Print Page | Close Window

Крушево

Printed From: build.mk
Category: Останати теми
Forum Name: Македонски градови
Forum Discription: Општа фотографија од македонските градови
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=345
Printed Date: 28-Mar-2020 at 21:04


Topic: Крушево
Posted By: волан
Subject: Крушево
Date Posted: 07-Aug-2008 at 13:51
http://mkdlovesyou.blog.hr/ - Kruševo Macedonia:

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=83Prilep.jpg">Krusevo%2001

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=103Krushevo.jpg">Kruaevo%2005

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=102Krushevo.jpg">Kruaevo%2004

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=101KrushevoStNikola.jpg">Kruaevo%2003

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=104Krushevo.jpg">Kruaevo%2006

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=105Krushevo.jpg">Kruaevo%2007

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=95Krushevo.jpg">Kruaevo%2009

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=99Krushevo.jpg">Kruaevo%2013

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=106KrushevoMakedonium.jpg">Kruaevo%2008

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=100KrushevoKomiti.jpg">Kruaevo%2002

http://s281.photobucket.com/albums/kk239/Persey_bucket/?action=view&current=96KrushevoMeckinKamen.jpg">Kruaevo%2010


-------------
воланReplies:
Posted By: Makedonij
Date Posted: 09-Apr-2009 at 18:18
Еве и јас нешто да испратам:

Илинден 2007/2008 Крушево

http://img102.imageshack.us/my.php?image=p8020189cfff.jpg">

Патот кон споменикот на Никола Карев

http://img17.imageshack.us/my.php?image=p8020186fddd.jpg">

Кај црквата Св.Богородица

http://img4.imageshack.us/my.php?image=p8020181hjk.jpg">

Поатот преку центарот

http://img508.imageshack.us/my.php?image=p8020179hgj.jpg">

Куката на Никола Карев

http://img508.imageshack.us/my.php?image=odmor200676gf.jpg">

кука

http://img166.imageshack.us/my.php?image=p802018fgf.jpg">

Црешевото топче
http://img166.imageshack.us/my.php?image=odmor200673h.jpg">

Градска црква св.Никола

http://img210.imageshack.us/my.php?image=odmor200670dfd.jpg">
http://img240.imageshack.us/my.php?image=odmor200671fg.jpg">

Црква Св.Богородица
http://img240.imageshack.us/my.php?image=nbmbvhmk.jpg">

Крушево од противната планина
http://img18.imageshack.us/my.php?image=odmor200651.jpg">

Posted By: Dragan
Date Posted: 09-Apr-2009 at 22:13
krusevo e dobro grad4e samo malku ekonomski da zajakne i da zazivee so narod 


Posted By: Cloverstack
Date Posted: 07-Jan-2010 at 15:41


Posted By: dejan
Date Posted: 19-Jan-2010 at 13:04
Сликиве ги најдов на еден фејсбук група за крушево, така да не се нај добар квалитет..
За оваа слика се сеќавам дека не бевте сигурни каде е, дали во крушево или негде другште, па изгледа во крушево е чим е ставено во фејсбук групата


Posted By: Alex
Date Posted: 25-Mar-2012 at 11:09Posted By: damjan4o
Date Posted: 28-Apr-2013 at 19:01


Posted By: Џоле
Date Posted: 08-May-2013 at 13:48
-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 08-May-2013 at 13:49


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 08-May-2013 at 13:49
Оваа фотографија посебно ми се допаѓа...-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 08-May-2013 at 13:52
Уште неколку, преземени од SSC

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 08-May-2013 at 13:54

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 24-May-2013 at 11:51


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 16-Jun-2013 at 15:12


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 19-Jun-2013 at 23:56
http://www.flickr.com/photos/kamikumk/8151742629/"> http://www.flickr.com/photos/kamikumk/8151742629/ - Krusevo by http://www.flickr.com/people/kamikumk/ - Bondikov Photography , on Flickr[/IMG]

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 03-Jul-2013 at 22:06


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 31-Jul-2013 at 17:59


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 13-Aug-2013 at 15:17


Grzegorz Wawrzkiewicz

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 12-Sep-2013 at 19:17


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 12-Sep-2013 at 19:46


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 20-Nov-2013 at 14:25
Крушевско езеро со околината
-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 20-Nov-2013 at 14:35
Музеј на НОБ

lovekrusevo.com

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 20-Nov-2013 at 14:36


lovekrusevo.com

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 20-Nov-2013 at 14:36


lovekrusevo.com

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 02-Dec-2013 at 19:14


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 02-Dec-2013 at 19:19


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 02-Dec-2013 at 19:22


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 02-Dec-2013 at 21:37


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 02-Dec-2013 at 21:55


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 08-Dec-2013 at 11:29


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 30-Dec-2013 at 01:57


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 08-Jan-2014 at 14:20


V.Petrevski

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 19-Jan-2014 at 22:35


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 19-Jan-2014 at 22:35


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 22-Jan-2014 at 19:59


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 23-Feb-2014 at 13:10


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 23-Feb-2014 at 13:10


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 23-Feb-2014 at 13:12


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 02-Apr-2014 at 14:52


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Тркало
Date Posted: 29-May-2014 at 20:59

© Vlatko Petrevski


© Marko Pavlovic
Posted By: kultuzin
Date Posted: 29-May-2014 at 21:24
Пред две недели пратив еднен Маил до општината со неколку идеи околу средување на просторот помеѓу спомен куќата на Тоше Проески, гробиштата и Македониумот. Кој според мене би требало да прерасне во еден огромен парк/плоштад. Секако не добив никаков одговор до сега. Ме интересира дали знае некој како може директно да се изконтактира градоначалникот, зошто очигледно маил адресата што е н аофицијалната страна за Крушево никој не ја користи.


Posted By: Џоле
Date Posted: 10-Jul-2014 at 17:30
[tube]uQCgOnwRx3Q[/tube]

-------------
За сè има вторпат


Posted By: kultuzin
Date Posted: 24-Jul-2014 at 22:30
[tube]CMikMtNjIZM[/tube]

Ова не е видео од Крушево туку се работи за презентација на убавините и туристичките потенцијали. Мислам дека не е лошо да се слушнат потенцијалите на оваа преубаво градче.


Posted By: Џоле
Date Posted: 29-Jul-2014 at 09:52


vecer.mk

-------------
За сè има вторпат


Posted By: гитардемон
Date Posted: 29-Jul-2014 at 12:59
Возев Прилеп-Битола тој ден, и можам да кажам дека изгледаа феноменално. Само ете, немав начекано никаква најава ни на Фејсбук, ни по електронски гласила, што значи не беше добро најавен настанот.

-------------
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.


Posted By: Џоле
Date Posted: 29-Jul-2014 at 15:01
Обично не го читам весникот Вечер (се знае од кои причини), но имаат рубрика со галерии од Македонија, и многу често се среќаваат одлични фотографии. Така и дознав за Светското првенство во параглајдерство што се одржа летово во Крушево (веројатно пред една или две недели). За повеќе фотографии од настанот кликнете на линкот http://vecer.mk/galerii/paraglajderstvo14/index.html - http://vecer.mk/galerii/paraglajderstvo14/index.html

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 01-Aug-2014 at 13:25
фото: For 91 Days Select

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 01-Aug-2014 at 13:25


фото: For 91 Days Select

-------------
За сè има вторпат


Posted By: jyvation
Date Posted: 05-Aug-2014 at 13:30
Posted By: jyvation
Date Posted: 05-Aug-2014 at 13:31
Posted By: jyvation
Date Posted: 05-Aug-2014 at 13:34


Posted By: jyvation
Date Posted: 05-Aug-2014 at 23:32


Posted By: jyvation
Date Posted: 06-Aug-2014 at 13:20

ShakaZulu


Posted By: Џоле
Date Posted: 09-Aug-2014 at 12:50
https://flic.kr/p/nKLhD6"> https://flic.kr/p/nKLhD6 - 2014-06-20_02-14-46 by https://www.flickr.com/people/125334684@N04/ - karatosev_atanas , on Flickr

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 26-Aug-2014 at 13:27


Milo van Kovacevic

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 26-Aug-2014 at 13:29
Milo van Kovacevic

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 26-Aug-2014 at 13:38


Milo van Kovacevic

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 26-Aug-2014 at 13:42


Milo van Kovacevic

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 26-Aug-2014 at 13:45


Milo van Kovacevic

-------------
За сè има вторпат


Posted By: kultuzin
Date Posted: 27-Aug-2014 at 09:30
Четвртата фотка од доле према горе се гледа грдиот паркинг кој според мене веднаш треба да се претвори во плоштад. Недосволиво е на толку репрезентативно место за Македонија и Македонците (Македониумот, Музејот на Тоше, Гробовите на Тоше и Питу Гули) да се дозволи еден ваков паркинг да ја грди сликата за оваа место, кое заслужува да биде една целина и пријатно за прошетки. Вака на овој пракинг летото е милион степени , ако ја оставиш колата се топи внатрешноста внатре, дупки насекаде и инпровизирани тезги. Неличи навистина. Им пишав на општината но никаков одговор не сум добил до сега.


