Print Page | Close Window

(ELH) Connect 5 и Connect 5+ - Мичурин, Аеродром

Printed From: build.mk
Category: Главни теми
Forum Name: Станбени
Forum Discription: Станбени згради, станбено-деловни комплекси, резиденцијални објекти и населби...
URL: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3554
Printed Date: 17-Oct-2021 at 20:15


Topic: (ELH) Connect 5 и Connect 5+ - Мичурин, Аеродром
Posted By: stef4o
Subject: (ELH) Connect 5 и Connect 5+ - Мичурин, Аеродром
Date Posted: 10-Oct-2018 at 19:06
Би можело засебно да го следиме реализирањето на овој проект.Сепак станува збор за нешто помодерно од она веќе изграденото во населбава.Иако сметам дека во иднина просторот полека ќе ја доживее судибната на Стар Аеродром само не со девет туку со седумкатници кои се прилично долги и масивни.

Еве го изгледот

Локацијата е следнаReplies:
Posted By: stef4o
Date Posted: 12-Oct-2018 at 17:55
Уште по некој приказ од изгледот на новиот објект и потврда за локацијата.Би требало да содржи 100-тина станбени единици.Сеуште нема инфо кога би требало да отпочне реализацијата.Posted By: skopskodete
Date Posted: 18-Oct-2018 at 00:00
На локацијава бараката се' уште стои.


Posted By: fichot
Date Posted: 18-Oct-2018 at 00:23
што бладаат овие, каква црна поврзаност со природата?


Posted By: stef4o
Date Posted: 18-Oct-2018 at 05:51

Ni mene ne mi se jasni,na prostorot kade treba da gradat ima 10-tina drva koi sekako ke bidat iseceni.Patem stanuva zbor za dosta masivna zgrada so 100-tina stanovi.


Posted By: alexsend
Date Posted: 18-Oct-2018 at 06:41
Може некој да го објасни името на зградата и која е идејата?

-------------
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.


Posted By: skopskodete
Date Posted: 18-Oct-2018 at 10:32
За името на зградата, еве:
http://elenalukahome.com/project/connect-5/


Posted By: stef4o
Date Posted: 20-Oct-2018 at 10:15
Еве што треба да се руши за реализација на проектот.Станува збор за една прилично долга двоспратна барака како и неколку помали гаражи.Posted By: stef4o
Date Posted: 21-Nov-2018 at 19:16
Реализацијата на проектов уште не е започната,еве еден рендер со уште повеќе зеленилоPosted By: stef4o
Date Posted: 23-Nov-2018 at 13:10
Веќе се донесени бетонски парчиња за оградување на просторотPosted By: stef4o
Date Posted: 22-Apr-2019 at 15:42
Веројатно наскоро ќе отпочне реализацијата на овој проект,денес беше пуштен во употреба комплексот Twins во Карпош па сега би требало да се насочат кон изградба на овој објект.На терен донесени се тараби а деновиве прават некакви мерења на теренот. Еве еден рендер и распоред на станови(од фб)Posted By: Obedineta Makedonija
Date Posted: 22-Apr-2019 at 20:27
Originally posted by stef4o

Веројатно наскоро ќе отпочне реализацијата на овој проект,денес беше пуштен во употреба комплексот Twins во Карпош па сега би требало да се насочат кон изградба на овој објект.На терен донесени се тараби а деновиве прават некакви мерења на теренот. Еве еден рендер и распоред на станови(од фб)Општина Аеродром ги кочи со сите сили... не им издава градежна дозвола

-------------
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!


Posted By: stef4o
Date Posted: 22-Apr-2019 at 20:49

Zosto?Koja e poentata? Inaku se primetuva deka ima nekakov zastoj veke 6-7 meseci se vo faza na podgotovki no nema aber,vo barakata seuste si ziveat stanarite. Neznam zosto bi se obiduvale da usporuvaat od opstinata nitu ima proglaseno moratorium nitu nesto slicno.


Posted By: stef4o
Date Posted: 25-Jun-2019 at 12:43
По долго време изгледа добиле дозвола,деновиве бараката интензивно се сели веројатно наскоро ќе биде срушена.Еве неколку денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 03-Jul-2019 at 12:16
Наголемо расчистуваат со зеленилото

Posted By: stef4o
Date Posted: 08-Jul-2019 at 12:33
Оградено

Posted By: stef4o
Date Posted: 18-Jul-2019 at 11:57
Денес,сеуште расчистуваат уривањето веројатно ќе почне следната неделаPosted By: stef4o
Date Posted: 24-Jul-2019 at 15:53
Почна рушењето(од фб)Posted By: stef4o
Date Posted: 05-Aug-2019 at 10:54
Завршено е со рушење веќе е почнато со правење ископ.Еве неколку денешни фотки

Таблата од градилиштеPosted By: skopskodete
Date Posted: 06-Aug-2019 at 16:04
Прееска поминав покрај градилиштево. Направен е голем ископ и урната е и таа преостаната барака што беше залепена до улицата.


Posted By: stef4o
Date Posted: 07-Aug-2019 at 09:56

Да вчера ја срушија и таа барака поред улицата но ископот не е многу голем дали е 1м денес ја донесоа машината за набивање шипови така да најпрво ќе треба да завршат со нив незнам дали ќе ги ставаат само на дел од ископот или поред целиот па дури потоа ќе одат во длабина.Еве денешниPosted By: stef4o
Date Posted: 08-Aug-2019 at 13:11
Денешни подобри фотки.Шипови ќе се набиваат околу целиот ископ ќе се оди 10м длабина

Posted By: stef4o
Date Posted: 10-Aug-2019 at 10:18
ДенешнаPosted By: stef4o
Date Posted: 27-Aug-2019 at 12:18
Денешна сеуште се работи на набивање бетонски цевкиPosted By: stef4o
Date Posted: 18-Sep-2019 at 12:53
Денешни,завршија со шиповите сега продолжуваат со ископ но темпото на работа е прилично бавно...

Posted By: stef4o
Date Posted: 24-Sep-2019 at 11:45
ДенешниPosted By: stef4o
Date Posted: 02-Oct-2019 at 13:02
Веќе е направен прилично длабок ископ,денешниPosted By: stef4o
Date Posted: 02-Oct-2019 at 16:25
Уште по некој рендер и инфо за број на станови и паркинг места

Posted By: stef4o
Date Posted: 04-Oct-2019 at 13:42
Привршуваат со ископ денес веќе почнаа и со бетонирање на дел од основата,еве неколку денешниPosted By: stef4o
Date Posted: 10-Oct-2019 at 12:41
Од осветувањето на темелите кое беше извршено во текот на денешниот ден...www.facebook.com/elenalukahome/


Posted By: stef4o
Date Posted: 15-Oct-2019 at 14:08
Во тек е армирање на темелната плоча...Posted By: stef4o
Date Posted: 18-Oct-2019 at 13:31
Денес уште од 6 часот наутро се почна процес на бетонирање на темелна плоча со 3 пумпи голем дел од околните улички беа непроодни ќе трае се до 22 часот.Еве фотки од терен,поставени се и рефлектори а вкупниот број на миксери кој треба денес да помине е 180

На влезовите од соседството во текот на вчерашниот ден беше ставено известување

Posted By: stef4o
Date Posted: 18-Oct-2019 at 16:36
https://www.facebook.com/elenalukahome/


Posted By: stef4o
Date Posted: 01-Nov-2019 at 16:22
Денешна,во тек е шалување и бетонирање на столбови како и изведба на хидроизолацијаPosted By: stef4o
Date Posted: 08-Nov-2019 at 13:56
Армирање на плоча на ниво -1,денешниPosted By: stef4o
Date Posted: 11-Nov-2019 at 13:46
Изградбата на објектов ја поделија на две ламели денес се бетонира плочата на ниво -1 како и пристапната рампа во подрумскиот простор.Темпото на работа е прилично интензивно.
Еве неколку фотки од нивниот фб профил а неколку мои

https://www.facebook.com/elenalukahome/?epa=SEARCH_BOX

И неколку мои фотки

Posted By: stef4o
Date Posted: 18-Nov-2019 at 13:57
Од фбhttps://www.facebook.com/elenalukahome/


Posted By: stef4o
Date Posted: 21-Nov-2019 at 14:10
Денес се бетонираше плоча на ниво -1 кај ламела 2.Неколку фотки од нивниот фб профил а последната е мојаhttps://www.facebook.com/elenalukahome/Posted By: stef4o
Date Posted: 27-Nov-2019 at 14:06
Од изведбата на пристапната рампа за влез во подземните гаражи(инстаграм)Инаку со ламела 1 веќе се стигнати скоро до приземје поточно во тек се подготовки за приземната плоча а кај ламела 2 се малку поспори поточно ги подготвуваат столбовите и платната за бетонирање.Неколку денешни...

Posted By: stef4o
Date Posted: 10-Dec-2019 at 13:27
Тука работите доста брзо напредуваат,кај ламела 1 веќе се подготвуваат столбови за прва надземна плоча а кај ламела 2 се врши бетонирање и наскоро ќе се поставува приземна плоча.Малку е лошо тоа што сервисните улички се честопати блокирани заради пумпите за бетон но секогаш има навремени известувања за тоа до кога ќе биде привремениот режим и се држат до планираното.

Posted By: stef4o
Date Posted: 21-Dec-2019 at 15:15
Денешни,првите две мои вторите две од фб.Темпото на работа е доста брзо со армирачко бетонски работи почнаа во октомври и веќе со едната ламела излегоа над земја до крајот на месецов веќе ќе го оформат и првиот кат.

Posted By: stef4o
Date Posted: 27-Dec-2019 at 14:07
Денешни,бетонираат втора надземна плоча на ламела 1

Posted By: stef4o
Date Posted: 31-Dec-2019 at 14:12
Последно бетонирање за годинава

Денес се бетонираат столбови на ламела 1 и плоча на ламела 2https://www.facebook.com/elenalukahome/


Posted By: stef4o
Date Posted: 09-Jan-2020 at 17:09
Еве некои рендери ми делуваат малку поразлични од претходните,повторно има многу зеленило ќе видиме што ќе биде со реалната состојба на терен не делува дека ќе има толку простор за зеленило и "бесконечна поврзаност со природата"https://www.facebook.com/elenalukahome


Posted By: Џоле
Date Posted: 09-Jan-2020 at 18:01
Ќе има 0 (нула) поврзаност со природата, да ти каже батко Џоле уште сега.

-------------
За сè има вторпат


Posted By: ironm
Date Posted: 09-Jan-2020 at 19:29
Единствена поврзаност што е потребна во нашево градежништво е со општината LOL


Posted By: stef4o
Date Posted: 09-Jan-2020 at 22:52
Јасно ми е дека ќе нема ни приближно толку зеленило но не ми е јасно која е целната група за да ја залажат со вакви рендери...купувачите на станови?? Па ваљда не ги купуваат по телефон сигурно барем еднаш ќе појдат да видат локација изглед,функционалност на станови и сл(барем јас така би направил) некој можеби поинаку ги гледа работите. Исто така во последно време многу често има драстични разлики меѓу рендерите и изведбата на терен секако во негативна смисла,но никој ниту бил ниту ќе биде санкциониран... а во случај да излезе топ изведбата станарите веднаш ќе направат напори да ја унаказат(тенди,застаклувања) кое исто така треба да се забрани инаку џабе добри изведби.


Posted By: skopskodete
Date Posted: 09-Jan-2020 at 23:33
Тоа најверојатно се прави за да се добие добар иницијален впечаток за компанијата (со тоа и зградата), а и да се добијат купувачи кои се насочени кон тој аспект на гледање на работите (еко), па да се придобијат понатаму со разговор.


