Print Page | Close Window

Рашнов, Романија

Printed From: build.mk
Category: Останати теми
Forum Name: Патеписи
Forum Discription: Патеписи од Македонија и светот
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1693
Printed Date: 15-Jul-2020 at 02:09


Topic: Рашнов, Романија
Posted By: BOJAN
Subject: Рашнов, Романија
Date Posted: 24-Jun-2012 at 21:08
Рашнов е мал град од 15.000 жители што се наоѓа на 15 километри оддалеченост од Брашов. Со меѓуградски автобус што сообраќа на секој саат може да се стигне во градов, а меѓу туристите е популарен и поради тоа што се наоѓа на половина пат помеѓу Брашов и Бран.


Црквата во центарот на Рашнов:Replies:
Posted By: BOJAN
Date Posted: 24-Jun-2012 at 21:16
Градот Синаија е познат по средновековната тврдина која е сместена над самиот град. Како и останатите утврдувања во Трансилванија и Валахија, целта на нејзината изградба пред неколку векови била одбрана од непријателски воени напади:
Posted By: BOJAN
Date Posted: 24-Jun-2012 at 21:20
Панорамски поглед од тврдината кон Рашнов:

Рашнов заедно со најпознатите знаменитости(со исклучок на пештерата што е пооддалечена од градот), може да се разгледа за 5-6 саати.


Posted By: Ines
Date Posted: 03-Oct-2012 at 11:26
ме бендисува местовооPrint Page | Close Window