![]() |
![]() |
![]() |
Колку чини цврста градба по м2? |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
Marina_007 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() Posted: 15-May-2014 at 08:53 |
Здраво,
Би сакала да Ве прашам дали знаете колку од прилика чини цврста градба по м2? Ние сакаме да градиме поткровје, па ме интересира од прилика за 50-тина квадрати колку би ни било потребно. И која е разликата во цена доколку идете со предузимач или ако сами барате мајстори. Фала Ви однапред. |
|
![]() |
|
+Protagorist ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 3588 |
![]() ![]() |
grubo recheno od 150 evra bez izolacija do 300 evra so izolacija, shto e do majstor ili firma jas bi odel po preporaka taka rechi ako ne mozam da se uveram sam da me uverat drugi deka rabotata kje ja bide za tie pari tajfa si e tajfa, sepak i firma si ima svoi prednosti bar lesno i brzo mozesh da gi prozivash ako ja utnat dodeka so majstor moze da bidne i obratno [1] plus firmata ne samo shto treba da dade pismena garancija tuku i garancijata da ja osigira so nadzor |
|
HaјсилнoтoOpужјe е вo caмитeHac cинaпoвo3pнo co НaдeжВepaЉубoв
|
|
![]() |
|
maci ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 14 |
![]() ![]() |
ако сама ако си купиш матерјал и да си најдеш еден двајца мајстори ќе те фати многу поефтино.разликата е дупло ако не и повеќе.
јас сакав кај мене поткровје 100м2. сам да набавам матерјал и мајстори да ангажирам ме фаќаше 6000 евра карабина,а со фирма над 14000 евра. мајстор дневница му е максимум 1500 ден,и општ работник 800-1000. а фирма само работна рака ми бараше 3000 евра + мој матерјал. |
|
![]() |
|
Marina_007 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 15-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
А, сега нешто слушам дека мора со фирма да оди градењето?
Знаете нешто околу тоа? |
|
![]() |
|
maci ![]() Newbiе ![]() Joined: 09-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 14 |
![]() ![]() |
ако градиш со документ,проект,ти треба фирма.
ако имаш реновирање,санација не ти треба да ти гради фирма. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |