Print Page | Close Window

Парк Гиновци

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Пешачки зони и паркови
Forum Discription: Плоштади, пешачки улици, паркови, зеленило...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3188
Printed Date: 20-May-2019 at 21:37


Topic: Парк Гиновци
Posted By: Џоле
Subject: Парк Гиновци
Date Posted: 11-Jun-2015 at 09:59
Комплексот се наоѓа на магистралниот пат Скопје - Крива Паланка - Ќустендил. Парк - Гиновци е одалечен 80 км од Скопје, а од Ќустендил 60 км. Комплексот вклучува прекрасна природа, езерце, зоолошка градина, детско игралиште, бунгалови за престој или преноќување.  Цените се нормални (кафански цени во Скопје), храната е вкусна. Има огромни гужви, па ако се решите да го посетите, гледајте да си резервирате претходно за да добиете добро место покрај езерцето. Јас го посетив во неделата, кога одевме накај Кратово, но дури денес се сетив да објавам неколку фотографии за да добиете претстава за што станува збор. Јас лично сум пријатно изненаден од местенцево, а во тој дел од земјава има уште неколку етно села кои треба да се посетат.

https://flic.kr/p/ucQyv3"> https://flic.kr/p/ucQyv3 - DSC09000 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/uu1nYu"> https://flic.kr/p/uu1nYu - DSC09001 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

-------------
За сè има вторпатReplies:
Posted By: Џоле
Date Posted: 11-Jun-2015 at 10:01
https://flic.kr/p/txAZCP"> https://flic.kr/p/txAZCP - DSC08953 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/txAWD2"> https://flic.kr/p/txAWD2 - DSC08954 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucZCyX"> https://flic.kr/p/ucZCyX - DSC08955 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucRVeY"> https://flic.kr/p/ucRVeY - DSC08958 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucRuD3"> https://flic.kr/p/ucRuD3 - DSC08959 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucRs31"> https://flic.kr/p/ucRs31 - DSC08960 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 11-Jun-2015 at 10:03
https://flic.kr/p/txqyi1"> https://flic.kr/p/txqyi1 - DSC08961 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/txADXg"> https://flic.kr/p/txADXg - DSC08962 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/uurKuD"> https://flic.kr/p/uurKuD - DSC08964 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/uu29QU"> https://flic.kr/p/uu29QU - DSC08963 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/us7HF9"> https://flic.kr/p/us7HF9 - DSC08966 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/uurEdr"> https://flic.kr/p/uurEdr - DSC08968 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucRtSL"> https://flic.kr/p/ucRtSL - DSC08970 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 11-Jun-2015 at 10:05
https://flic.kr/p/uu1tds"> https://flic.kr/p/uu1tds - DSC08993 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucRkhQ"> https://flic.kr/p/ucRkhQ - DSC08973 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/uu1Hws"> https://flic.kr/p/uu1Hws - DSC08975 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucR495"> https://flic.kr/p/ucR495 - DSC08971 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucR1ku"> https://flic.kr/p/ucR1ku - DSC08972 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/txq4N5"> https://flic.kr/p/txq4N5 - DSC08974 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 11-Jun-2015 at 10:06
https://flic.kr/p/txpYoh"> https://flic.kr/p/txpYoh - DSC08976 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/ucQKLj"> https://flic.kr/p/ucQKLj - DSC08977 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/uurdwB"> https://flic.kr/p/uurdwB - DSC08979 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/txpPxG"> https://flic.kr/p/txpPxG - DSC08980 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

https://flic.kr/p/us6ZJo"> https://flic.kr/p/us6ZJo - DSC09014 by https://www.flickr.com/photos/84288284@N02/ - george k. 1981 , on Flickr

-------------
За сè има вторпат


Posted By: kultuzin
Date Posted: 11-Jun-2015 at 10:57
Го знам местото вака од интернет. Убаво е да се слушне искуство од прва рака. Мотивација плус за да се посети.


Posted By: Zelenikovo
Date Posted: 04-Nov-2017 at 00:32

Езерцето е порибено, или ет само за веслање кајаци кајчина ...

дали имаат кампинг простор или дали е дозволено логорување во околина ...

ова е веројатно кренато преку ИПАРД-от за рурален рибник, со ресторан и мини домашна золошка, чинам по овој основ максимум можеше да се подигнат 500к евра ...Print Page | Close Window