Posted By: Џоле
Date Posted: 29-Aug-2014 at 10:35


-------------
За сè има вторпат


Posted By: kultuzin
Date Posted: 29-Aug-2014 at 11:39
Од оваа перспектива личи малку на Охрид.


Posted By: jyvation
Date Posted: 13-Sep-2014 at 00:59


Posted By: jyvation
Date Posted: 09-Oct-2014 at 15:19


Posted By: Џоле
Date Posted: 29-Oct-2014 at 02:14
snimiodvozduh.com

-------------
За сè има вторпат


Posted By: jyvation
Date Posted: 29-Dec-2014 at 20:34


Posted By: jyvation
Date Posted: 30-Dec-2014 at 10:38


Posted By: Џоле
Date Posted: 06-Jan-2015 at 11:29


vilapavia.com.mk

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 06-Jan-2015 at 11:30
vilapavia.com.mk

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 10-Jan-2015 at 11:59


Kostadin Pelivanov

-------------
За сè има вторпат


Posted By: jyvation
Date Posted: 10-Jan-2015 at 17:02

Marija Velkovska


Posted By: jyvation
Date Posted: 20-Jan-2015 at 15:42
Крушево 1962-раPosted By: Џоле
Date Posted: 20-Jan-2015 at 21:27


фото: Стојан Тоше Николовски

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 20-Jan-2015 at 21:28


фото: Стојан Тоше Николовски


-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 20-Jan-2015 at 21:29


фото: Стојан Тоше Николовски

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 20-Jan-2015 at 21:30


фото: Mirjana Novaković

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 20-Jan-2015 at 21:32


фото: Mirjana Novaković

-------------
За сè има вторпат


Posted By: Џоле
Date Posted: 21-Jan-2015 at 10:46


-------------
За сè има вторпат


Posted By: jyvation
Date Posted: 27-Jan-2015 at 16:10


Posted By: jyvation
Date Posted: 27-Jan-2015 at 16:12


Posted By: jyvation
Date Posted: 27-Jan-2015 at 16:12


Posted By: jyvation
Date Posted: 30-Jan-2015 at 20:59


Posted By: jyvation
Date Posted: 30-Jan-2015 at 21:01


Posted By: jyvation
Date Posted: 30-Jan-2015 at 21:01


Posted By: jyvation
Date Posted: 30-Jan-2015 at 21:02
[TUBE]UPr2Fe_9Xas[/TUBE]


Posted By: jyvation
Date Posted: 03-Feb-2015 at 13:07


Posted By: jyvation
Date Posted: 08-Feb-2015 at 15:35

Dimce Majkovski


Posted By: jyvation
Date Posted: 10-Feb-2015 at 21:01


Posted By: jyvation
Date Posted: 03-Mar-2015 at 14:18


Posted By: jyvation
Date Posted: 06-Apr-2015 at 00:27


Posted By: jyvation
Date Posted: 14-Apr-2015 at 13:00


Posted By: jyvation
Date Posted: 20-May-2015 at 10:21


Posted By: jyvation
Date Posted: 20-May-2015 at 10:34

Vlatko Petrevski


Posted By: jyvation
Date Posted: 27-May-2015 at 16:03
https://flic.kr/p/sswv7B"> https://flic.kr/p/sswv7B - macedonian higher ground by https://www.flickr.com/photos/dancearoundaworldburningdown/ - Miguel Palhinha , on Flickr


Posted By: jyvation
Date Posted: 21-Jul-2015 at 16:03

Dean Mandicevski


Posted By: jyvation
Date Posted: 21-Jul-2015 at 16:04


Posted By: jyvation
Date Posted: 21-Jul-2015 at 16:06


Posted By: jyvation
Date Posted: 21-Jul-2015 at 16:08
Posted By: Macedonicus
Date Posted: 21-Jul-2015 at 20:51
Треба да се освежи фасадата на споменикот. Се распаѓа

-------------
ಠ_ಠ


Posted By: kultuzin
Date Posted: 22-Jul-2015 at 00:57
Mislam deka rekonstrukcijata e vo tek.Print Page | Close Window