![]() |
![]() |
![]() |
Експресен пат Градско - Прилеп |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 262728 |
Author | |
AleksandarTheGreat ![]() Groupie ![]() Joined: 12-Jul-2019 Online Status: Offline Posts: 99 |
![]() ![]() |
Не дека е некое идеално решение, но новиот експресен пат е далеку подобро решение, и мислам дека секој/секогаш ќе го користи наместо стариот пат кој веќе е во катастрофална состојба (возење низ Росоман, тракторите во сезона, дупките низ фаришка клисура итн).
Прво и основно пошто е пократко за 2-3 км, второ затоа што има многу помалку кривини што ќерка ми првиот пат кога стигна кај бабите во Прилеп ме праша „зар стигнавме без да ми се слоши?“. Гужвите и камионите ги има секаде, добро е што ете и ваков експресен пат се направи, а дека одделени две насоки по 3 ленти ќе е најдобро, знаеме сите. Нека не служи подолго, и да се пушти втората делница колку може побрзо. |
|
![]() |
|
FiLo ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 148 |
![]() ![]() |
Во ред, ама кој не го извозел патот, ете го видеото и според видеото можам да напишам каде треба да има испрекината лента за да престигнеш побавно возило без да правиш прекршок и да ризикуваш одземање дозвола.
Таму каде што треба да има испрекината гледано според видеото е: Од 3:45 до 4:07 (знакот што означува дека си на уште 500 метри до клучка) Од 5:00 до 5:30 Од 6:10 до 6:30 Од 7:00 до 7:35 - тука е прав пат преку 1 км, а полна по цел правец Од 9:20 до 9:40 према Дреново кога возиш |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 262728 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |