build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Станбени
  Active Topics Active Topics RSS Feed: Резиденцијални објекти
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Резиденцијални објекти

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <12345 6>
Author
Message
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3645
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #41 Posted: 27-Jan-2012 at 15:19

Објава - градежно земјиште за отуѓување во тек, јануари-февруари 2012

ОБЈАВА за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање за изградба на А1-семејно домување во станбени куќи

ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Урбанистички план за дел од село Марино,  дел од блок 28 – Локалитет 13 измена и дополна, усвоено со Одлука бр.07-464/2 од 13.03.2009 година, со  намена за изградба на А1-семејно домување во станбени куќи согласно Табеларен преглед во кој се дадени податоци за градежната  парцела, намената на градежната парцела, вкупната површина на градежната парцела,  катност, површина за градење, процент на изграденост, коефициент на искористеност, почетна цена по м², вкупна почетна цена и депозит за учество на јавното наддавање.

http://ilinden.gov.mk/izvestuvanja/objava-gradezno-zemjishte-za-otugjuvanje-vo-tek-januari-fevruari-2012

Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3645
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #42 Posted: 16-Feb-2012 at 13:58

Распишани објави за локации за изградба на викенд-куќи во Крушево - 16.2.2012

 

Почитувани,

 

Ве информираме дека денес Министерството за транспорт и врски распиша објава за отуѓување на градежно неизградено земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање со намена за изградба на викенд куќи во општина Крушево.

 

Станува збор за 10 градежни парцели кои се со различни површини помеѓу 327 и 757 м2, наменети за изградба на викенд куќи.

 

Почетната цена на јавното наддавање изнесува 61 денар од метар квадратен, а пријавите за учество на јавното наддавање можат да се достават до Министерството за транспорт и врски најдоцна до 12.03.2012 година. 

 

Право на учество во јавните наддавања имаат физички и правни лица кои ги исполнуваат сите критериуми утврдени во распишаната јавна објава. Целосниот текст на јавната објава може да се прочита во дневните печатени медиуми и на интернет-страницата на Министерството за транспорт и врски - www.mtc.gov.mk.

http://mtc.gov.mk/new_site/mk/storija.asp?id=3608


Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3645
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #43 Posted: 21-Mar-2012 at 12:27

Парцели за куќи за 500 семејства со почетна цена од едно евро

Општина Илинден годинава ќе продава 500 парцели за изградба на семејни куќи преку електронско наддавање со почетна цена од 1 евро.

marino1-500

На овој начин, петстотини семејства ќе можат да дојдат до сопствен дом. Во моментов се работи на подготвување на теренот, како и на потребната техничка документација.

Со продажбата на парцелите наменети за семејно домување во станбени куќи, општината има намера да им се излезе во пресрет на оние што го немаат решено станбеното прашање, да можат да дојдат до градежна парцела на која ќе изградат сопствена куќа.

По преземањето на овластувањето од Министерството за транспорт и врски за располагање со државното градежно неизградено земјиште, општината отуѓи 15 градежни парцели. Парцелите се наменети за изградба на нови стопански субјекти, изградба на соларна електрана, како и за индивидуално домување.

Големиот интерес што беше пројавен за овие градежни парцели само уште еднаш покажа дека општина Илинден останува атрактивна дестинација за многумина инвеститори, но и посакувано катче за домување.

Инвестицискиот циклус што беше карактеристичен за оваа општина во изминатите неколку години само уште еднаш се потврди и во текот на 2011 година. Отуѓени се 45 градежни парцели со вкупна површина од 232.310 метри квадратни, а дека така ќе биде и во иднина доволно зборува податокот дека веќе комплетно е подготвена документацијата за отуѓување на уште 53 градежни парцели со вкупна површина од 341.390 метри квадратни.

Во изминатиот период во општина Илинден регистрирани се седумдесеттина нови инвестиции, а само минатата година се отворени 1.000 нови работни места. Денес во општината стопанисуваат околу 750 фирми.

http://kurir.mk/republika/skopje/65020-Parceli-za-kuki-za-500-semejstva-so-pocetna-cena-od-edno-evro

Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3645
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #44 Posted: 06-Apr-2012 at 14:16

PostHeaderIcon Продажба на градежни парцели

Главно Мени

Општина Гевгелија објавува електронско јавно наддавање на градежно неизградено земјиште, во Урбана единица “Караорман“ во Гевгелија со намена за изградба на индивидуални куќи.

На продажба се дадени 4 парцели, чија површина се движи од 687м² до 776м², со почетна цена од 61,00 денар од метар квадратен. Депозитот за учество на електронското јавно наддавање за секоја градежна парцела изнесува 20 % од вкупната почетна цена за градежните парцели, а се уплатува вирмански или преку пошта на Општина Гевгелија – Депозитна сметка за јавно наддавање 715014017769619, Приходна шифра 733111 и програма 00 со назнака “депозит за јавно наддавање за оттуѓување на градежно земјиште”, за секоја градежна парцела посебно;

Пријавите за учество на јавното наддавање за градежни парцели во м.в „Караорман“ КО Гевгелија можат да се достават до 24.04.2012 година на адреса на Општина Гевгелија, ул.”Димитар Влахов ” бр.4 во Гевгелија, или директно во Општинскиот центар за услуги на граѓаните, а јавното наддавање ќе започне на 30.04.2012 година, во 11,00 часот и истото ќе трае 1 (еден) час.

