Print Page | Close Window

Станбен објект до поликлиника МВР - Центар

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Станбени
Forum Discription: Станбени згради, станбено-деловни комплекси, резиденцијални објекти и населби...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3440
Printed Date: 02-Jun-2020 at 22:45


Topic: Станбен објект до поликлиника МВР - Центар
Posted By: stef4o
Subject: Станбен објект до поликлиника МВР - Центар
Date Posted: 22-Jun-2017 at 12:51
Ова е во Центар во непосредна близина на Корчагин и ПС Кисела Вода


Replies:
Posted By: stef4o
Date Posted: 29-Jun-2017 at 12:21
Ја отворам оваа нишка за новиот станбен објект кој пред неколку месеци почна да се гради на ул.Стив Наумов(поранешна Ленинградска).Еве и неколку рендери за изгледот на објектот како и неговата локација.Инаку сметам дека е преголема висината на објектот за овој дел освен ако не решат во иднина да ги изрушат сите куќи во околина и да изградат вакви висококатници.Изведувач е охридски Еуро Билдинг. Се надевам дека ќе излезе според прикажаните рендери.Еве и од градилиштето
Posted By: Staro Skopje
Date Posted: 29-Jun-2017 at 17:55
Битангиве секоја населба мора да ја упропастат со чировиве.
Време е да се забрани изградба на станбени згради на секој кој ќе му текне; само државата да има право да гради објекти за колективно домување. За веќе изградените, да се направи ревизија и оние кои не се во согласност со законите, а и урбанистичките прописи, да се срушат на трошок на инвеститорот, општинските работници кои дале одобрение за градба, архитектите, градежната фирма и станарите.

-------------
Градот убав никна, но го откорнаа


Posted By: stef4o
Date Posted: 03-Jul-2017 at 12:48
Еве една денешна фотка,пола од тарабите им беа паднати од ветерот и освен нивно повторно местење нема друга активност.Ми се чини дека просторов е прилично мал за толку голема зграда колку што предвиделе.Posted By: fichot
Date Posted: 03-Jul-2017 at 17:14
И што ако излезе според рендерите, чудо големо. Јас еве се надевам на тоа дека еден ден некој инвеститор ќе открие интернет и притоа ќе се инспирира од нешто на, пример, archdaily.   


Posted By: stef4o
Date Posted: 10-Jul-2017 at 12:44
Еве една денешна.Прават подготовки за бетонирање на првата темелна плоча.Инаку работнициве немаат никаква заштита.
Posted By: stef4o
Date Posted: 17-Jul-2017 at 12:29
Во саботата ја избетонираа најдолната плоча.Фотката е денешна.Posted By: stef4o
Date Posted: 17-Aug-2017 at 13:08
Стигнале до приземје.Денешна фотка.Posted By: stef4o
Date Posted: 22-Sep-2017 at 12:28
Еве една денешна.Posted By: stef4o
Date Posted: 11-Nov-2017 at 19:21
Еве две денешни

Posted By: Staro Skopje
Date Posted: 11-Nov-2017 at 19:33
Очајно ни требаат ревизии, истраги и средувања.

-------------
Градот убав никна, но го откорнаа


Posted By: kiriOK
Date Posted: 12-Nov-2017 at 06:44
Што истраги,ова е со одлука на тие што сега се власт.


Posted By: Obedineta Makedonija
Date Posted: 12-Nov-2017 at 11:17
Originally posted by Staro Skopje

Очајно ни требаат ревизии, истраги и средувања.


Заозбили се или подобро информирај се!! На територија на о. Центар е оваа - кој на кој ќе прави ревизии???

-------------
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!


Posted By: Staro Skopje
Date Posted: 12-Nov-2017 at 20:23
Очекував вакви коментари.
Треба ревизија на работата на сите градоначалници од 1990 до сега.

-------------
Градот убав никна, но го откорнаа


Posted By: stef4o
Date Posted: 07-Dec-2017 at 19:07
Еве една денешна.Сеуште одат во висина.Posted By: Џоле
Date Posted: 07-Dec-2017 at 19:57


Според рендерот треба да биде П+7, значи уште два ката најмалку имаат за кревање.

-------------
За сè има вторпат


Posted By: stef4o
Date Posted: 07-Dec-2017 at 20:19
Samo ovie crvenive tuli veke zdosadija,a i visinata sto ja predvidele e pregolema za prostorov so ogled na toa sto zgradava ke ima uste edno krilo so ista visina koe seuste ne e pocnato da se gradi.


