Print Page | Close Window

Од Регионот - Тунел под Босфор во Истанбул

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Градска инфраструктура
Forum Discription: Улици, булевари, сигнализација, јавен превоз...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1638
Printed Date: 01-Jul-2022 at 02:06


Topic: Од Регионот - Тунел под Босфор во Истанбул
Posted By: Portal
Subject: Од Регионот - Тунел под Босфор во Истанбул
Date Posted: 19-Apr-2012 at 11:24
Mega proekt Podvoden Tunel na Bosfor koj ke go povrzuva Evropskiot i Aziskiot kontinent.
http://www.youtube.com/watch?v=PHCqUkAtOJI&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=PHCqUkAtOJI&feature=related
videovo e na Turski
 
http://www.iaeng.org/publication/WCE2008/WCE2008_pp1268-1272.pdf - http://www.iaeng.org/publication/WCE2008/WCE2008_pp1268-1272.pdf
 
 Replies:
Posted By: Cloverstack
Date Posted: 19-Apr-2012 at 23:40
Овој тунел е чисто железнички нели? Некаде имавме дискутирано за тој проект. Ако е тој истиот, да ги побараме старите постови и да ја префрлиме нишкава во субфорумот за железница...Print Page | Close Window