Најдобар прoект во претходните 5 год
Printed From: build.mk
Category: Останати теми
Forum Name: Останати теми
Forum Discription:
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1268
Printed Date: 18-Jul-2025 at 12:02
Topic: Најдобар прoект во претходните 5 год
Posted By: UrbanFreak
Subject: Најдобар прoект во претходните 5 год
Date Posted: 06-Apr-2011 at 14:44
Еве ја долго посакуваната анкета за најдобар проект. Ако сум пропуштил нешто кликнете останато и образложете.
|
Replies:
Date Posted: 06-Apr-2011 at 14:45
Јас гласав за Обиколницата, поради обемноста на зафатот, нејзиното идно значење за развојот на градот и воопшто поврзувањето на патните коридори, растоварувањето на транзитниот камионски сообраќај и сл.
|
Posted By: lslcrew
Date Posted: 06-Apr-2011 at 14:48
ne gledam prichina nekoj avtopat da go glasame tuka, vrska nema so drugive proekti. Jas bi go trgnal, pa kako sakate.za obikolnicata mislam.
|
Posted By: Mobile
Date Posted: 06-Apr-2011 at 14:48
зошто е толку тешко да се има 2 паралелни нишки ?
најдобар проект во последниве 5 години и најлош проект во последниве 5 години
ИЛИ
Најлош и најнеиздржан проект и Најдобар и најиздржан проект
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 14:55
Originally posted by lslcrew
ne gledam prichina nekoj avtopat da go glasame tuka, vrska nema so drugive proekti. Jas bi go trgnal, pa kako sakate.za obikolnicata mislam.
|
ПА сепак има огромно значење за Скопје, и воопшто за Македонија. Но доколку така сметате слободно тргнете го, но како оди измена за анкета, и како да си го сменам гласот?
|
Posted By: pbanks
Date Posted: 06-Apr-2011 at 14:56
И во другата нишка ја имаме подземната улица, мислам дека треба да стои.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 14:57
па ако имаме изјаснување про и контра, би требало предмет на изјаснување да бидат истите проекти (ставки), без оглед кои се
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:03
Originally posted by Mobile
па ако имаме изјаснување про и контра, би требало предмет на изјаснување да бидат истите проекти (ставки), без оглед кои се |
Е добро де повеќето се исти, ако ти фали некој кликни на останато и напиши за кој мислиш.
|
Posted By: lslcrew
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:06
Редно е да се внесат и двата најдобри Стадионот и Аеродромот. Без конкуренција.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:07
Аууу да, ненамерно ги пропуштив стадионот и Аеродромот . Ако има начит исправете и додадете ги, ако не отворете нова анкета оваа бришете ја.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:10
не е така, ако испитуваш јавно мислење ... ајде више кога техничките услови не овозможуват скала од 1-5 колку се согласуваш а колку не со тврдењето.. и кога веќе се сложивме за какви такви паралелни нишки (по мене недопрецизирани терминолошки), барем самото прашање и опции да бидат запазени.
нејсе, неможам веќе да рушам ѕид со глава. Мислам дека укажав на некои работи за да се подобрат, ако не ви се прифаќа, нека ви биде.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:20
@mobile, ова не е званична анкета за испитување на јавно мислење. Секој член на форумов има право да си отвори своја нишка и да постави анкета. Ако не ти се допаѓа, бујрум отвори. Јас вака мислев дека треба и ја отворив, иако гледам сум ги пропуштил стадионот и аеродромот, кои секако би ми биле едни од фаворитите.
|
Posted By: my Macedonia
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:21
Kade e stadionot? Lugje pred da glasame, najprvo treba da resime kolu i koj proekti kje gi stavime na glasanje...sto e ova? nema red.... moj predlog e da diskutirame koj proekti da gi glasime osobeno da sobereme proekti a potoa da glasame?? admins aj prezemate nesto...
-------------
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:25
Originally posted by my Macedonia
Kade e stadionot? Lugje pred da glasame, najprvo treba da resime kolu i koj proekti kje gi stavime na glasanje...sto e ova? nema red.... moj predlog e da diskutirame koj proekti da gi glasime osobeno da sobereme proekti a potoa da glasame?? admins aj prezemate nesto...
|
неможе да ви фатиме крај 
во право си, но дај не се возбудувајте волку ако нишкава не ви е логична, игнорирајте ја.
а токму по рецептот кој го предложи кој се сложувам дека е правилен ќе направиме убави анкети понатаму, но малку да се олабави работава инаку многу тешко одат дискусиите.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:27
Луѓе, искрено не очекував ваква наелектризирана реакција. По поплаките дека нема ваква нишка јас превземамв иницијатива и ја отворив. ММ, мобиле, забеган навистина не ве разбирам. Ок не е перфектна анкетата, не е научно издражана, не се ни останатите, но освен што сите мрчите за билд во последно време не гледам никаква проактивност.
Во лавинава деструктивност и тролови на форумов, очекував од стари форумаши барем да помогнат во враќањето на реномето на форумов.
|
Posted By: my Macedonia
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:31
Urban Freak te razbiram, ama stvarno nesto logicno kje bese ako kje pisese vo maena da sobirame idei za objekti a potoa glasanje.
-------------
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:31
Originally posted by my Macedonia
|
неможе да ви фатиме крај 
во право си, но дај не се возбудувајте волку ако нишкава не ви е логична, игнорирајте ја.
а токму по рецептот кој го предложи кој се сложувам дека е правилен ќе
направиме убави анкети понатаму, но малку да се олабави работава инаку
многу тешко одат дискусиите.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:40
Urban
добро бе друже, ама фората е што јас ова не го перципирам како истресено од ракав, туку да направиме нешто издржано, на што па и ќе можеме да се повикуваме. Што има лошо во тоа? Предлозите ми се да се направи нешто функционално и корисно, да не биде, колку да се има, а истото не значи ништо.
Инаку сигурен сум дека има тука поискусни членови, и поупатени кои би можеле да го реализираат поол-ов ако сакаат. Јас со моите мислења придонесов и ќе придонесам ако сметам дека можам.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:42
Originally posted by pbanks
неможе да ви фатиме крај 
а токму по рецептот кој го предложи кој се сложувам дека е правилен ќе
направиме убави анкети понатаму, но малку да се олабави работава инаку
многу тешко одат дискусиите.
|
Возбудата е позитивна и покажува дека има интерес, не треба да се игнорира.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 15:48

Мобиле не ми е јасна советодавнава улога.
Значи се сложувам со тебе и еве слободно отвори една асална нишка каде како што треба ова ќе го поминеме и сите ќе придонесеме колку можеме.
Еве два добир примера за вакво нешто
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=841 - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=841
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=842 - http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=842
Значи не чекајте модераторите да го отворат ова, сепак ова е форум и идејата е сите да партиципираат. И онака имаме полни раце работа.
|
Date Posted: 06-Apr-2011 at 16:22
советодавната улога се вика имање мислење или креативно размислување, како да се направат нештата подобри и пофункционални од тоа што биле претходно.
Ми сметаше тоа тој што отворил негативно настроена нишка (плукачка) не бил толку мангуп да направи и позитивистички настроена нишка, за истите предмети (малодушност и пристрасност). Ако од сите инаку јаки форумџии, дојде ред некој со 10ина поста да отвора нови корегирани нишки... ама и тоа ќе го имам на ум и согласно времето на располагање, можеби и ќе се потрудам
|
|