Posted By: kiriOK
Date Posted: 07-Dec-2017 at 21:04
Зошто објектов има своја нишка?
Ако за секоја испод просечна станбена зграда отвараме нова тема онда треба да отвориме само во Аеродром едно 50 нови нишки...


Posted By: Џоле
Date Posted: 07-Dec-2017 at 21:46
Тоа Стеф4о да го прашаш

-------------
За сè има вторпат


Posted By: stef4o
Date Posted: 07-Dec-2017 at 22:03
Ja otvoriv niskava posto objektov na renderive mi izgledase interesen sekako ako ostanat doseldni na niv. Patem cesto pati minuvam ottuka pa mozam pocesto da pravam fotografii od napredokot na izgradbata i se so cel da ne ja preoptovaruvam opstata niska za stanbeni i stanbeno delovni objekti resiv da otvoram nova.


Posted By: stef4o
Date Posted: 23-Jan-2018 at 13:10
Еве две денешни.Веќе стигнаа до седмиот кат односно ја подготвуваат за бетонирање најгорната плоча,а најверојатно наскоро ќе почне со изградба и на другото крило каде денес веќе се вршеа некои испитувања на земјиштето и имаше доста работници.

Posted By: Staro Skopje
Date Posted: 23-Jan-2018 at 14:04
Ужасно. На градов му треба многу работа да се отараси од вакви ѓубриња. Јас, пред се`, би ги казнил тие кои купуваат станови во овие грозотии, а потоа инвеститорите и општинарите.

-------------
Градот убав никна, но го откорнаа


Posted By: Kid_A
Date Posted: 24-Jan-2018 at 08:20
За жал кај нас владее огромна градежна мафија која е во дебели врски со локалната власт и делат профити. Ова е срамно да градиш ваква архитектура во 21-ви век, а уште посрамно е да има клиенти за овие фавели. Кога ќе прошетам во една нормална и средена држава срам ме фаќа што се не се гради кај нас.


Posted By: stef4o
Date Posted: 23-Feb-2018 at 13:26
Нема некои поголеми промени освен напредок со ѕидаријата за некој кат ама ми беше успат па напраив фотки

Posted By: stef4o
Date Posted: 02-May-2018 at 18:39
Почнале со ископ за другото крило од зградата,најверојатно за кратко време ќе бидат срушени оние куќарки кои се гледаат лево на фотката.Фотката е денешна.
Posted By: stef4o
Date Posted: 03-Jun-2018 at 13:09
Неколку денешни-почнале нешто да бетонираат за другото крило а ова веќе изграденото добило PVC прозори.

Овие куќи веројатно ќе ги срушат за потребите за новата зградаТротоар ли е или градилиште?


Posted By: stef4o
Date Posted: 21-Aug-2018 at 13:53
Веќе се наѕираат столбовите од второто крило на зградава кое фактички се гради на тротоар.Две денешни


Posted By: stef4o
Date Posted: 01-Oct-2018 at 18:50
ДенесPosted By: daci92
Date Posted: 01-Oct-2018 at 23:18
Според која дозвола работат ,има ли инспекторат општина центар, овие се излезени на тротоар.
Истото и во Карпош спроти сити мол, тие зградите што ги гради ГА или ЕЛ сите се над тротоарот.


Posted By: stef4o
Date Posted: 02-Oct-2018 at 07:00

Не очекував дека второво крило ќе го градат на тротоар,патем и околината е претворена во градилиште насекаде даски,арматура и што уште не.Слично е и во Капиштец на ул.Киро Гавриловски градат буквално на тротоар,нема ниту тараби,ниту било каква заштита.


Posted By: ironm
Date Posted: 02-Oct-2018 at 07:47
Ова го отсликува нашето општество на најдобар начин Ohno држава изградена со аматери и импровизатори.


