![]() |
![]() |
![]() |
Експресен пат Штип - Радовиш |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 222324 |
Author | |
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
Море јас би вовел смртни казни и за фрлен пикавец на земја, мора еднаш да се научиме на ред, со убаво гледаме дека не бидува.
|
|
![]() |
|
The Wild Boy ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jan-2020 Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Чекај малце... од кога па сега план за експресен пат од Радовиш до Струмица? Знам дека претходно се споменуваше но во официјалните планови на власта пред неколку години, овој проект го немаше никаде во тие документи... а сега случајно го најдов ова:
![]() Објавено уште од минатата година: https://vlada.mk/node/25443 Знам дека е невозможно сево ова да се реализира до 2027, и знам дека ова е уште еден лош обид за да им поверуваме. Него ако веќе озбилно се планира изградба на експресен пат од Радовиш до Струмица, тогаш да отвориме нова тема и за овој проект? Имам обележано неколку точки на мапа, како што кажуваше еден од поранешните министри за транспорт каде би одел отприлика тој експресен пат, и обиколницата околу Струмица. |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Првпат се возев по патов, одлично е направен
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
The Wild Boy ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jan-2020 Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Супер фотки! Реков јас убаво дека патов нема никакви проблеми и дека си е милина за возење ако се вози како што треба.
Него модератори, сменете ја иконата. Патот уште пред нова година е завршен, а стои на икона дека се гради. |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() Јас не можам да го сменам тоа, поради технички проблеми на форумов. |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Неможе ни никој друг од модераторите? |
|
![]() |
|
MileX ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: Strumica Online Status: Offline Posts: 19 |
![]() ![]() |
После подолго време секојдневно возење и неколку ситуации на едно исто место ми дојде една идеа која би сакал да ја споделам јавно.
Станува збор за исклучокот Штип југ, каде раскрсницата е на различно ниво од трите правци кои ги опслужува (тие што возеле таму знаат за што станува збор) и се ствара оптичка варка дека возилото кое доаѓа е подалеку одшто всушност е. Тоа елегантно и ефтино може да се реши со правење кружен тек на споменатото место ![]() Дополнително, доколку се има желба би можел да се поврзе и четвртиот патен правец кој води до приватни фирми и се вклучува на патот 100м подолу 'на диво'. Теренот е релативно рамен ![]() Се надевам некој од институциите го следи форумот и ќе му се допадне предлогот ![]() |
|
[url=http://www.userbars.be][img]http://img689.imageshack.us/img689/
|
|
![]() |
|
Théoden ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2018 Location: Р. Македонија Online Status: Offline Posts: 580 |
![]() ![]() |
Не знам зошто кај нас воопшто не се градат кружни текови на раскрсници и клучки на магистрални и регионални патишта. Вакви решенија не се необични ни во нашето соседство. Да не постои некаква законска регулатива која забранува какви поврзувања? Кружниот тек на клучката кај Дреново на новиот експресен пат од Градско е веројатно единствен од ваков тип во Македонија. Еве, можеби со Коце Трајановски како директор на ЈПДП, кој ако ништо друго се покажа како махер за кружни текови во Скопје, ќе почнат да се градат кружни текови и во меѓуградската патна инфраструктура. ![]() Што се однесува до клучката за Штип, првичната иницијатива треба да биде на локално ниво. Централната власт се покажала досега стопати дека штом заврши еден проект потоа повторно не го чепка дури не почне да се распаѓа (а често ни тогаш).
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 222324 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |