Print Page | Close Window

Скопје 1963 (Кале)

Printed From: build.mk
Category: Останати теми
Forum Name: Скопје
Forum Discription:
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1064
Printed Date: 05-Dec-2022 at 06:20


Topic: Скопје 1963 (Кале)
Posted By: medo
Subject: Скопје 1963 (Кале)
Date Posted: 16-Sep-2010 at 11:08
Серијал фотографии од Скопје по земјотресот во 1963 година.
Фотографиите се превземени со љубезност на проф. Аброзиј (prof. Ambraseys) и ИЗИИС, а се придонес кон 14-та европска конференцијата за земјотресно инженерство одржана од 30 Август до 3 септември 2010 во Охрид.


1. Кале во отоманскиот период


2. Кале во 1910 година


3. Кале во 1929 година


4. Кале во 1960 година


5. Кале во 1963 година по земјотресот


6. Кале во 1963 година по земјотресот


7. Колапс на дел од потпорните ѕидини на Кале


8. Музејот на Кале


9. Музејот на Кале


10. Влезот на Кале
Replies:
Posted By: Zelenikovo
Date Posted: 25-Jul-2020 at 16:07

http://tourguide.com.mk/item/fortress-kale-skopje/ - тука негде и некогаш


Print Page | Close Window