![]() |
![]() |
![]() |
Откуп на земјиште |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
stefanija ![]() Newbiе ![]() Joined: 26-Feb-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 26-Feb-2013 at 20:22 |
Dali moze nekoj da mi dade sovet za sl. slucaj. 1980 god. kupiv niva vo blizinata na Skopje(von grad) od eden rodnina za odredena suma na pari. Togas napravivme dogovor, no ne ja prefrliv na moe ime. E sega, sakam da ja prevedam na moe ime, od strana na rodninata nema nikakov problem spremen e da potipse kade sto treba. No vo opstina mi rekoa deka treba da se plati odredena suma na pari (nad 1000 evra). Za sto vsusnost se raboti, zosto treba na opstinata da i se plaka? Ve molam ako moze nekoj da mi objasni.
|
|
![]() |
|
stefanija ![]() Newbiе ![]() Joined: 26-Feb-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
I nesto zaboraviv da dodadam, pred 2-3 god napravena e prenamena na zemjisteto od niva vo gradezno.
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Мислам дека би требало уште еднаш подетално да прашаш во општината, од таму се должни да ти објаснат кои документи треба да ги поседуваш и колкав е точниот издаток за секој од нив. Ако ти треба кој било закон од оваа област, би ти ја препорачал интернет-страницата www.pravo.org.mk, тука можеш да ги пронајдеш неопходните документи. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ти благодарам за одговорот, се послужив со законите и веќе ми се разјаснува.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |