
Senior Member Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
Quote Reply #24 Posted: 21-Jan-2009 at 14:11 |
Доста убава зграда.
|
|
anDarko
Senior Member Joined: 12-Oct-2008 Online Status: Offline Posts: 204 |
Quote Reply #25 Posted: 21-Jan-2009 at 15:01 |
многу отмена куќа! нешто слично веќе е изградено една или две улички подоле од Св Петка во Црниче. Малце наликува и на МЦМ од градски парк (која сирота куќа никогаш да се реновира).
|
|
pbanks
Quote Reply #26 Posted: 07-Feb-2009 at 22:23 |
Ретко добар примерок на модерен резиденцијален објект во Скопје... Барем според мене. Се наоѓа на Водно веднаш над Тинекс
|
|
ArchiTechTone
Senior Member Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
Quote Reply #27 Posted: 08-Feb-2009 at 04:08 |
Искрено, бараката повеќе ми се допаѓаше. Тажно е на Водно да немаш асален двор! Ептен ја имаат изградено локацијата.
|
|
pbanks
Quote Reply #28 Posted: 08-Feb-2009 at 13:29 |
Па добро во право си но мојот коментар пред се се однесуваше на дизајнот на куќата. Генерално парцелите прилично се расцепкаа и во овој дел на Водно каде имаше каква таква ширина и се изградија големи куќи збиени помеѓу себе. Со толкава густина на население мислам дека Водно како населба дефинитивно го губи епитетот 'елитна' и како главен адут му останува близината до центарот и секако погледот на градот кај оние што го имаат. Edited by pbanks - 08-Feb-2009 at 22:41 |
|
ArchiTechTone
Senior Member Joined: 19-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 280 |
Quote Reply #29 Posted: 08-Feb-2009 at 22:46 |
Се слагам дизајнот е добар, нејќев да пишам само “еј да, топ е куќава“ Тоа и сакав да кажам, дека дури и добриот дизајн не мора да значи дека и целосното решение е добро. Водно ја губи својата елитност во смисла на квалитет на живеење, но затоа во правец на фрлени пари, населбата Водно очигледно претендира да стане стане Беверли Хилс. Не знам дали има, но но доколку нема, би требало да се воведе урбанистичка регулатива која не дозволува волкав процент на изграденост на парцела во зелен појас. Немам фотографија, но куќата од карши е исто така многу добра, и како парцела и како објект. Повлечена, задскриена во сопственото зеленило, одлично дизајнирана... |
|
pbanks
Quote Reply #30 Posted: 08-Feb-2009 at 23:08 |
Знам за која куќа збориш Оваа ја сликав во лет но некогаш сакам да прошетам убаво и да "евидентирам" некои куќи кои ми фаќаат око по добро или по лошо. Иако станува малку незгодно цела таа улица е начичкана со дипломатски резиденции и има камери на сите страни. И оваа што ја сликав е опремена со камери. Што се однесува до "елитноста" на Водно. Дефинитивно како такво ќе остане уште некое време но неминовно цената некогаш ќе му падне. Беверли Хилс сигурно немаше да биде толку елитен доколку секој можеше да му гледа во дворот на комшијата. Водно е на добар пат да стане како Црниче или Козле кои се веќе унаказени. Особено Црниче. |
|
beTon
Senior Member Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3887 |
Quote Reply #31 Posted: 14-Feb-2009 at 16:21 |
има некој абер дали ова станбениве објекти навистина се изградени во горно лисиче? 1 2 Edited by beTon - 14-Feb-2009 at 16:26 |
|
moto
Newbiе Joined: 04-Sep-2010 Location: Veles Online Status: Offline Posts: 0 |
Quote Reply #32 Posted: 04-Sep-2010 at 11:35 |
Zdravo na site !!!
Jas sum nov na ovoj forum a sum od onie koi ke pochnat da si zboruvaat sami koga odat po ulica- planiram da kupam plac od 450 kvadrati i da gradam neshto... Zatoa shto imam mal semeen biznis planiram dolniot sprat (prizemjeto )da bide deloven, a prviot da bide za ziveenje. Ve molam site da dadete vashe mislenje, predlozi, foto i linkovi, zatoa shto nemam nikakvo poznavanje i iskustvo. Nie sme 5 chleno semejstvo i sekakva pomosh i informacii ke ni bidat od korist pri donesuvanjeto na odluki i gradenjeto. Pozdrav do site... |
|
OKA
Senior Member Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
Quote Reply #33 Posted: 04-Sep-2010 at 14:05 |
Прво, речиси сé има на форумов. За трииполовина дена може да се прочита целиот, барем мене толку време ми требаше. Откако ќе утврдиш што ти недостасува како инфо, пожелно е да отвориш нова, или дискусија во веќе постоечка тема. Е тогаш гарант ќе те бомбардираат со мислења. Има и друг начин - ангажман на консултантски фирми, градежни developer-и, ама тие чинат пари. Искуствата од форумов се бесплатни. П.С. Додека читаш, едно бруцошко прашање: Зошто терен баш од 450м2!? Edited by OKA - 04-Sep-2010 at 15:25 |
|
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
|
moto
Newbiе Joined: 04-Sep-2010 Location: Veles Online Status: Offline Posts: 0 |
Quote Reply #34 Posted: 04-Sep-2010 at 20:00 |
TI BLAGODARAM ZA BRZIOT ODGOVOR-KAKO PRVO...
