Print Page | Close Window

Плоштад Македонска Каменица

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Пешачки зони и паркови
Forum Discription: Плоштади, пешачки улици, паркови, зеленило...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1196
Printed Date: 18-May-2025 at 09:33

Topic: Плоштад Македонска Каменица
Posted By: Makedonij
Subject: Плоштад Македонска Каменица
Date Posted: 19-Feb-2011 at 12:01
Плоштад и во Македонска Каменица

Јужно од новата црква во Македонска Каменица на површина до 2540 квадратни метри ќе се простира новиот плоштад на градот.

Тендерската постапка за изградбата на градскиот плоштад е завршена и е избран најповолниот економски оператор. Фирмата изведувач ќе започне со
градежните работи од месец Април 2011 а проектот е целосно финансиран од
буџетот на општината. По неколку децении постоење на градот, конечно
граѓаните на општината ќе добијат еден современ плоштад по терк на
светските метрополи.

14 Февруари 2011 12:27
http://www.makedonskakamenica.gov.mk</span>

-------------
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Replies:
Posted By: lupo
Date Posted: 19-Feb-2011 at 18:39
Mi se dopaga, a malce mi lici na plostadot vo Avtokomanda

-------------
...kaj si kapelo pak ke si kape...

Date Posted: 20-Feb-2011 at 11:14

-------------

Posted By: zabegan
Date Posted: 20-Feb-2011 at 15:33
ми се допаѓа плоштадов, има убаво поплочување и повеќе содржини, а и фонтаната ми се допаѓа (според мене, таква требаше да има во Скопје, само поголема и пограндиозна)
а единствено што не ми се допаѓа е вишокот зеленило по плоштадот, за толкав простор, доволно е само да е поплочено

Posted By: N23
Date Posted: 20-Feb-2011 at 18:08
Убаво изгледа, само некако не ми личи на плоштад, мн мал отворен простор има, повеќе како катче за шетање, нешто измеѓу плоштад и парк.

Date Posted: 15-Mar-2011 at 16:35
Интересно, денеска забелижив дека, го тргнале проектот од општинската мрежна страна ?? Question

-------------

Posted By: lslcrew
Date Posted: 31-Mar-2011 at 16:53

http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/24514-Ivanov-postavi-kamen-temelnik-na-noviot-plostad-vo-Makedonska-Kamenica - Иванов постави камен-темелник на новиот плоштад во Македонска Каменица

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов во Македонска Каменица го постави камен-темелникот на новиот плоштад кој ќе се гради во наредниве месеци на површина од 2.540 метри квадратни.

kamenica-500

Обраќајќи им се на присутните, Иванов ја истакна заложбата на Владата и ресорните министерства за развој и на помалите општини во Македонија за што, како што рече, секако добар пример е изградбата на спортската сала која за 40-ина дена треба да биде предадена во употреба.

- Плоштадот на кој камен-темелникот го поставуваме денеска се наоѓа јужно од новата црква „Преображение на Пресвета Богородица“. Плоштадот ќе биде поплочен со камен и гранитни плочки, со трибина за седење на 200 лица, мала летна сцена за идните културни настани, рече Иванов.

Ова е најголемата капитална инвестиција во општина Македонска Каменица последниве години за што од буџетот на општината и рудникот „Саса“ ќе бидат финансирани 18 милиони денари.

-Изградбата на градскиот плоштад ќе биде со летна сцена, урбана опрема и фонтана, истакна градоначалникот на Македонска Каменица Дарко Митевски.

Тој истакна дека со оваа и со сите претходни инвестиции, како и со оние што следуваат, општината ќе биде фискално и финансиски стабилна, со што се враќа сјајот во Македонска Каменица.

Камен-темелникот го освети митрополитот брегалнички г. Иларион во сослужение со црквенослужители од Брегалничката епархија, а истиот ќе биде пуштен во употреба на 28 - ми август на големиот христијански празник Голема Богородица.http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/24514-Ivanov-postavi-kamen-temelnik-na-noviot-plostad-vo-Makedonska-Kamenica

Date Posted: 31-Mar-2011 at 17:05
Previous

-------------

Posted By: bojanbole
Date Posted: 01-Apr-2011 at 13:17
fino skromno simpaticno
treba da se gradi nesto i tamu i vo drugite gradovi, za da ne migriraat site vo skopje

Posted By: shyes
Date Posted: 01-Apr-2011 at 21:46
Originally posted by zabegan

а единствено што не ми се допаѓа е вишокот зеленило по плоштадот, за толкав простор, доволно е само да е поплочено

хехе, бас мене тоа најмногу ми се допаѓа.

Инаку по мое супер изведено и практично. Ми личи малку на тој плоштадот што се грди во Скопје, незнам во која населба беше но има слична фонтана. Само еден мал негативен аспект, ми е шарата на поплучувањето, ко да е малку многу едноставна, но не е нешто толку многу па да го наруши изгледот на плоштадот.

Posted By: krale
Date Posted: 03-Apr-2011 at 09:49
Плоштадот е одличен, тоа што е несоодветно решено е паркингот. Ако добро пребројав предвиделе *дури* 15 паркинг места, што е смешно. Кога ќе се научат да планираат инфраструктурно за објектите или во овој случај плоштадите што ги планираат. Па замислете кога, на пример, ќе има свадба во црквата - каде ќе одат сите тие коли???

Posted By: kultuzin
Date Posted: 15-Jul-2011 at 10:57
Во Каменица интензивно се работи на изградба на нов градски плоштад, финансиран од буџетот на Општината. Свеченото пуштање е најавено за  Денот на рударите, 28-ми август.

http://www.time.mk/read/NONE/547b567953/index.html

Date Posted: 02-Sep-2011 at 09:34

-------------

Posted By: StreetStruck
Date Posted: 02-Sep-2011 at 10:51
Знае некој како ќе се вика плоштадот?

-------------
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански

Posted By: fichot
Date Posted: 03-Sep-2011 at 02:39
Originally posted by bojanbole

fino skromno simpaticno
treba da se gradi nesto i tamu i vo drugite gradovi, za da ne migriraat site vo skopje

Првпат слушам некој да мигрира ради плоштад/фонтана.

Иначе фино делува фонтаната. Би сакал и денски фотки да видам... пууу... никад не сум бил Каменица.. срамота.   

-------------

Date Posted: 12-Apr-2012 at 21:12

-------------

Date Posted: 22-Jan-2013 at 12:26

-------------

Date Posted: 22-Jan-2013 at 12:27
Овај проект е завршен.