build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Станбени
  Active Topics Active Topics RSS Feed: Резиденцијални објекти
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Резиденцијални објекти

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <12345 57>
Author
Message
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3654
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #41 Posted: 11-Nov-2011 at 13:32

Земјиште во Козле за 1.800 евра квадрат

Три државни парцели во Козле, наменети за индивидуално домување, вчера беа продадени за близу 2.000 евра по квадратен метар на електронска аукција на која почетната цена беше 1 евро за квадрат. Највисока цена што беше постигната за една од парцелите достигна 1.800 евра за квадрат, друга се продаде за околу 1.600 евра, а за трета беа понудени 1.000 евра за квадратен метар.

Постигнатите високи цени на аукцијата, според еден од учесниците, воопшто не биле изненадување, ако се има предвид интересот што владеел за продажбата на атрактивните парцели, односно бројот на учесниците.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=DF3790971755E847A9F386F3D14267FE
Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3654
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #42 Posted: 17-Jan-2012 at 14:03
Ќе се продава државно земјиште во Дојран за изградба на викендици

Министерството за транспорт и врски распиша објава за отуѓување на државно градежно неизградено земјиште по пат на електронско јавно наддавање со намена за изградба на викенд куќи во општина Дојран.

Станува збор за 15 градежни парцели кои се со различни површини помеѓу 357 и 494 м2, наменети за изградба на викенд куќи.

Почетната цена на јавното наддавање изнесува 61 денар од метар квадратен, а пријавите за учество на јавното наддавање можат да се достават до Министерството за транспорт и врски најдоцна до 10-ти февруари 2012 година.

Право на учество во јавните наддавања имаат физички и правни лица кои ги исполнуваат сите критериуми утврдени во распишаната јавна објава. Целосниот текст на јавната објава може да се прочита на интернет-страницата на Министерството за транспорт и врски.

http://kajgana.com/kje-se-prodava-drzhavno-zemjishte-vo-dojran-za-izgradba-na-vikendici


Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3654
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #43 Posted: 27-Jan-2012 at 15:19

Објава - градежно земјиште за отуѓување во тек, јануари-февруари 2012

ОБЈАВА за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање за изградба на А1-семејно домување во станбени куќи

ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ

Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Урбанистички план за дел од село Марино,  дел од блок 28 – Локалитет 13 измена и дополна, усвоено со Одлука бр.07-464/2 од 13.03.2009 година, со  намена за изградба на А1-семејно домување во станбени куќи согласно Табеларен преглед во кој се дадени податоци за градежната  парцела, намената на градежната парцела, вкупната површина на градежната парцела,  катност, површина за градење, процент на изграденост, коефициент на искористеност, почетна цена по м², вкупна почетна цена и депозит за учество на јавното наддавање.

http://ilinden.gov.mk/izvestuvanja/objava-gradezno-zemjishte-za-otugjuvanje-vo-tek-januari-fevruari-2012

Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3654
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #44 Posted: 16-Feb-2012 at 13:58

Распишани објави за локации за изградба на викенд-куќи во Крушево - 16.2.2012

 

Почитувани,

 

Ве информираме дека денес Министерството за транспорт и врски распиша објава за отуѓување на градежно неизградено земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање со намена за изградба на викенд куќи во општина Крушево.

 

Станува збор за 10 градежни парцели кои се со различни површини помеѓу 327 и 757 м2, наменети за изградба на викенд куќи.

 

Почетната цена на јавното наддавање изнесува 61 денар од метар квадратен, а пријавите за учество на јавното наддавање можат да се достават до Министерството за транспорт и врски најдоцна до 12.03.2012 година. 

 

Право на учество во јавните наддавања имаат физички и правни лица кои ги исполнуваат сите критериуми утврдени во распишаната јавна објава. Целосниот текст на јавната објава може да се прочита во дневните печатени медиуми и на интернет-страницата на Министерството за транспорт и врски - www.mtc.gov.mk.

http://mtc.gov.mk/new_site/mk/storija.asp?id=3608


Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3654
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #45 Posted: 21-Mar-2012 at 12:27

Парцели за куќи за 500 семејства со почетна цена од едно евро

Општина Илинден годинава ќе продава 500 парцели за изградба на семејни куќи преку електронско наддавање со почетна цена од 1 евро.

marino1-500

На овој начин, петстотини семејства ќе можат да дојдат до сопствен дом. Во моментов се работи на подготвување на теренот, како и на потребната техничка документација.

Со продажбата на парцелите наменети за семејно домување во станбени куќи, општината има намера да им се излезе во пресрет на оние што го немаат решено станбеното прашање, да можат да дојдат до градежна парцела на која ќе изградат сопствена куќа.

По преземањето на овластувањето од Министерството за транспорт и врски за располагање со државното градежно неизградено земјиште, општината отуѓи 15 градежни парцели. Парцелите се наменети за изградба на нови стопански субјекти, изградба на соларна електрана, како и за индивидуално домување.

Големиот интерес што беше пројавен за овие градежни парцели само уште еднаш покажа дека општина Илинден останува атрактивна дестинација за многумина инвеститори, но и посакувано катче за домување.

Инвестицискиот циклус што беше карактеристичен за оваа општина во изминатите неколку години само уште еднаш се потврди и во текот на 2011 година. Отуѓени се 45 градежни парцели со вкупна површина од 232.310 метри квадратни, а дека така ќе биде и во иднина доволно зборува податокот дека веќе комплетно е подготвена документацијата за отуѓување на уште 53 градежни парцели со вкупна површина од 341.390 метри квадратни.

Во изминатиот период во општина Илинден регистрирани се седумдесеттина нови инвестиции, а само минатата година се отворени 1.000 нови работни места. Денес во општината стопанисуваат околу 750 фирми.

http://kurir.mk/republika/skopje/65020-Parceli-za-kuki-za-500-semejstva-so-pocetna-cena-od-edno-evro

Back to Top
axel View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08-Dec-2009
Location: kumanovo
Online Status: Offline
Posts: 3654
  Quote axel Quote  Post ReplyReply #46 Posted: 06-Apr-2012 at 14:16

PostHeaderIcon Продажба на градежни парцели

Главно Мени

Општина Гевгелија објавува електронско јавно наддавање на градежно неизградено земјиште, во Урбана единица “Караорман“ во Гевгелија со намена за изградба на индивидуални куќи.

На продажба се дадени 4 парцели, чија површина се движи од 687м² до 776м², со почетна цена од 61,00 денар од метар квадратен. Депозитот за учество на електронското јавно наддавање за секоја градежна парцела изнесува 20 % од вкупната почетна цена за градежните парцели, а се уплатува вирмански или преку пошта на Општина Гевгелија – Депозитна сметка за јавно наддавање 715014017769619, Приходна шифра 733111 и програма 00 со назнака “депозит за јавно наддавање за оттуѓување на градежно земјиште”, за секоја градежна парцела посебно;

Пријавите за учество на јавното наддавање за градежни парцели во м.в „Караорман“ КО Гевгелија можат да се достават до 24.04.2012 година на адреса на Општина Гевгелија, ул.”Димитар Влахов ” бр.4 во Гевгелија, или директно во Општинскиот центар за услуги на граѓаните, а јавното наддавање ќе започне на 30.04.2012 година, во 11,00 часот и истото ќе трае 1 (еден) час.

Јавното наддавање ќе се оддржи електронски на следната интернет страна www.gradezno-zemjiste.mk

Објавата на 4 април 2012 година ќе биде објавена во весниците „Нова Македонија“ и „Утрински весник“, како и на WEB страната на Општина Гевгелија www.gevgelija.gov.mk

http://gevgelija.gov.mk/mk/index.php?option=com_content&view=article&id=979:2012-04-03-14-04-15&catid=8:actual&Itemid=1
Back to Top
Partizanska View Drop Down
Newbiе
Newbiе


Joined: 09-Sep-2011
Online Status: Offline
Posts: 0
  Quote Partizanska Quote  Post ReplyReply #47 Posted: 18-Feb-2013 at 18:39
Куќа во ОхридEdited by Partizanska - 18-Feb-2013 at 20:43
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 18-Jun-2011
Location: kicevo
Online Status: Offline
Posts: 6554
  Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #48 Posted: 18-Feb-2013 at 19:34
слика?кај мене не излегува
Back to Top
daci92 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 10-Dec-2012
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 1937
  Quote daci92 Quote  Post ReplyReply #49 Posted: 18-Feb-2013 at 19:53
ниту кај мене
Back to Top
Partizanska View Drop Down
Newbiе
Newbiе


Joined: 09-Sep-2011
Online Status: Offline
Posts: 0
  Quote Partizanska Quote  Post ReplyReply #50 Posted: 18-Feb-2013 at 20:16
Не можам видеото да го поставам, може помош?


Edited by Partizanska - 18-Feb-2013 at 20:16
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 18-Jun-2011
Location: kicevo
Online Status: Offline
Posts: 6554
  Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #51 Posted: 18-Feb-2013 at 20:24
јас правам вака:

делот после знакот v= го копирам и го ставам овде,на пример

uhdj

после тоа се пишува [тубе]uhdj[/тубе] само на латиница,овде е вака само да се види начинот


и нормално она погоре го бришамBack to Top
Partizanska View Drop Down
Newbiе
Newbiе


Joined: 09-Sep-2011
Online Status: Offline
Posts: 0
  Quote Partizanska Quote  Post ReplyReply #52 Posted: 18-Feb-2013 at 20:44
Благодарам, се снајдов
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 01-Sep-2007
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 12453
  Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #53 Posted: 19-Feb-2013 at 00:11
Originally posted by Partizanska

Куќа во Охрид


Освежувачки   Cheers

Ќе се реализира ли проектов?
Back to Top
Partizanska View Drop Down
Newbiе
Newbiе


Joined: 09-Sep-2011
Online Status: Offline
Posts: 0
  Quote Partizanska Quote  Post ReplyReply #54 Posted: 19-Feb-2013 at 17:11
Се надеваме дека финансиите нема да бидат пречка и ќе се реализира куќата како што е испроектирана.
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23-Apr-2013
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 15143
  Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #55 Posted: 07-Jun-2013 at 17:12
Оваа зграда во близина на Млечен ме заинтригира


DSC00845 by george k. 1981, on Flickr
За сè има вторпат
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23-Apr-2013
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 15143
  Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #56 Posted: 26-Nov-2013 at 13:15
спроти американска амбасада, до касарна Илинден


DSC02168 by george k. 1981, on Flickr
За сè има вторпат
Back to Top
Teglarot View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 15-Nov-2012
Location: Skopje
Online Status: Offline
Posts: 569
  Quote Teglarot Quote  Post ReplyReply #57 Posted: 26-Nov-2013 at 13:37
Originally posted by Џоле

спроти американска амбасада, до касарна Илинден


DSC02168 by george k. 1981, on Flickr


Објектов смрди на невиден криминал

Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23-Apr-2013
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 15143
  Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #58 Posted: 18-Feb-2014 at 14:39
Спроти американска амбасада


DSC02906 by george k. 1981, on Flickr


DSC02908 by george k. 1981, on Flickr
За сè има вторпат
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23-Apr-2013
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 15143
  Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #59 Posted: 19-Mar-2014 at 17:21
Не е зграда, но е многу интересна куќа, наречена Куќа Р, добитник на специјално признание од Асоцијација на архитекти на Македонија во 2013 година (заедно со зградата на Боними, Сектрон и Градскиот пазар во Пробиштип).

За сè има вторпат
Back to Top
Џоле View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23-Apr-2013
Location: Скопје
Online Status: Offline
Posts: 15143
  Quote Џоле Quote  Post ReplyReply #60 Posted: 10-Jun-2014 at 18:03
И ова зградиче/куќа ми се виде интересно. Се наоѓа во Карпош, во делот зад Рузвелтова и бул. Партизански одреди (во близина на Геодетскиот завод).

DSC03981 by george k. 1981, on Flickr
За сè има вторпат
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345 57>

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownThis page was generated in 0.438 seconds.

Copyright ©2007 - 2024  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.