Posted By: Skopje1981
Date Posted: 10-Jan-2020 at 11:18
Ќе биде екстремно поврзана со природата, тоа е несомнено.


Posted By: stef4o
Date Posted: 11-Jan-2020 at 15:04
ДенешниPosted By: stef4o
Date Posted: 16-Jan-2020 at 14:08
ДенешнаPosted By: kiriOK
Date Posted: 21-Jan-2020 at 00:09
Originally posted by stef4o

Јасно ми е дека ќе нема ни приближно толку зеленило но не ми е јасно која е целната група за да ја залажат со вакви рендери...купувачите на станови?? Па ваљда не ги купуваат по телефон сигурно барем еднаш ќе појдат да видат локација изглед,функционалност на станови и сл(барем јас така би направил) некој можеби поинаку ги гледа работите. Исто така во последно време многу често има драстични разлики меѓу рендерите и изведбата на терен секако во негативна смисла,но никој ниту бил ниту ќе биде санкциониран... а во случај да излезе топ изведбата станарите веднаш ќе направат напори да ја унаказат(тенди,застаклувања) кое исто така треба да се забрани инаку џабе добри изведби.


Мислам дека луѓето од провинција немаат баш толку префинет вкус...


Posted By: JovanOdGjorche
Date Posted: 21-Jan-2020 at 07:52
Има проблем со инфраструктура или домување во метрополата? --> Обвинете ја „провинцијата“! Шах-мат!

-------------
And something, somewhere was lost in 1938...


Posted By: Obedineta Makedonija
Date Posted: 21-Jan-2020 at 08:12
Originally posted by JovanOdGjorche

Има проблем со инфраструктура или домување во метрополата? --> Обвинете ја „провинцијата“! Шах-мат!

-------------
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!


Posted By: stef4o
Date Posted: 22-Jan-2020 at 16:13
Состојба на 17.01.2020

За само 71 ден го доведоа објектот до оваа фаза(ова како податок го имаше на фб страната на армирачкото друштво)https://www.facebook.com/A-F-Company


Posted By: stef4o
Date Posted: 27-Jan-2020 at 15:32
Денес

Posted By: stef4o
Date Posted: 04-Feb-2020 at 13:04
Денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 14-Feb-2020 at 13:40
Денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 20-Feb-2020 at 14:25
Денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 25-Feb-2020 at 16:00
Првата е од нивниот фб профил,останатите се мои денешни,темпото на работа е доста брзо на секои 3-4 дена ставаат плоча со ламела 1 веќе стигнаа до поткровјето а на другата имаат уште 2 ката......Posted By: Џоле
Date Posted: 25-Feb-2020 at 17:09
Originally posted by stef4o

Првата е од нивниот фб профил,останатите се мои денешни,темпото на работа е доста брзо на секои 3-4 дена ставаат плоча со ламела 1 веќе стигнаа до поткровјето а на другата имаат уште 2 ката......Баш ме интересира како ќе ја остварат таа долго најавувана „поврзаност со природата“.

-------------
За сè има вторпат


Posted By: stef4o
Date Posted: 25-Feb-2020 at 19:31
Засега објектот е како сите останати карабини во изградба,ништо посебно единствен позитивен момент може да биде фасадата за која се најавува дека ќе биде сочинета од 5 различни материјали но ќе видиме како ќе испадне...Што се однесува до зеленилото чинам ќе се сведе на неколку ниски зимзелени дрвца како што направија околу зградите низ Стар Аеродром и други места.Реално зградата не зафаќа многу простор но според рендерите остатокот од површината ќе биде бетон и асфалт а тоа е така бидејќи ќе има вкупно 106 станови а 98 подземни паркинг места па ќе мораат да остават уште 5-6 места горе на партер за паркирање и со тоа се смалуваат можностите за зеленило.


Posted By: stef4o
Date Posted: 03-Mar-2020 at 08:35
Почнаа со едни рендери па сега во секоја наредна објава на фб има по некои измени којзнае што ќе се добие на крај...https://www.facebook.com/elenalukahome


Posted By: гитардемон
Date Posted: 03-Mar-2020 at 09:36
https://www.facebook.com/thememelenkoshow/photos/a.1827707884130449/2599846976916532/?type=3&theater - https://www.facebook.com/thememelenkoshow/photos/a.1827707884130449/2599846976916532/?type=3&theater

Never been more relevant.

-------------
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.


Posted By: stef4o
Date Posted: 17-Mar-2020 at 12:30
ДенесPosted By: stef4o
Date Posted: 18-Mar-2020 at 11:02
Од нивниот фб профил,опфaтени се активностите кои се одвиваа изминативе неколку дена...

https://www.facebook.com/elenalukahome/


Posted By: stef4o
Date Posted: 30-Mar-2020 at 10:48


Posted By: stef4o
Date Posted: 07-Apr-2020 at 17:17
Денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 09-Apr-2020 at 15:45
Од активностите во внатрешноста...

https://www.facebook.com/elenalukahome


Posted By: stef4o
Date Posted: 13-Apr-2020 at 11:46
ПретходноДенесPosted By: skopskodete
Date Posted: 13-Apr-2020 at 15:30
Малце надвор од темава, ама за локацијава до зградата, мислам дека планираа да започнат од пролетва со рушење и градба? Има нешто?


Posted By: stef4o
Date Posted: 13-Apr-2020 at 16:56
Originally posted by skopskodete

Малце надвор од темава, ама за локацијава до зградата, мислам дека планираа да започнат од пролетва со рушење и градба? Има нешто?


Да,таа парцела ја имаат купено Два Брата Градители,но се појавија мали проблеми(некој од сопствениците на некаква гаража или слично што е во склоп на парцелата не го отстапувал својот имот) ама го надминаа проблемот...е сега чинам ќе им требаат 5-6 месеца да ја истуркаат целата документација пред да почнат а и незнам како течат сега тие работи со ситуацијата со вирусов па најверојатно ќе остават за на есен да почнат со градба.


Posted By: stef4o
Date Posted: 29-Apr-2020 at 14:14
Денешни

Posted By: stef4o
Date Posted: 09-May-2020 at 10:03
https://www.facebook.com/ElenaLukaEngineering/


Posted By: stef4o
Date Posted: 13-May-2020 at 16:36
Баш да видиме што фасада ќе испадне...

----------------------------------
Ултра модерната фасада на Cоnnect5 е совршен спој на 5 елементи – стакло, метал, дрво, камен и модерни врзувачки материјали, кои во комбиниција со флората која го опкружува објектот дава беспрекорен и урбан стил.https://www.facebook.com/elenalukahome/


Posted By: Graditelot
Date Posted: 14-May-2020 at 09:14
Каква флора какви бакрачи. Таму се само начичкани куки и зградички, нема ни еден метар квадратен тревник


Posted By: Џоле
Date Posted: 14-May-2020 at 09:50
Хаха, а бе, само да напишат нешто во рекламата, не е битно дали има смисла.

-------------
За сè има вторпат


Posted By: stef4o
Date Posted: 17-May-2020 at 14:55
Night views

https://www.facebook.com/elenalukahome/


Posted By: Skopje1981
Date Posted: 24-May-2020 at 05:11
А каде е флората?


