Print Page | Close Window

Гредоред

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Изградба и ентериери
Forum Discription: Совети, искуства, едукација, проекти...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1181
Printed Date: 20-Feb-2019 at 00:04


Topic: Гредоред
Posted By: vlatce07
Subject: Гредоред
Date Posted: 27-Jan-2011 at 12:27
Што мислите за градење поткровје со гредоред. Бидејќи немам плоча а сакам да градам, мислам дека е поедноставно а и немора да се руши стариот таван. Само незанм колку е статички сигурно.Replies:
Posted By: Zelenikovo
Date Posted: 30-Nov-2017 at 14:21

http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/uredjenje-%C5%BEivotnog-prostora/potkrovlja/konstrukcija-za-potkrovlje-na-karatavan - http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/uredjenje-%C5%BEivotnog-prostora/potkrovlja/konstrukcija-za-potkrovlje-na-karatavan

претпоставувам за ваква интервенција статиката е проблем само ако столбовите на куќата немаат косници или дрвото е изедено, а под претпоставка дека имаш стандардни столбови на постојната конструкција не би требало каратаванот да ти падне утре на глава, но дали уќата ќе издржи земјотрес тоа е друга ... [ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=337&PID=13517#13517 - 1 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=490&PID=222975#222975 - 2 ][ http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1734&PID=134708#134708 - 3 ] ... работа и конечно проект на градежен конструктор и качена тајфа на чатија ...

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=335&PID=25072#25072 - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=335&PID=25072#25072

http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2936 - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2936Print Page | Close Window