Јавното наддавање ќе се оддржи електронски на следната интернет страна www.gradezno-zemjiste.mk

Објавата на 4 април 2012 година ќе биде објавена во весниците „Нова Македонија“ и „Утрински весник“, како и на WEB страната на Општина Гевгелија www.gevgelija.gov.mk

http://gevgelija.gov.mk/mk/index.php?option=com_content&view=article&id=979:2012-04-03-14-04-15&catid=8:actual&Itemid=1
Back to Top
Partizanska View Drop Down
Newbiе
Newbiе


Joined: 09-Sep-2011
Online Status: Offline
Posts: 0
  Quote Partizanska Quote  Post ReplyReply #45 Posted: 18-Feb-2013 at 18:39
Куќа во ОхридEdited by Partizanska - 18-Feb-2013 at 20:43
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 18-Jun-2011
Location: kicevo
Online Status: Offline
Posts: 6554
  Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #46 Posted: 18-Feb-2013 at 19:34
слика?кај мене не излегува
Back to Top
daci92 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 10-Dec-2012
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 1937
  Quote daci92 Quote  Post ReplyReply #47 Posted: 18-Feb-2013 at 19:53
ниту кај мене
Back to Top
Partizanska View Drop Down
Newbiе
Newbiе


Joined: 09-Sep-2011
Online Status: Offline
Posts: 0
  Quote Partizanska Quote  Post ReplyReply #48 Posted: 18-Feb-2013 at 20:16
Не можам видеото да го поставам, може помош?


Edited by Partizanska - 18-Feb-2013 at 20:16
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 18-Jun-2011
Location: kicevo
Online Status: Offline
Posts: 6554
  Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #49 Posted: 18-Feb-2013 at 20:24
јас правам вака:

делот после знакот v= го копирам и го ставам овде,на пример

uhdj

после тоа се пишува [тубе]uhdj[/тубе] само на латиница,овде е вака само да се види начинот


и нормално она погоре го бришамBack to Top
Partizanska View Drop Down
Newbiе
Newbiе


Joined: 09-Sep-2011
Online Status: Offline
Posts: 0
  Quote Partizanska Quote  Post ReplyReply #50 Posted: 18-Feb-2013 at 20:44
Благодарам, се снајдов
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 01-Sep-2007
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 12126
  Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #51 Posted: 19-Feb-2013 at 00:11
Originally posted by Partizanska

Куќа во Охрид


Освежувачки   Cheers

Ќе се реализира ли проектов?
Back to Top
Partizanska View Drop Down
Newbiе
Newbiе


Joined: 09-Sep-2011
Online Status: Offline
Posts: 0
  Quote Partizanska Quote  Post ReplyReply #52 Posted: 19-Feb-2013 at 17:11
Се надеваме дека финансиите нема да бидат пречка и ќе се реализира куќата како што е испроектирана.
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23-Apr-2013
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 12891
  Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #53 Posted: 24-Dec-2015 at 15:09


Добитникот на Големата годишна награда за успешно реализиран објект за 2015 година во Македонија која ја доделува Асоцијацијата на архитекти на Македонија - приватна куќа на Водно (архитекти: Сергеј Никољски и Иван Мирковски). Што да кажам: нека се множат вакви современи зданија во нашава зачмаена средина.

извор на фотографии: фејсбук страницата на ААМ (Асоцијација на архитекти на Македонија)

Edited by Џоле - 24-Dec-2015 at 15:11
За сè има вторпат
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 02-Feb-2010
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 2446
  Quote fichot Quote  Post ReplyReply #54 Posted: 24-Dec-2015 at 22:32
Хех, мајсторлукот е со лимитиран простор и, пред се, буџет, да направиш нешто иновативно и современо.
Но добро, нека им служи како позитивен пример на оние со неограничени можности, и онака им треба лекција по вкус.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 01-Jul-2008
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 7249
  Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #55 Posted: 26-Dec-2015 at 02:09
освен што изгледа вкусно, успешно се вклопува со падината и дрвото е доминантен материјал... баш поентата на современата архитектура... ако барем половина од објектите на Водно беа изградени вака, ќе беше многу подобро
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23-Apr-2013
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 12891
  Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #56 Posted: 11-Dec-2017 at 20:25
Куќа во нас. Реонски центар

фото: biroproekt.com.mk
За сè има вторпат
Back to Top
MACK View Drop Down
Newbiе
Newbiе
Avatar

Joined: 23-Nov-2017
Online Status: Offline
Posts: 18
  Quote MACK Quote  Post ReplyReply #57 Posted: 12-Dec-2017 at 01:48
mnogu ubava
Back to Top
daci92 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 10-Dec-2012
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 1937
  Quote daci92 Quote  Post ReplyReply #58 Posted: 12-Dec-2017 at 20:36
Во Реонски се направија мн убави куќи/ зградички, бидејќи не се сите куќи туку станбени куќи за повеќе фамилии. Не им ги знам цените ама ми се допаѓа како е решено и инфраструктурно, само проста маса и покрај паркинзите и дворовите за паркирање сите на улица паркираат.
Back to Top
mirakuliks View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 06-Feb-2010
Location: Brisbane
Online Status: Offline
Posts: 822
  Quote mirakuliks Quote  Post ReplyReply #59 Posted: 13-Dec-2017 at 00:33
Има ли некој посебен назив за овие куќи за повеќе фамилиии, каде има 2/4 реално посебни станови?
Можеби некој кој е архитект знае како оди официјалната класификација на станбени објекти според големина и број на станбени единици.

Edited by mirakuliks - 13-Dec-2017 at 00:33
Back to Top
stef4o View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 20-Oct-2015
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 4990
  Quote stef4o Quote  Post ReplyReply #60 Posted: 05-Apr-2020 at 15:34
На ул.Дрезденска-Скопје

https://www.facebook.com/AteljeAjvar/
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345 6>

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownThis page was generated in 0.094 seconds.

Copyright ©2007 - 2020  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.