Print Page | Close Window

Агенција за филм на РМ

Printed From: build.mk
Category: Останати теми
Forum Name: Скопје
Forum Discription:
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3442
Printed Date: 01-Jul-2022 at 01:44


Topic: Агенција за филм на РМ
Posted By: medo
Subject: Агенција за филм на РМ
Date Posted: 12-Jul-2017 at 11:50
Потребни ми се информации за објектот на Агенцијата за филм на РМ и Вардар филм во Скопје, ул. 8 март бр. 4 близу градски парк. Она што ми треба се информации од типот на година на градба, материјал, фото од градбата и сл. Работиме на еден проект за стари објекти низ РМ.Replies:
Posted By: daci92
Date Posted: 12-Jul-2017 at 21:56
Бидејќи имам работено на реновирање таму, можам да кажам дека се работи за прилично стара зграда,но кога е градена точно неможам да кажам, веројатно во годините после втората светска војна и пред земјотресот ,бар според типот на таванот кој е трска со поплочен со каратаван од дебели даски и целосно обложен со 5-10 цм земја (нешто што го имам видено како практика кај предземјотресни градби, но можеби не е исклучок и кај поновите).
Ѕидовите се од тули ,односно онаа што народно ја викаме циганска цигла. Фасадата со гранитни плочи веројатно ја има добиено многу покасно.
Немам никаква фото документација од процесот на изградба а незнам ниту дали може да се најде такво нешто и точна информација кога е градена.


Posted By: medo
Date Posted: 13-Jul-2017 at 08:29
Благодарам. Овие информации ги знаеме од посетата на лице место и увид во состојбата на лице место.
Доколку има некој некој запис или репортажа за објектов би бил корисно да се погледне.Print Page | Close Window