Posted By: stef4o
Date Posted: 15-Jun-2020 at 10:57
ДенешнаPosted By: stef4o
Date Posted: 10-Jul-2020 at 10:20
Поставено е скеле на јужната страна наскоро ќе почне изведба на фасадата...Posted By: stef4o
Date Posted: 14-Jul-2020 at 12:14
https://www.facebook.com/ElenaLukaEngineering


Posted By: stef4o
Date Posted: 18-Aug-2020 at 13:29
Привршуваат со јужната а започнуваат со редење стиропор на источната страна

Posted By: stef4o
Date Posted: 21-Aug-2020 at 10:51
Еве дел од завршената јужна фасадаPosted By: stef4o
Date Posted: 23-Aug-2020 at 10:09
Ултра модерната фасада на Cоnnect 5 е создадена од 5 совршено комбинирани елементи – стакло, метал, дрво, камен, модерни врзувачки материјали кои комбинирани со флората која го опкружува објект дава беспрекорен и урбан стил. Токму тој стил ќе придонесе и за релаксирачки амбиент.

---------------------------
Некако многу претеруваат со маркетинг а еве еден дел од фасадата е готов и е обична фарбаница ништо поразлично барем за сега а штом се тргнати скелињата не очекувам нешто дополнително да се работи.

Posted By: stef4o
Date Posted: 09-Sep-2020 at 11:05
Денес...


и една од подалеку

Posted By: David
Date Posted: 09-Sep-2020 at 11:20
Елена БРУКА,кое форсирање и рекламирање го удри кравичкава,кои рендери ги извади,кое фалење за што,за уште една ФАРБАНИЦА Кај ти се бе тие детали,тие циглички во фасадата мори фустанџике,значи и за проектот во Кисела Вода истово да го очекуваме ?

Е јбг,Дака Бангладеш.


Posted By: stef4o
Date Posted: 09-Sep-2020 at 12:00
Направени се големи пропусти(заштеди) во проектов,приземјето требаше да е обложено со мермер плус фасадни циглички на некои позиции но ништо од сето тоа...патем и не поставуваат заштитни мрежи на скелињата а парчиња стиропор и друг материјал често се наоѓа расфрлан на улицата.
Штета мислев овој проект ќе биде добредојдено освежување за населбата полна со еднолични фарбаници ама ни тоа не се оствари.


Posted By: skopskodete
Date Posted: 09-Sep-2020 at 12:10
ЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ, која превара е рендерот. Фасадни циклички .
Срамота!


Posted By: гитардемон
Date Posted: 09-Sep-2020 at 13:25
Белата ПВЦ дограма е

-------------
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.


Posted By: stef4o
Date Posted: 13-Oct-2020 at 08:03
Завршен е дел од источната фасада,денес се отстрануваа скелињата од тој дел

Posted By: skopskodete
Date Posted: 13-Oct-2020 at 12:18
Толку ли ќе им се намали од профитот ако во реалност фасадата испадне како на рендерите?


Posted By: stef4o
Date Posted: 15-Oct-2020 at 08:31
Уште неколку фотки,скелињата се тргнати

Posted By: stef4o
Date Posted: 10-Nov-2020 at 10:38
Неколку денешниPosted By: stef4o
Date Posted: 22-Nov-2020 at 14:18
Минатата недела во едно Insta story видов дека се најавува нов објект Connect 5+,само незнам дали пак во Мичурин или на друго место.Можеби имаат откупено уште некоја од баракиве што се близу овој објект.


Posted By: Џоле
Date Posted: 22-Nov-2020 at 22:07
Инаку, во зградава веќе сите станови се распродадени (информација од прва рака).

-------------
За сè има вторпат


Posted By: stef4o
Date Posted: 23-Nov-2020 at 14:29


https://www.facebook.com/ElenaLukaEngineering/


Posted By: stef4o
Date Posted: 27-Nov-2020 at 18:19
ДенешниPosted By: stef4o
Date Posted: 17-Dec-2020 at 11:28
Ќе започнат нов објект Конект 5+ на ул.Венјамин Мачуковски бр.2

Еве рендери и видео,мислам дека може да го следиме во истата нишка со претходниов објектhttps://www.facebook.com/elenalukahome/videos/451350192529187

Локациски е веднаш до парцелата на Спектартермо

Posted By: stef4o
Date Posted: 18-Dec-2020 at 11:03
Парцелата каде треба да се гради Конект 5+


Print Page | Close Window