Print Page | Close Window

Авијација GE снимки

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Воздухопловство
Forum Discription: Аеродроми, авиосообраќај...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3399
Printed Date: 28-Jun-2022 at 10:23


Topic: Авијација GE снимки
Posted By: FlytheSky
Subject: Авијација GE снимки
Date Posted: 21-Jan-2017 at 00:43
Гугл Земја снимки, најстарите се од 1984 до денес. Квалитетот на сите снимки на GE постари од 2003 е со знатно лош квалитет поради тогашната технологија.

Аеродром Петровец 1987 г.


1997 г.


2007 г.


Во периодот помеѓу 87 и 97 развој бележи САМО воениот дел на Петровец но не и цивилниот.
Преасфалтирање има во период по осамостојување од СФРЈ, тогаш и добар дел од воените возила и техника се преместени од Петровец.


-------------
Критичар за критикаReplies:
Posted By: FlytheSky
Date Posted: 21-Jan-2017 at 14:05
Во следните денови од мене ќе има претсавување за аеродромите во Софија, Загреб и Подгорица.

-------------
Критичар за критикаPrint Page | Close Window