Print Page | Close Window

Волонтери за ADB-S ресивери од FlightRadar24

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Воздухопловство
Forum Discription: Аеродроми, авиосообраќај...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=2234
Printed Date: 02-Dec-2022 at 20:16


Topic: Волонтери за ADB-S ресивери од FlightRadar24
Posted By: avijacijamk
Subject: Волонтери за ADB-S ресивери од FlightRadar24
Date Posted: 17-Mar-2013 at 16:13
Сигурно многумина од вас ја знаат страницата http://www.flightradar24.com кај што може да се следат во живо летовите низ целиот свет. FlightRadar моментално нуди бесплатни ADB-S ресивери на нивна сметка и на нивен трошок да ги достават низ целиот свет а во замена за тоа тие треба да бидат поставени и да биде овозможено 24/7 да емитуваат податоци и примаат податоци. На страницата има поставено локации кои ним им се во предност но не е исклчено да се аплицира и за било која друга локација. Јас имам пријател кој веќе доби ваков ресивер и е во Охрид и моментално покривањето таму е пополнето. Доколку има некој кој е заинтересиран да аплицира за ова и е во регионот на Скопје или било каде во државата, посетете го линкот каде детално е објаснето што како. Јас сакав да аплицирам но бидејќи не живеам во куќа (што е идеално за ова) не аплицирав.

http://www.flightradar24.com/free-ads-b-equipmentPrint Page | Close Window