VTORO ZA PRASHANJETO-TOA BESHE PARCELA OD 1150 M2 PA JA PODELIJA NA DVE. I TRETO -SUM NAPRAVIL LAPSUS- PLACOT E 540 M2 I SPORED DUP IMA MARKICA ZA GRADBA I TRANSFORMIRANA SOPSTVENOST. |
|
Mr.Edmund
Groupie Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
Quote Reply #35 Posted: 05-Sep-2010 at 01:30 |
Moto, па ти имаш идеја што сакаш да правиш. Она што треба да го направиш е да одбереш добар архитект, па тој ќе те води низ целата работа. Ако не знаеш кому да се обратиш, еве еден предлог: прошетај по градот во кој живееш, и малку повнимателно гледај ги куќите од понов датум....ако во некоја од нив препознаеш куќа во која би сакал да живееш, обиди се да дознаеш кој ја проектирал....и ете...
|
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
axel
Senior Member Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
Quote Reply #36 Posted: 08-Feb-2011 at 17:32 |
СЕ ПРОДАВА ДРЖАВНА ПАРЦЕЛА ЗА ИНДИВИДУАЛНО ДОМУВАЊЕ
Почетната цена за метар квадратен е 290 денари и право на учество на јавното наддавање имаат физички лица и правни лица кои ќе поднесат пријава за учество и ќе уптатат депозит од 10 % од почетната цена. Пријавите можат за да се доставуваат најдоцна до 17 февруари на адресата на Министерството за транспорт и врски или непосредно во архивата на Министерството. Јавното наддавање ќе се одржи на 25 февруари во просториите на Министерството за транспорт и врски, а со почеток во 11.00 часот. Јавната објава е објавена и на интернетската страница на Министерството за транспорт и врски: www.mtc.gov.mk. |
|
axel
Senior Member Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
Quote Reply #37 Posted: 06-Apr-2011 at 10:19 |
Во Штип објавен оглас за јавна лицитација на плацови за изградба на индивидуални куќи
Штип - Во три штипски населби ќе се продава градежно земјиште по пат на јавна лицитација за изградба на индивидуални куќи. Министерството за транспорт и врски го објави огласот за вкупно 15 плацови, во населбите Сењак 4, Баби и Блок 2000. Градоначалникот на Општина Штип, Зоран Алексов вели дека оваа е одлична можност граѓаните да купат плац за цена од едно евро за метар квадратен. - Доколку плацот за изградба на куќа е 500 метри квадратни, во тој случај заинтересираното лице го купува за 500 евра, или пак ако има надавање за цената која е најповолна. Но сметам дека оваа мерка на Владата е поволна, бидејќи на овој начин граѓаните добиваат плац по ниска и поволна цена, а комуналиите за изградба на куќата изнесуваат околу 35 евра по метар квадратен. Што значи еден плац на кој ќе се гради куќа од 100 метри квадратни пресметано заедно со комуналиите ќе чини околу 4 000 евра, појаснува Алексов. Директорот на Јавното претпријатие „Штип -проект", Тони Јовев вели дека заинтересираните граѓани по купувањето на плацовите по пат на лицитација можат да склучат договор за исплата на комуналиите на рати, во рок од една година. - По исплаќањето на комуналиите, сопственикот добива градежна дозвола за изградба на индивидуалната куќа, која што согласно законот треба да се изгради во рок од четири години, рече Јовев. (МИА) http://www.porta3.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=2934&Itemid=125 |
|
fichot
Senior Member Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
Quote Reply #38 Posted: 20-Jul-2011 at 11:01 |
Кај семафорите на Адолф Циборовски во Влае, до школото, се гради нешто ама ни табла сум видел, ни ништо.
Ме интересира зошто живеам во близина, па ако знае некој нешто нек каже. |
|
lupo
Senior Member Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
Quote Reply #39 Posted: 20-Jul-2011 at 15:46 |
Stanbena zgrada e od prizemje, dva sprata + potkrovje. vcera vidov, i ima tablaso slika
|
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
axel
Quote Reply #40 Posted: 27-Oct-2011 at 14:27 |
Голем интерес за локациите за изградба на куќи во општина Илинден -
27.10.2011
Почитувани,
Ве информираме дека по распишаната јавна објава отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање за изградба нa објекти за семејно домување, односно станбени куки во Општина Илинден е забележан голем интерес кај граѓаните.
Имено, за вкупно 24 градежни парцели, согласно крајниот рок- 19.10.2011 година, до Министерството за транспорт и врски се доставени вкупно 302 пријави за учество во јавното наддавање. Станува бор за градежни парцели со површини од 331 m² до 507 m². Почетната цена на електронското јавно наддавање за градежните парцели изнесува 61,00 денар од метар квадратен.
Јавната објава за отуѓување на овие локации по пат на јавно наддавање беше распишатна на 24.09.2011 година во печатеите медиуми и на интернет-страницата на Министерството за транспорт и врски, а јавното наддавање ќе се оддржи по електронски пат 31.10.2011 година Право на учество на јавното наддавање имаат физички лица, и тоа: државјани на Република Македонија, државјани на држави членки на Европската унија и на ОЕЦД, како и државјани на држави кои не се членки на Европската унија и на ОЕЦД а под услови на реципроцитет можат да стекнат право на сопственост на градежно земјиште на територијата на Република Македонија, како и правни лица, и тоа: домашно правно лице, правно лице во мешовита сопственост, правно лице основано од странско физичко и правно лице, регистрирани во Централен регистер на Република Македонија, странски правни лица резиденти на држави членки на европската унија и на ОЕЦД, како и странски правни лица резиденти на држави кои не се членки на европската унија и на ОЕЦД а кои под услови на реципроцитет можат да стекнат право на сопственост на градежно земјиште на територијата на Република Македонија. http://mtc.gov.mk/new%5Fsite/mk/storija.asp?id=3461 |
|
Post Reply | Page <1234 59> |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |