Print Page | Close Window

Мојата куќа

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Изградба и ентериери
Forum Discription: Совети, искуства, едукација, проекти...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3345
Printed Date: 24-Sep-2020 at 15:20


Topic: Мојата куќа
Posted By: Влатко
Subject: Мојата куќа
Date Posted: 01-Aug-2016 at 08:53
Овде би сакал да ги поставам сликите од мојата куќа, етапно како се градеше па се до денешната фаза. Инаку проектот си го направив сам, градењето исто така, за време на викенди, сам со уште неколку луѓе и за прв пат повикав мајстори кога требаше да се постави лимениот покрив. Градбата ја започнав при крајот на сега веќе далечната 2007, поточно на самиот крај во ноември околчував и обележував а во јануари 2008 почнав со копање на темелите. На 8 септември 2013 година се вселив. Бидејќи во моментов имам само слика од денешната состојба, ќе ја прикачам,понатаму продолжувам етапно.....

Всушност и овие слики не се баш тазе ами од пред 8-9 месеци кога ставав фасада:

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20151212_102909_zpsrbgf19hk.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20151206_102330_zpsgvnibbgs.jpg.html">


и дворчето:

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20150620_154245_zpsa0rwbqez.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20150620_153859_zpsmxaj4q2q.jpg.html">Replies:
Posted By: pbanks
Date Posted: 01-Aug-2016 at 11:58


Колку те чинеше квадрат ако не е тајна, со оглед дека сам си ја градел?


Posted By: BOJAN
Date Posted: 01-Aug-2016 at 16:48
Влатко, добредојде на форумов. Со големо нетрпение ги очекувам твоите фотографии и објаснувања по фази на твоите достигнувања и маки . Има многу заинтересирани форумаши за издигање на куќа, па многу е веројатно дека ќе им помогнеш со твоите постови.


Posted By: Влатко
Date Posted: 03-Aug-2016 at 09:41
Originally posted by pbanks

Колку те чинеше квадрат ако не е тајна, со оглед дека сам си ја градел?

не би можел да кажам по квадрат а можеби ни комплетната цена иако водев прилично уредна документација. Плацот бил во посед на повеќе мои предци, што значи дека тоа ме чинело 0 денари. До карабина чинеше околу 25000 евра и уште околу 10000 за внатрешноста. Тоа се онака груби пресметки.


Posted By: Влатко
Date Posted: 03-Aug-2016 at 09:43
Originally posted by BOJAN

Влатко, добредојде на форумов. Со големо нетрпение ги очекувам твоите фотографии и објаснувања по фази на твоите достигнувања и маки . Има многу заинтересирани форумаши за издигање на куќа, па многу е веројатно дека ќе им помогнеш со твоите постови.
Да секако дека некој ќе си најде нешто од помош а за мене оваа тема ќе биде како база на фотографии за куќата. Ќе биде интересно да споделиме и искуства за она каде можеби сум погрешил а каде сум направил добро...од утре почнувам да ставам слики.


Posted By: Џоле
Date Posted: 03-Aug-2016 at 11:38
Добредојде, Влатко.

Ќе се пофалам дека сум пиел пиво со тебе во твојот двор

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Влатко
Date Posted: 03-Aug-2016 at 12:18
Благодарам Џоле, ти секако запознаен си со мојата куќа и пивцето кое го пиеме во двор


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:36
Здраво дечки,

малку се одолговлечи мојот старт но со причина бидејќи одев на терен во Стајковци во помош на настраданите.....како и да е еве почнувам. Значи најпрвин прелиминарите нацрти и планови (летото 2007мата) како се тоа би изгледало отприлика:


http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7150001_zpseirtfrhg.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7150003_zpsnb1qtebb.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7150004_zpszrq7lges.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/ih_zpswrwrwglo.jpg.html">
Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:38
па малку компјутерска техника

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA210010_zpskk7ajusv.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:40
па како тоа би изгледало пластично

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC180002_zpseskvgtrn.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC180008_zpslxe11ceo.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC180014_zpsz2ep7pel.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC180007_zpse3hg6bgy.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:42
и во жешкото лето 2007мо, проспекција на терен

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA070020_zpsud4niijz.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA070022_zpspb4jeu33.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA070023_zpsdqh9dgog.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA070024_zpsulfvaont.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA070025_zps2ogf6gry.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:44
Секако овде се чудиме како ќе изградиме куќа на 220м2 и притоа поделена за мене и сопругата (во тој момент девојка) на една половина и сестра ми и зет ми на другата???


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:45
Ноември и Декември 2007, студено и тешко но огромен ентузијазам

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC010003_zpswpagu9ra.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC010006_zpsiigwjqus.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC010017_zpszcxabb0j.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC020005_zpsstwyq74u.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:47
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC090015_zps9rpw0uz2.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC090009_zpsdgvodbgd.jpg.html">Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:47
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC080009_zpsoavpsq2v.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC080007_zps3inshbt4.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC080006_zpsy5xv26ne.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC080005_zpspyjfrdgv.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:49

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC080002_zpse7ualr86.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB300032_zpslv6svmvu.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB300031_zpsohsvhzxh.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:50
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB240026_zpscihf9mwu.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB240023_zpsm4wr1np3.jpg.html">Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:52
и првиот темел

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB250008_zpsui9xcobk.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB250016_zpsh0tvyura.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 11-Aug-2016 at 12:54
Значи тоа би било од сега веќе далечната 2007, од утре ќе одиме со 2008 ____


Posted By: phenomenon
Date Posted: 11-Aug-2016 at 17:44
Со здравје да си седиш во куќата, Влатко.

Си се измачил и ти и семејството, зашто кој не градел куќа не знае што е мака.

Од сликиве гледам еден многу голем проблем, кој претежно може да се сретне во многу села и населби источно од Скопје, додека на другите места истото сум го забележал во многу ретки случаи, претежно кај викендици.

Имено, тоа е изградба на куќа на плац кој има сосема хоризонтална површина. Куќа се гради на косина, бидејќи кога ќе има обилни дождови или големи снегови, да не ти се задржува водата и заезерува плацот, туку водата веднаш да истекува по природен пад.

-------------
開始されていないだけの戦いが失われ、


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:35
Благодарам phenomenon......можеби на сликиве не се гледа ама точно позицијата на нашата улица е со благо надолниште и никогаш не се задржува вода. Дури тоа го сметам за предност. И сите куќи надолу се на некој начин каскадно распоредени. Баш може да направам и некоја фотка.


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:43
Одиме понатаму. Бидејќи денес ми е последен ден на работа пред одмор и нема да ставам слики во наредните две седмици, еве ја првата половина на 2008ма.

Јануари - Јуни 2008:

бетонирање на темелите (темелите се 70х50 отприлика и се по должина на целата градба).

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0683_zpsele7ph1s.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0679_zpshl2nsd0c.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0682_zpslzniqfbj.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0678_zpsirb4o3p1.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:44
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0689_zps4xkcrorb.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0691_zpsyxe4izjk.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:46
п.с. нека не ве бунат датумите на некои слики, не беше наместен апаратот

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P3020004_zpsdxr8x0fg.jpg.html">

и првиот ред бетонски цигли

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P3020009_zpsalihr6ux.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P3020010_zpsb8zriwqy.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:47
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P3020014_zpssenq4xw4.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P3020028_zps3mz6kzra.jpg.html">

бетонски затеги по должина и ширина на објектот

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P3020018_zpsvcp6c3gs.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P3090002_zpsgtkkau2i.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P3090005_zpszymcllkf.jpg.html">Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:51
малку поодмината фаза полукруг од подрум

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4060008_zpso13d8sro.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4060009_zps9jouibvw.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5040001_zpsumeqp9f4.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5040002_zps6u12iamw.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5040003_zpsiancy0sz.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:53
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5170006_zpsunrbdqvv.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5170005_zpsnkzsangl.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5170009_zps6rarnbqx.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5170010_zpstb2ryfjp.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:54
изолација

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4060010_zpsasgwoni9.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4060012_zpsymve1jsr.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4060015_zpsrhgepog9.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:55
некоја перспектива

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4130031_zpsxytexznz.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 07:59
еден ден успеав да се качам на нефункционалната тераса на комшијата позади мене и ги направив овие панорамски фотки

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5310001_zpsi5pqdj2n.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5310002_zpsdwfgn5zl.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5310005_zpsrhdtx8bs.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5310006_zpsa4oqybur.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 08:01
еве ме и мене во акција, некој се решил да ме слика (бидејќи најчесто фото документацијата ја водев јас)

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5310015_zpsdhhxmnpt.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080041_zpsnzoasnbw.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 08:03
предната влезна партија, исто така полукружна

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0275_zpstshzilbg.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0277_zpsq0mbytyv.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0282_zpsdpeoodty.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080047_zpsarv4tnli.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 08:04
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080055_zpsrs9i4khw.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080056_zpso7riwrmi.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080057_zpsfmu9ttgg.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080058_zpstvz2iien.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 08:05
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080070_zps34no0nbk.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080072_zpsdldowqwj.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080072_zpsdldowqwj.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6080077_zpsgwjkw1in.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 08:07
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220007_zps6hmm2z6b.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220013_zpstfyyx9li.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220014_zpsmqjhu9jf.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220036_zpsc8gpymlu.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220054_zpsyuufad75.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 08:10
првата АБ плоча, првата половина и подрумските подови

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220073_zpsszvarbc9.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220107_zpsbkgvtii4.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220119_zpshhjh6r8g.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6220120_zps1wdw0onw.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Aug-2016 at 08:11
епа дечки тоа би било за сега, се читаме за 2 седмици со Јули - Декември 2008


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:26
Ок, годишниот одмор заврши па да продолжиме

Јули - Декември 2008:

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7100017_zpsq6eroz1l.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7100024_zpsj51ixkiz.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7100022_zpsbhlicbdy.jpg.html">Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:27
Шалување на вториот дел од првата плоча

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8130004_zpscumbjift.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8130015_zpsnsrk5fsx.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8130010_zpsagsbu6ss.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8220003_zpspznxmmw9.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:29
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8230029_zpstwcixb5g.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8230027_zpsszkartqn.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8220013_zpsloluywac.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8220007_zpsw6gcvdrs.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:30
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8230043_zpsetshvge6.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8240051_zps8cdmqhpy.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8240056_zpsbpankpm8.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:32
Бетонирање на вториот дел од првата плоча:

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8260030_zps0eeohqxb.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8260026_zpsm6ig25ze.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8260038_zpshazz0dph.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8260045_zpsrnroore4.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8260047_zpssgbftjvl.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:34
Првите АБ столбови:

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9050003_zpsrfde82cs.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9050004_zpsyxtlrboh.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9050012_zps2bennzun.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9070001_zpsjekfnyk5.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9070014_zpsrjk13jun.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:36
и готов производ

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9080004_zpsz7uxblpj.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9080008_zps8qhaqwff.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9080019_zpsdfy0sxyl.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P9100004_zpsgeqqmycq.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/2_zps2mpyrwcv.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:39
прво ѕидање кај влезната партија со гитер тули

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0030_zpsu5qti5ga.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0032_zpsdclwigh5.jpg.html">

скалите

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA260004_zpsifhqqnev.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA260019_zps6dgm7tzw.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:41
останата ѕидарија на првиот спрат

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0264_zps1yxm1oof.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0266_zpsgiq5hwdp.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0265_zpslmzyzw4y.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0049_zpsubomd49i.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:43
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA260016_zpsdpiirqdb.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA260028_zpswyzgeuj8.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0261_zpsflhvo1cd.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0281_zpseudbgs4r.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:44
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC060018_zpsigooxr9n.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC060015_zpsl930iqv8.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PC060011_zpsrbaddgqy.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB160005_zps13ktabmd.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB160008_zpsh2lv6cbo.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:45
а еве ме и мене во работна униформа

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB160016_zpswtzavztd.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PB160010_zpswzzksqqi.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 29-Aug-2016 at 09:50
тоа би било за периодот од јули 2008 до декември 2008. Наредниот дел јануари 2009 - јуни 2009. До тогаш поздрав за сите !!!


Posted By: pbanks
Date Posted: 29-Aug-2016 at 17:35
  Cheers


Posted By: kliment
Date Posted: 29-Aug-2016 at 18:46
Секоја чест!

На што се должи изборот на цигли, долниот дел сива а спратот црвена? Имаат некој поинакви својства во однос на изолација или?


Posted By: pbanks
Date Posted: 29-Aug-2016 at 19:51
Originally posted by Влатко

Originally posted by pbanks

Колку те чинеше квадрат ако не е тајна, со оглед дека сам си ја градел?

не би можел да кажам по квадрат а можеби ни комплетната цена иако водев прилично уредна документација. Плацот бил во посед на повеќе мои предци, што значи дека тоа ме чинело 0 денари. До карабина чинеше околу 25000 евра и уште околу 10000 за внатрешноста. Тоа се онака груби пресметки.


те прашувам бидејќи и јас скоро градев но со фирма.

Слично, за плацот имав 0 трошок.

КАрабината грубо ме чинеше 150EUR/квадрат (ископ, бетон, ѕидарија и кров).

Ме изненадува колку ефтино си поминал и внатре. мене тој дел ми е веројатно ~200EUR/квадрат.


Posted By: Влатко
Date Posted: 30-Aug-2016 at 08:09
Originally posted by kliment

Секоја чест!

На што се должи изборот на цигли, долниот дел сива а спратот црвена? Имаат некој поинакви својства во однос на изолација или?


во однос на изолација не би рекол, но бидејќи бетонските блокови лежат и во земја се далеку поиздржливи отколку "црвените".


Posted By: Влатко
Date Posted: 30-Aug-2016 at 08:12
Originally posted by pbanks


Originally posted by Влатко

[QUOTE=pbanks] Колку те чинеше квадрат ако не е тајна, со оглед дека сам си ја градел?

. Ме изненадува колку ефтино си поминал и внатре. мене тој дел ми е веројатно ~200EUR/квадрат.

кога ќе дојде тој дел ќе поставам слики и од внатре (за внатрешноста би рекол дека нема крајна цена и дека секој уредува по своја мерка и длабочина на џебот )


Posted By: Влатко
Date Posted: 31-Aug-2016 at 13:06
Јануари - Јуни 2009:

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0028_zpsdxhiqbfj.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0030_zpskg9o3zir.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0031_zps50pmadn6.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 31-Aug-2016 at 13:07
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0032_zpshm1tmpv6.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4050023_zpseicelral.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4050025_zps7ybupfxn.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P4050031_zpsxxtix1vh.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 31-Aug-2016 at 13:10
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0008_zpsalr0mpsz.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0009_zpshqowqs0h.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0012_zpstgicb6ku.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0003_zpstp7epszh.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 31-Aug-2016 at 13:11
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0007_zps0cjo2ov5.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0001_zpswzaylos4.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0004_zpsh7ndyh9o.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0006_zpsu4vjshsu.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 31-Aug-2016 at 13:13
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5310062_zpspngma76l.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5310066_zpsflditvd0.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P5310080_zpsea7n9ncq.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6140040_zpskx9pqxim.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 31-Aug-2016 at 13:14
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6210009_zpslppsabll.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6210016_zpsxo2wmss8.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6210032_zpsrqfgvyte.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P6210028_zpskawzuytd.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 31-Aug-2016 at 13:15
нареден дел, Јули - Декември 2009


Posted By: nenad
Date Posted: 01-Sep-2016 at 10:13
izolacija ne e postvena?


Posted By: Влатко
Date Posted: 01-Sep-2016 at 10:48
Originally posted by nenad

izolacija ne e postvena?


е поради тогашното брзање сега мака мачев дополнително


Posted By: Влатко
Date Posted: 01-Sep-2016 at 11:10
Јули - Декември 2009

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7050021_zpshzexya4n.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7050024_zpsiqmdwaim.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7050028_zpsm7jther5.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P7050030_zpsa06rfhcu.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 01-Sep-2016 at 11:11
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0733_zpsb9wskhnl.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0751_zps4m3ahkkh.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_0753_zpsgol3ctqs.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8270007_zpssnmdosvk.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 01-Sep-2016 at 11:14
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8270001_zpsjta8zhjq.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/P8270003_zpsoywy3vhl.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 01-Sep-2016 at 11:15
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0024_zpsfqn31ql6.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0025_zpsbw7fj8nv.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0002_zpsvof4iijs.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0003_zpskrx7asqx.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0006_zps8xbpicqg.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 01-Sep-2016 at 11:17
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0034_zpse2dkuobe.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0035_zpsrmegmw2m.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0039_zpsxcp1q3b7.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/SLIKA-0040_zpszq4yfpen.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 01-Sep-2016 at 11:18
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA120008_zpsqp8hoi3l.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA120012_zps94qrunvr.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/PA120010_zpsqg4kczqx.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 01-Sep-2016 at 11:18
тоа е за тоа шестмесечје, наредно Јануари - Јуни 2010


Posted By: fichot
Date Posted: 08-Sep-2016 at 11:03
Предобра фото-документација, мислам дека на многумина би им била корисна.
Сте ја средиле куќата, бонбона! (само што не си предвидел простор/маска за климата)


Posted By: Влатко
Date Posted: 09-Sep-2016 at 11:21
Originally posted by fichot

Предобра фото-документација, мислам дека на многумина би им била корисна.
Сте ја средиле куќата, бонбона! (само што не си предвидел простор/маска за климата)


Благодарам fichot. Овде ставам само 20-25% од сликите кои ги поседувам за да не стане досадно. А во врска со климите можеш да ми појасниш на каква маска мислиш?


Posted By: Џоле
Date Posted: 09-Sep-2016 at 18:06
Претпоставувам мисли на нешто слично на ова (простете за токму овој пример) - овде решеткастите коцки се всушност замаскирани клима уреди:-------------
За сè има вторпат


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Sep-2016 at 10:17
Па добро можеби имаше шанса за некаква касета за климите но јас сум задоволен што и држачите се инкорпорирани во самата фасада.


Posted By: pbanks
Date Posted: 12-Sep-2016 at 10:58


Сега ќе мораш да ја продолжиш репортажава до 12.09.2016, да видиме како стоиш со сеизмика


Posted By: Влатко
Date Posted: 12-Sep-2016 at 11:23
хаха, по извршена визуелна инспекција нема ништо мрднато, освен што паднаа неколку работи од повисоки места како кутии и слични тракатанци. Сепак не би ја предизвикувал природата да ја покаже својата сила.


Posted By: Влатко
Date Posted: 09-Nov-2016 at 09:07
Мака мачам да ги извадам сликите од 2010 и 2011 од стариот лаптоп. Некој добар компјутерџија на форумов да помогне


Posted By: Влатко
Date Posted: 17-Jan-2018 at 11:22
Конечно извадив еден дел од сликите од стариот расипан компјутер но ми фалат фолдери од 2010 и 2011. Да ги најдам и продолжувам.


Posted By: daci92
Date Posted: 17-Jan-2018 at 23:30
Интересна тема, ме интересира како продолжува понатаму, ама тоа цефките во бетонот ми бодат очи...

Кажи каква мака имаш со стариот лап топ да видам дали јас можам да ти помогнам.


Posted By: Влатко
Date Posted: 18-Jan-2018 at 14:33
Originally posted by daci92

Кажи каква мака имаш со стариот лап топ да видам дали јас можам да ти помогнам.


Купив читач за хард, го извадив хардот од лаптопот го ставив во читачот и така... е сега ме буни зашо ги неам фолдерите од 2010 и 2011, треба да проверам на некое цд да не ги имам изрежано.


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 13:36
По подолго мислење што се случуваше во 2010 и зошто не можам да пронајдам слики, конечно ми текна. Имаше кабел од ЕВН кој поминуваше преку плацот и оневозможуваше да се работи а плус и имавме смртен случај. Работите продолжија во текот на 2011. Наредна беше втората плоча и ѕидарија на вториот спрат.

Јануари - Јуни, 2011

ѕидање на оџакот:

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/130311-0757002_zpsghzxkuf7.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/130311-1157001_zps9oqups7i.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/130311-1653001_zps1adcwhop.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/200311-1248_zps3gol4yw1.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 13:39
Секако, оџакот мораше да помине нагоре за да може да се отпочне со спремање на втората плоча

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/020511-1124001_zpsywraxrs8.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/030411-1039001_zpsiumlqsco.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/030411-1041_zpsmsxe8h1g.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/030411-1114001_zps2nbgvpy3.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 13:41
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/030411-1039_zpsn6hbpmqr.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/030411-1528001_zpsumtyrehx.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/080511-1117001_zpsxprq73af.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/030411-1527_zpsnofdmxfq.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 13:42
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/080511-1553001_zpstykc8k6k.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/140611-2020004_zpslot9q7zs.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/180611-1849001_zpsqhtzsuir.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/180611-1849002_zpsoim7k4d0.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 13:44
Шалување на отвор за скали и полукружни греди на тераси

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/210611-1753_zpsk7fjvxnr.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/210611-1753001_zpsulgodxke.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/210611-1924_zps8r18gdqe.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/210611-1945_zpsm0ncokad.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/230611-2031_zps7nul3jwu.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:01
Јули - Декември 2011

Последни припреми пред бетонирање на плочата:

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/080711-1830003_zpseani1gm8.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/080711-1830001_zpsermgn7xr.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/080711-1831001_zpshhwu1wda.jpg.html">Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:02
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/140711-1906_zpsxlxerqmx.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/140711-1904002_zpsjnyctknc.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/120711-1808003_zpswo8qrwin.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:11
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_2445_zpseu99cqtz.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_2450_zpsaouairyl.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/160711-1825_zpsuvumfwfw.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/180711-1949002_zpsw5qpk3da.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/160711-1824002_zpsxelkwcgx.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:13
Столбови и ѕидарија на втор спрат

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0004_zpsgdzgadrm.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0019_zpsufxljuf3.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0022_zpsyalggbrs.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/Photo-0001_zps343n0i6p.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:16
Поглед од долу

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/160811-1838_zpstqawnenr.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/021011-1424001_zpsrbjnbwct.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/241011-1626_zpsrghq4bww.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/201111-1533001_zpsatlxsgcc.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/021011-1424_zpsilredfjh.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/241011-1625001_zpslqwoymmy.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:23
Јануари - Јуни 2012

Ѕидање на оџакот да го помине покривот за да може да се постави истиот

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/030312-1510_zpsj58wlzqb.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/040312-1353_zpsmhvcnaof.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:24
Кровна конструкција

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/040312-1609001_zpsq8jzujks.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/290412-1635_zpschoqkvee.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/290412-1407_zpsnz7ad67z.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/290412-1132001_zpsros1b3li.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:25
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/270512-1500002_zpsfx0f9zmz.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/270512-1500003_zps4rp7cgjy.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/260512-1315001_zpsov2fvdo8.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/170612-0714001_zpsrvkicc1v.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/170612-0714_zpsbduhslra.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:27
Тер хартија и летвички

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/170612-1312001_zpsfzwauxdu.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/260612-2023002_zpsq9o3aogz.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/170612-2019_zpsuifatilu.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:32
И конечно лимот. Како што имам напоменато на почеток на темава, за првпат повикавме мајстор. Значи лимот е местен од мајстор (нормално ако протече да има каде се жали човек )

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/270612-1908001_zpsam4ycthy.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/270612-1908_zps32gb8uwt.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130518_200608_zpsazd57clm.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130518_200654_zpscda9zrru.jpg.html">

Со тоа карабината е завршена, значи некаде од ноември 2007 до ноември 2012 (цела 2010 не се работеше). Наредна етапа, внатрешно уредување се случи во пролетта и летото 2013 и на 8ми септември 2013 започнавме да живееме во куќата.

Секако продолжувам со фото-сторијата   


Posted By: Влатко
Date Posted: 22-Jan-2018 at 14:39
Јули - Декември 2012

Во овој период претежно работев ситни работи околу градбата а на големо се припремав за вселување

позади куќата направена е шахта, средување на некои работи околу дворот и слично. Отприлика тоа би било за овој период

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20121007_152642_zpsmppueek2.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20121007_172958_zpscrnq7nzh.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/010812-1656001_zpslxx9defq.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 23-Jan-2018 at 09:44
Јануари - Јуни 2013

Првиот дел од ова шестмесечје го поминав во поситни работи околу дворот. Столбови за ограда и други ситници. Поголемиот дел од времето беше насочен кон пресметки и прибирање на финансии за внатрешното уредување како и планови како се тоа би изгледало.

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130330_150137_zpslwvecda8.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130330_150214_zpsrhadipas.jpg.html">

Месец Мај. По направени пресметки, најдени мајстори за се што е потребно, работите започнаа. Нестандардно, со сите мајстори поминав одлично, јас лично си ги координирав и за неполни 3 месеци се вселив во куќата со моето семејство. Вселувањето беше на 8ми септември 2013.

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130524_091543_zpszex0wi9q.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130524_091457_zpsesgye9az.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 23-Jan-2018 at 09:45
http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130524_091626_zpstkpabrz3.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130519_155000_zpshxvo3ifu.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130525_142048_zpso0dvmd1z.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130525_142104_zpsb8vrqvos.jpg.html">


Posted By: Влатко
Date Posted: 23-Jan-2018 at 09:47
ПВЦ столарија

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130601_101735_zpsvvd83ehg.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130601_101739_zpsjyxgwumu.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130601_115730_zpsaj5scqvv.jpg.html">

http://s553.photobucket.com/user/vlatko_baba/media/Kukja/IMG_20130601_202342_zpst2qj7rwu.jpg.html">Print Page | Close Window