Print Page | Close Window

Макетарство, моделарство, колекционерство и сл.

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Воздухопловство
Forum Discription: Аеродроми, авиосообраќај...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1646
Printed Date: 26-Jun-2022 at 00:25


Topic: Макетарство, моделарство, колекционерство и сл.
Posted By: firefox
Subject: Макетарство, моделарство, колекционерство и сл.
Date Posted: 02-May-2012 at 15:27
Иако на страницата "http://www.avijacija.com.mk/" односно форумот при оваа страница оваа област е покриена и верувам дека повеќето членови на build.mk - воздухопловство се членови и на avijacija.com.mk, сепак го иницирав топиков затоа што верувам дека можеби има некој што се бави со некое од хобијата од областа на воздухопловството, а не е толку активен, па би можел тука да сподели дел од своите активности, постигнувања, видувања за нивото на развиеност на овие хобија во Македонија и сл.

Еве како информација за заинтересираните - на 5 Мај 2012 (Сабота) од 10 часот (доколку не се смени нешто во меѓувреме заради временски непогоди и сл.), на спортскиот аеродром Стенковец ќе се оддржи една дружба меѓу моделарите и макетарите - Моделарски собир 2012, па сите заинтересирани ќе можат директно да се запознаат или да учествуваат во овој настан!

Поздрав!  Replies:
Posted By: Denko
Date Posted: 05-Jun-2012 at 00:25
Hamburg go imd najgolemiot miniaturen aerodrom vo svetot.
Ovoj proekt cini 3,5 milioni evra.

http://www.youtube.com/watch?v=LGEFyi3xvik&feature=relatedPrint Page | Close Window