Posted By: stef4o
Date Posted: 30-Oct-2018 at 19:19
Еве неколку денешни,првото крило е веќе доведено до ниво на затворена карабина и се поставува скеле за фасада(незнам колку баш се приметува од фоткава) а исто така направени се подготовки за кровната конструкцијаВторото крило кое се гради на тротоар напредува на 5-6 дена бетонираат така да за кратко време ќе го завршат

Posted By: stef4o
Date Posted: 13-Nov-2018 at 13:53
Неколку денешниPosted By: stef4o
Date Posted: 14-Dec-2018 at 13:07
ДенесPosted By: Staro Skopje
Date Posted: 15-Dec-2018 at 19:40
Предимензионирано. Среќа па градењето не е иреверзибилен процес
https://flic.kr/p/2duqjao"> https://flic.kr/p/2duqjao - 13.12.2018 by https://www.flickr.com/photos/134991941@N08/ - Ani.build , on Flickr

https://flic.kr/p/2ctPH1y"> https://flic.kr/p/2ctPH1y - 13.12.2018 by https://www.flickr.com/photos/134991941@N08/ - Ani.build , on Flickr

https://flic.kr/p/2dySGVB"> https://flic.kr/p/2dySGVB - 13.12.2018 by https://www.flickr.com/photos/134991941@N08/ - Ani.build , on Flickr

-------------
Градот убав никна, но го откорнаа


Posted By: stef4o
Date Posted: 18-Dec-2018 at 13:49
Еве колку простор има меѓу зградава и поликлиникава,страшно
Незнам зошто се мачеле воопшто да ставаат прозори на оваа страна

Posted By: stef4o
Date Posted: 01-Feb-2019 at 13:55
Неколку денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 19-Feb-2019 at 13:49
Две денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 28-Feb-2019 at 14:24
Една денешна,бетонираа плочаPosted By: stef4o
Date Posted: 14-Mar-2019 at 19:50
Неколку денешни

Фасадата на првата зграда е веќе завршена

Второто крило е веќе издигнато до седми катPosted By: stef4o
Date Posted: 20-Apr-2019 at 16:41
Од фб

Posted By: stef4o
Date Posted: 14-May-2019 at 12:14
Неколку денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 04-Jul-2019 at 12:34
ДенешниPosted By: stef4o
Date Posted: 16-Sep-2019 at 12:24
Денешни

Posted By: Џоле
Date Posted: 16-Sep-2019 at 14:13
Каква гадост.

-------------
За сè има вторпат


Posted By: stef4o
Date Posted: 27-Sep-2019 at 14:28
Денешни,се работи на фасадатаPosted By: stef4o
Date Posted: 07-Nov-2019 at 15:23
Кога се прави зграда на тротоар и пола од материјалите за фасада се на улица резултатот е овој,ова е улицата Стив Наумов на која израсна гломазнава двокрилна седумкатницаhttps://www.facebook.com/VoOdbranaNaDebarMaalo/


Posted By: Skopje1981
Date Posted: 07-Nov-2019 at 19:48
Ужас.


Posted By: stef4o
Date Posted: 09-Nov-2019 at 17:00
Незнам што предвидува деталниот дали околу двокрилнава зграда ќе никнуват уште нови згради бидејќи гледам дека до градилиштето има неколку скапани куќарки но мислам не се во склоп на зградава??

Еве извадок од Google mapsPosted By: Théoden
Date Posted: 09-Nov-2019 at 17:22
Previous
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=79&PID=231238#231238 - Според новиот ДУП тој блок треба да се затвори со уште три станбени и една деловна зграда


Posted By: stef4o
Date Posted: 29-Nov-2019 at 13:10
Денешни,завршиле со фасадатаPosted By: stef4o
Date Posted: 14-Feb-2020 at 13:30
Денешни,веќе се привршува со градежните работи

Posted By: Skopje1981
Date Posted: 14-Feb-2020 at 18:13
Gospode Boze, sto se trpi gradov.


Posted By: JovanOdGjorche
Date Posted: 14-Feb-2020 at 18:50
Колку само јадно жално е поврзано „чепурчето“ кои излага од терасите и се приклучува на одводот

-------------
And something, somewhere was lost in 1938...


Posted By: stef4o
Date Posted: 30-Apr-2020 at 11:58
Тука веќе привршуваат градежните работи,денес минував па направив неколку фотки сите тараби се тргнати можеби нешто ситно се работи во внатрешноста

влезот кон подземните паркинзиPosted By: Staro Skopje
Date Posted: 30-Apr-2020 at 13:13
Архитектонскиот факултет е окупиран од Службата за едноумие на Коминформот или? Советските згради се поразновидни од транзицискиве отпушоци.

-------------
Градот убав никна, но го откорнаа


Posted By: stef4o
Date Posted: 12-May-2020 at 16:17


https://www.facebook.com/EuroBilding2012/Print Page | Close Window