![]() |
![]() |
![]() |
Полициска и противпожарна станица Ѓорче Петров |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() Posted: 31-Jan-2015 at 10:26 |
Ќе се гради нова полициска станица во Ѓорче Петров
![]() Во рок од 14 месеци, Министерството за внатрешни работи планира да изгради нова полициска станица во Ѓорче Петров, на локација во близина на црквата „Св. Петар и Павле“. Објектот ќе има три ката и корисна површина од 3.210 метри квадратни, а покрај простории наменети за полициските службеници, во него ќе бидат сместени и пожарникарите од противпожарната единица во Ѓорче Петров. Како изведувач на градежните работи е избрана фирмата „Промонтинг“ од Скопје, која понудила најниска цена во конкуренција на 12 понуди. За реализација на новата зграда на полициската станица „Ѓорче Петров“ се предвидени 52.024.150 денари или околу 845 илјади евра. Изградбата на новиот објект треба да почне наскоро, ако се земе во предвид дека е комплетирана и неговата проектна документација. На местото на постоечката стара барака на полициската станица во оваа скопска општина, предвидено е да се гради паркиралиште за станарите од околните згради. http://www.build.mk/?p=42854 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
Во рок од 14 месеци, Министерството за внатрешни работи планира да изгради нова полициска станица во Ѓорче Петров, на локација во близина на црквата „Св. Петар и Павле“. Објектот ќе има три ката и корисна површина од 3.210 метри квадратни, а покрај простории наменети за полициските службеници, во него ќе бидат сместени и пожарникарите од противпожарната единица во Ѓорче Петров. Како изведувач на градежните работи е избрана фирмата „Промонтинг“ од Скопје, која понудила најниска цена во конкуренција на 12 понуди.
За реализација на новата зграда на полициската станица „Ѓорче Петров“ се предвидени 52.024.150 денари или околу 845 илјади евра. Изградбата на новиот објект треба да почне наскоро, ако се земе во предвид дека е комплетирана и неговата проектна документација. На местото на постоечката стара барака на полициската станица во оваа скопска општина, предвидено е да се гради паркиралиште за станарите од околните згради. ![]() 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Готова е...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by Џоле - 13-Sep-2016 at 17:12 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
Мене лично ептен ми се допаѓа. Еден од подобрите административни објекти кај нас (ако може да се нарече). Ептен модерно едноставно, како во Холандија.
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
добра идеја со циглата, ама се паѓа во вода кога се меша со малтерисаните ѕидови и линиите на плочите, мене ништо не ми е посебно, пристоен објект, ам аништо посебно, ми личи на станбената зграда веднаш до мојата, направена пред скоро 30 години
кога веќе би бирал цигла, многу повеќе ми се допаѓа тренинг центарот на вардар, ама тоа е веќе вкус |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Фасадата на зградава е уништена со поставени клима-уреди, баш вчера поминував оттука.
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |